ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Super League: Γελάει καλύτερα όποιος… σκοράρει στο φινάλε

Και στο φινάλε δυστυχώς δεν γελάει ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος βρίσκεται τελευταίος στη λίστα...

Και στο φινάλε δυστυχώς δεν γελάει ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος βρίσκεται τελευταίος στη λίστα…

Το πιο ευχάριστο για έναν προπονητή, είναι να βλέπει την ομάδα του να μην παρατάει το παιχνίδι. Να μην επαναπαύεται, αλλά να προσπαθεί το ίδιο από το πρώτο ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Και η ανταμοιβή πολλές φορές θα έρθει…

Στη Super League, έπειτα από 15 αγωνιστικές, σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν γελάσει ή και έχουν κλάψει με την επίτευξη ενός γκολ στα τελευταία λεπτά – από το 80’ και μετά, για την ακρίβεια. Γκολ που είτε ήταν νίκης είτε έδινε την ισοπαλία είτε, υπάρχει κι αυτή η περίπτωση, δεν είχε κάποια σπουδαιότητα στην τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Ειδικά στην τελευταία περίπτωση, ανήκει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 8 γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο των αγώνων τους, ωστόσο κανένα δεν τους έδωσε βαθμό ή βαθμούς. Απίθανο στατιστικά, ωστόσο συμβαίνει. Πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει περισσότερα γκολ, 9 τον αριθμό, προσκομίζοντας όφελος τριών βαθμών. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι, παραδόξως, δεν έχουν δεχθεί γκολ στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών τους, άρα δεν απώλεσαν και βαθμούς.

Απώλεια βαθμών δεν έχει ούτε η εκ των ουραγών Κηφισιά, παρά το ότι τέσσερις φορές στο φινάλε παραβιάστηκε η εστία της. Αντίθετα, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ δέχθηκε 2 γκολ από το 80’ και μετά, τα οποία του στέρησαν τρεις βαθμούς. Και, από την άλλη, τα 3 που έχει σημειώσει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν έκριναν την έκβαση των εκάστοτε αγώνων.

Ο Πανσερραϊκός εμφανίζεται τόσο ως ο μεγάλος «νικητής» των τελευταίων λεπτών, αποκομίζοντας πέντε βαθμούς, αλλά και ως ο μεγάλος «χαμένος» αφού στερήθηκε επτά. Ιδιαίτερη αναφορά και στον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να μην έχουν χαρεί για κάποιο γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά και τα 9 που δέχθηκαν στο ίδιο διάστημα έφεραν απώλεια μόλις ενός βαθμού.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) παρουσιάζει τα γκολ που σημείωσαν ή δέχθηκαν οι ομάδες της Super League από το 80ο λεπτά ως το φινάλε των αγώνων τους και μαζί τους βαθμούς που κέρδισαν ή έχασαν λόγω αυτών:

Ομάδα           Υπέρ   Κατά  Κέρδος  Απώλεια 
Παναθηναϊκός      9      –      3        –
Ολυμπιακός        8      –      –        –
Κηφισιά           6      4      3        –
Ατρόμητος         5      5      4        3
ΑΕΚ               5      4      4        4
ΠΑΣ Γιάννινα      3      3      2        1
Παναιτωλικός      3      6      1        1
ΟΦΗ               3      5      4        5
Αρης              3      4      2        3
Πανσερραϊκός      3      7      5        7
ΠΑΟΚ              3      2      –        3
Βόλος ΝΠΣ         2      2      3        1
Αστέρας Τρίπ.     2      9      –        1
Λαμία             2      6      3        6 

Διαβάστε επίσης

Back to top button