ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Πέτσας: «Ενδεχομένως να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο»

Ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι τα επιδημιολογικά επίπεδα σε ορισμένες περιοχές, ενδέχεται να οδηγήσουν στην επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε τοπικό επίπεδο.

Ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι τα επιδημιολογικά επίπεδα σε ορισμένες περιοχές, ενδέχεται να οδηγήσουν στην επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε τοπικό επίπεδο.

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για την νέα επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη που αναγκάζει πολλές χώρες να αυστηροποιήσουν τα μέτρα περιορισμού.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την εικόνα του ιού στη χώρα μας κάνοντας λόγο για επιβάρυνση σε τοπικό επίπεδο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μείωση της τάξης του 15% στα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ενώ συμπλήρωσε πως ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,5%.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι κινούνται στην επιθυμητή κατεύθυνση αλλά σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και στην Δυτική Αττική», είπε ο κ. Πέτσας. Και τόνισε: «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα». «Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση», είπε.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην χαλαρώσουν ως προς την τήρηση των μέτρων μιλώντας για Χριστούγεννα με τα απολύτως απαραίτητα οικεία πρόσωπα. «Κάνουμε έκκληση προς όλους να δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των επαφών», είπε.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας, ανακοίνωσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση, σύμφωνα με τα στοιχεία της 16 Δεκεμβρίου 2020, έχει ως εξής:

Tα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ήταν 12.975, μειωμένα κατά 15,8% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (15.420 στις 9/12).

Oι νοσηλευόμενοι ήταν 2.340, αριθμός μειωμένος κατά 39%, έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (3.849 στις 9/12).

O κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των 7 ημερών ήταν 1.196, μειωμένος κατά 21% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (1.522 στις 9/12).

O δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,5%, έναντι 6,4% στις 9 Δεκεμβρίου.

O κυλιόμενος μέσος όρος τεστ των τελευταίων 7 ημερών ήταν 27,6 χιλιάδες ημερησίως, αυξημένα κατά 16,4% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (23,7 χιλιάδες ημερησίως στις 9/12).

O κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 20%, ενώ ο αντίστοιχος των ημερήσιων εξιτηρίων αυξήθηκε κατά 26%.

Σημειώνεται επίσης ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας είναι 527, έναντι 578 μία εβδομάδα πριν.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button