Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Ρόκα έφερε τον Αντονίτο στον Παναθηναϊκό με φυματίωση!

Η επιμονή του Ρόκα, οι μετρήσεις του που δεν έμοιαζαν με αθλητή, η διάγνωση για φυματίωση (!) και οι... guest εμφανίσεις του στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού.

Η επιμονή του Ρόκα, οι μετρήσεις του που δεν έμοιαζαν με αθλητή, η διάγνωση για φυματίωση (!) και οι… guest εμφανίσεις του στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού.

Με φυματίωση έφερε ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Ρόκα, τον Αντονίτο. Οι πράσινοι για λόγους ιατρικού απορρήτου κρατούσαν μακριά από τη δημοσιότητα το θέμα, όμως την αποκάλυψη και το off the record έσπασε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής λέγοντας δημόσια ότι διαγνώστηκε με τη συγκεκριμένη μολυσματική νόσο.

Το SDNA σας αποκαλύπτει την άγνωστη ιστορία πίσω από το πέρασμα του Ισπανού μπακ από τον Παναθηναϊκό. Ο Αντονίτο ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό στις 26 Σεπτεμβρίου. Ο Τσάβι Ρόκα έφερε τον παίκτη στο τριφύλλι με σκοπό να παίξει άμεσα. Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής επέμενε ο 32χρονος να υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ομάδα.

Οι άνθρωποι των πράσινων έπαθαν σοκ με τα εργομετρικά του Αντονίτο, καθώς οι μετρήσεις του δεν ταίριαζαν σε καμία περίπτωση με αθλητή. Κάποιες χαμηλές τιμές που βρήκαν τους έβαλαν στη διαδικασία να… ψαχτούν και έτσι μόλις μετά από λίγες μέρες ο παίκτης υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις και διαγνώστηκε με φυματίωση!

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι στον ιατρικό του φάκελο που ήρθε από την Ισπανία δεν είχε εντοπιστεί ότι έχει αυτό το σπάνιο μικρόβιο, καθώς ήταν κάτι που υπήρχε για αρκετό χρονικό διάστημα στον οργανισμό του. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι μόλις μία προπόνηση πρόλαβε να κάνει τότε. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι συλλεκτική και σπάνια από εκείνη την προπόνηση…

Ο Παναθηναϊκός τότε θέλοντας να προστατέψει τον ποδοσφαιριστή δεν είχε γνωστοποιήσει τι ακριβώς έχει ο Αντονίτο και απλώς ανέφερε στα δελτία Τύπου για τις προπονήσεις ότι ο παίκτης παρέμεινε κλινήρης. Ο Ισπανός μπακ πέρασε μεγάλο γολγοθά, καθώς για ένα εύλογο χρονικό διάστημα έμεινε στο νοσοκομείο.

Με τη φανέλα του τριφυλλιού πρόλαβε να κάνει λίγες προπονήσεις και μάλιστα δεν έπαιξε ούτε σε επίσημο ούτε σε φιλικό αγώνα με την πράσινη φανέλα, πριν αποχωρήσει από την Καρταχένα προ ολίγων ημερών.

Και σε όλα αυτά θυμίζουμε ότι ο Ρόκα τον έφερε τον Σεπτέμβριο ως τον άνθρωπο που θα έδινε άμεσες λύσεις στον Παναθηναϊκό. Την επομένη τα εργομετρικά του θύμιζαν άνθρωπο που δεν είναι αθλητής και αμέσως μετά εντοπίστηκε η ασθένεια της φυματίωσης.

Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς για το τι παιχνίδια παίχτηκαν στην πλάτη του συλλόγου αλλά και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εντός της ΠΑΕ και η παράδοση κλειδιών άνευ όρων σε συγκεκριμένα πρόσωπα οδηγεί σε υποθέσεις που εξελίσσονται σε ιστορικό φιάσκο. Όπως με τον Αντονίτο που κατόρθωσε να υπογράψει συμβόλαιο και την αποδέσμευση του χωρίς να τον έχει δει ποτέ κανείς να αγωνίζεται!

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button