ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Παγώνη: «Προτεραιότητα στην Γ’ Λυκείου – Τεστ ανά εβδομάδα στους καθηγητές» (vid)

Για το λιανεμπόριο, αλλά και τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Για το λιανεμπόριο, αλλά και τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Στο Mega μίλησε το πρωί της Παρασκευής (15/1) η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την αισιοδοξία της, σε ότι έχει να κάνει με τα σημάδια πτώσης των κρουσμάτων της πανδημίας σημείωσε ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρχει υπομονή, για να φανεί η επιδημιολογική αποτύπωση των Θεοφανείων.

Παράλληλα η ίδια τόνισε την ανάγκη, να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ μοριακής και γρήγορης ανίχνευσης στον γενικό πληθυσμό, ενώ ανέφερε πως σε αυτό θα πρέπει να συμπεριληφθούν οι δάσκαλοι αλλά και οι εργαζόμενοι σε βιομηχανίες και εργοστάσια.

«Έτσι να μπορεί να γίνεται γρήγορα η ιχνηλάτηση των ασυμπρωματικών και να περιορίσουμε τη νόσο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σ΄ότι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο της επανέναρξης του λιανεμπορίου, η κ.Παγώνη ανέφερε πως «οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές. Και το ότι θα δοκιμάζουμε τα ρούχα είναι βήματα. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα πηγαίναμε με περιορισμούς να ψωνίσουμε».

Όσον αφορά τα σχολεία ανέφερε πως θα πρέπει να ανοίξουν με προτεραιότητα την Γ΄Λυκείου, ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το άνοιγμα αυτό, θα πρέπει να συνοδευτεί με τέστ για τον κορωνοϊό ανά εβδομάδα σε καθηγητές και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα υπογράμμισε πως οι παράμετροι των επιδημιολογικών δεδομένων είναι καλοί και ότι μπορεί να ανοίξουν και τα υπόλοιπα σχολεία.

Σ΄ότι έχει να κάνει με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την ανάγκη να «εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται καθημερινά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει μέριμνα για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο στο σπίτι τους.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button