Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

Επανεκκίνηση με σπουδαίο ματς στην Σύρο

Η αναμέτρηση του Φοίνικα Σύρου με τον Ολυμπιακό (20:00, ΕΡΤ 3) ανοίγει την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής της Volley League μετά από δύο και πλέον μήνες διακοπής λόγω κορωνοϊού.

Η αναμέτρηση του Φοίνικα Σύρου με τον Ολυμπιακό (20:00, ΕΡΤ 3) ανοίγει την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής της Volley League μετά από δύο και πλέον μήνες διακοπής λόγω κορωνοϊού.

Οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τόσο για τον Φοίνικα Σύρου όσο και για τον Ολυμπιακό είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους εν όψει της συνέχειας.

Μην ξεχνάμε ότι λόγω του νέου συστήματος διεξαγωγής είναι εξαιρετικά πιθανό να βρεθούν και στη δεύτερη φάση διεκδικώντας τον τίτλο. Λόγω του γεγονότος ότι ο πρωταθλητής θα κριθεί με βάση την βαθμολογία οποιαδήποτε απώλεια για τις διεκδικήτριες καθίσταται απαγορευτική.

Τόσο ο γηπεδούχος Φοίνικας όσο και ο Ο Ολυμπιακός είχαν κάνει το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα τις πρώτες αγωνιστικές. Από τότε όμως έχουν περάσει σχεδόν 70 ημέρες και οι ομάδες θα ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι η αλλαγή προπονητή που έγινε στην ομάδα του Φοίνικα καθώς τη θέση του Γιάννη Ορφανού πήρε ο Ιγκόρ Γιούρισιτς.

Ο λίμπερο του Φοίνικα ΟΝΕΧ Δημήτρης Γκαράς είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια εξίσου καλή ομάδα που και αυτή διεκδικεί το πρωτάθλημα. Θα είναι ένας δυνατός αγώνας. Η ομάδα που θα έχει υπομονή και μεγαλύτερη θέληση και πάθος θα βγει νικήτρια από αυτή την αναμέτρηση και θέλει μεγάλη προσοχή, διότι φέτος έχει αλλάξει το σύστημα του πρωταθλήματος και η απώλεια του κάθε βαθμού η του κάθε σετ κοστίζει. Θα ήταν ιδανικό για μας να είχαμε τον κόσμο κοντά μας, αλλά λόγο της κατάστασης θα έχουν την δυνατότητα να μας παρακολουθήσουν μέσα από το τηλεοπτικό δίκτυο και συγκεκριμένα από την οθόνη της ΕΡΤ. Εύχομαι υγεία και πάνω από όλα ψυχική ηρεμία σε όλο τον κόσμο γιατί αυτή η πανδημία έχει φέρει και αλλά προβλήματα στον κόσμο εκτός από την ασθένεια…».

Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη δεν έχει κάποια αλλαγή στο ρόστερ της.

Ο Λετονός διαγώνιος του Ολυμπιακού, Χέρμανς Εγκλεσκάλνς ενόψει της αναμέτρησης με τον Φοίνικα Σύρου, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που ξεκινάει και πάλι το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Τώρα κάθε ματς είναι σημαντική μάχη και κάθε πόντος μετράει, για αυτό πιστεύω ότι θα γίνουν ωραίοι αγώνες που θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον ο κόσμος. Είχαμε μια καλή χρονική περίοδο να προετοιμαστούμε και είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στο Φοίνικα Σύρου. Ας παίξουμε επιτέλους και ας παίξουμε για να κερδίσουμε!»

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ερμούπολη, γυμναστήριο Δ. Βικέλας, 20.00 (Ε.Ρ.Τ.): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Συρίγος, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Μαρούσι, γυμναστήριο Άγιος Θωμάς, 17.00 (Live Streaming): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Διαιτητές: Πρέντζας, Βουδούρης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Αρβανίτης, Βαρατάσης, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Ηράκλειο, γυμναστήριο Λίντο (17:00) (Live Streaming): Ο.Φ.Η. – Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Διαιτητές: Ονόπας, Αγγελίδης, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Κανδηλιεράκης, Κουνδουράκη, Γραμματεία: Αβραμοπούλου.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Βέροια, γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Βέροιας, 18.00 (Live Streaming): Α.Π.Σ. Φίλιππος – Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Βένος, Λαναράς, Γραμματεία: Ψάρρα.

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 6
2. Ολυμπιακός 6
3. Φοίνικας Σύρου 6
4. ΠΑΟΚ 3
5. Κηφισιά 0
6. ΟΦΗ 0
7. Φίλιππος Βέροιας 0
8. Μίλωνας 0

* ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, έχουν ματς λιγότερο.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button