ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Φασούλι το φασούλι» γεμίζει το σακούλι της Λαμίας!

Πρώτος εκτός έδρας βαθμός φέτος για τον ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος έχασε τα άχαστα, έμεινε με δέκα παίκτες... αλλά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Βόλο. #slgr #VOLLAMIA #LamiaSports #ΠΑΣ_Λαμία #ΝΠΣ_Βόλος

Πρώτος εκτός έδρας βαθμός φέτος για τον ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος έχασε τα άχαστα, έμεινε με δέκα παίκτες… αλλά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Βόλο. #slgr #VOLLAMIA #LamiaSports #ΠΑΣ_Λαμία #ΝΠΣ_Βόλος

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, o ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε στο Πανθεσσαλικό στάδιο με αντίπαλο τον ΝΠΣ Βόλος.

Το ματς:

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε τον αγώνα με δύο αλλαγές στη βασική ενδεκάδα και το κλασσικό 4-2-3-1. Ο Σκόνδρας ξεκίνησε δεξιά στη θέση του Προβυδάκη, ο οποίος έκατσε στον πάγκο, ενώ στη θέση του Καραμάνου αγωνίστηκε ο Αραμπούλι.

Από τα πρώτα λεπτά, αυτό που προσπάθησαν να κάνουν οι παίκτες της Λαμίας ήταν να κρατήσουν μπάλα, να γυρίσουν τη μπάλα και να αναπτυχθούν σωστά.

Η πίεση του Βόλου ήταν αρκετά ψηλά στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως στο πρώτο πεντάλεπτο να δημιουργήσουν πρόβλημα. Μία ωραία σέντρα του Ρενάτο από τα δεξιά, ο Αντέτζο πρόλαβε και έβαλε το κεφάλι του διώχνοντας τη μπάλα, με τον Δουβίκα να προσπαθεί να μπει στη φάση.

Το δεκάλεπτο της πίεσης

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από τα πρώτα λεπτά με στόχο να πιέσουν και να βρουν γρήγορα το γκολ που θα τους βάλει μπροστά στο σκορ. Ανάπτυξη από τα άκρα κυρίως και ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά στο 10΄όταν ένα κόρνερ του Ρενάτο, κατέληξε στο κέντρο της άμυνας της Λαμίας, εκεί ο Σάντσες ανάμεσα σε αρκετά σώματα, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Επασί μπλόκαρε.

Ο Ταϊρόν στο 13΄έφυγε ωραία στον ανοιχτό χώρο, έβγαλε κάθετη πάσα στον Ντέλετιτς αλλά ο Σέρβος βιάστηκε και η φάση τελείωσε με οφσάιντ.

Στην ακριβώς επόμενη φάση η Λαμία βγαίνει ξανά στην αντεπίθεση ο Ταϊρόν και πάλι έβγαλε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Ρόμανιτς, αυτος βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν σε θέση τετ α τετ, αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου έδιωξε τη μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Ταϊρόν ο οποίος με κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο γκολκίπερ του Βόλου μπλόκαρε, σώζοντας την ομάδα του.

Εκπληκτική φάση για τη Λαμία, η οποία όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη…

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΑΡΑΜΠΟΥΛΙ

Τρίτη κάθετη πάσα του Ταϊρόν και τρίτη και καλύτερη ευκαιρία για τη Λαμία. Ο Ισπανός έβγαλε σε θέση βολής τον Αραμπούλι, ο οποίος μέσα από την περιοχή του Βόλου, σούταρε αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπόρις Κλέιμαν. Καταπληκτική φάση για τον ΠΑΣ, ο οποίος και πάλι στάθηκε άτυχος!

Κι΄άλλη καλή φάση για τον ΠΑΣ, με τον Ντέλετιτς να φεύγει στην κόντρα, να πασάρει προς το κέντρο της μεγάλης περιοχής του Βόλου αλλά εκεί πριν προλάβει κάποιος «κυανόλευκος» να γίνει αποδέκτης της μπάλας, έδιωξε ο Φεράρι, σωτήρια σε κόρνερ. Στο 25΄αυτή η φάση.

Σουτ του Φεράρι, έπειτα από ωραία προσπάθεια του Αργεντινού, ο Επασί σε καλή θέση μπλόκαρε τη μπάλα. Το παιχνίδι πραγματικά θύμιζε τον αγώνα της Πέμπτης με τον Ατρόμητο, μόνο που αντί να προηγείται η Λαμία ακόμη και με 0-3… το 0-0 παρέμενε στο 30΄.

Στο 32΄ο Μαρτίνεθ ανακόπτει την προσπάθεια του Φεράρινα φύγει στην κόντρα, μοίρασε ωραία στα αριστερά στον Ρόμανιτς, αυτός προσπέρασε τον Σάντσες, έστρωσε στον Τζανδάρη με τον Έλληνα μέσο να ντριμπλάρει τον Μπαρτόλο και μετά να πιάνει ένα σουτ με το αριστερό το οποίο κατέληξε στα χέρια του Κλέιμαν.

Απίστευτα πράγματα από τη Λαμία

Η «μπαλάρα» της Λαμίας συνεχίστηκε και ο Αραμπούλι έχασε και 3η ευκαιρία για τη Λαμία. Στο 33΄ο καταπληκτικός Ταϊρόν σήμερα, έβγαλε πάσα στον Γεωργιανό σέντερ φορ, αλλά αυτός υπό πίεση σούταρε άουτ σε θέση απέναντι από το τέρμα του Βόλου.

Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ είχε πάρει ρόλο θεατή, καθώς παρακολουθούσαν τη φιλοξενούμενη Λαμία να χάνει κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Βόλου ανέβηκαν ξανά, χωρίς βέβαια να μπορούν να απειλήσουν.

Το ημίχρονο της Λαμίας

Ένα από τα καλύτερά της ημίχρονο έκανε στον Βόλο η Λαμία. Είχε το δοκάρι του Αραμπούλι στο 21΄αλλά και το τετ α τετ του Ρόμανιτς αλλά και δύο ακόμη τελικές προσπάθειες κλασσικές για να ανοίξει το σκορ, όμως δεν το κατάφερε. Οι τελικές 5 για τη Λαμία στο πρώτο 45λεπτο, όμως η ατυχία την κράτησε στο «0». Εκπληκτικός ο Ταϊρόν, ο Ισπανός έβγαλε τρεις κάθετες πάσες μισά γκολ για τους συμπαίκτες του και γενικά η παρουσία του ήταν καταλυτική στο να δημιουργεί και να απειλεί η ομάδα του.

Ο Γρηγορίου ξεκίνησε τον αγώνα με αλλαγή. Ο Ταϊρόν, για προφανώς λόγους κούρασης πέρασε εκτός και στη θέση του πέρασε ο Καραμάνος, πέρνοντας επί της ουσίας τη θέση του Ισπανού πίσω από το φορ.

Δοκάρι ξανά!

Όπως άφησε το πρώτου ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο η Λαμία. Ο Ντέλετιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, οι αμυντικοί απομάκρυναν αρχικά με τη μπάλα να φτάνει εκτός της περιοχής και στον Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός σούταρε απευθείας, πιάνοντας μία εκπληκτική σουτάρα. Η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Κλέιμαν βρήκε τη μπάλα τόσο όσο έπρεπε για να την στείλει δοκάρι και μακριά από την εστία του. Απίστευτη ευκαιρία για τους «κυανόλευκους».

Στο 51΄και στην πρώτη κλασσική ευκαιρία του ο Βόλος, ο Δουβίκας κάνει το 1-0 έπειτα από κόρνερ του Μπαριέντος. Απίστευτα πράγματα στο Πανθεσσαλικό. Μία φάση ένα γκολ ο Βόλος.

Απάντησε με Ντέλετιτς

Η απάντηση ευτυχώς άμεση για τη Λαμία. Στο επόμενο λεπτό του γκολ των γηπεδούχων ο Ντέλετιτς μετά από πάσα του Αραμπούλι έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε εύστοχα αυτή τη φορά για το 1-1. Άξιο γκολ για την ομάδα της Φθιώτιδας καθώς είχε 7 τελικές μέχρι να πετύχει το γκολ και οι περισσότερες κλασσικές.

Στο 59΄ σουτ του Νίνη, ο Επασί με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα, κρατώντας το σκορ στο 1-1. Καλό το σουτ του Έλληνα, με τους παίκτες του Βόλου μετά το γκολ να ανεβαίνουν αρκετά και να πιέζουν.

Αλλαγές μετά το 60΄για τη Λαμία, με τον Γρηγορίου να περνάει στο ματς τον Ανταμά Μπα και τον Μπιάρνασον. Ο Μαυριτανός, μπήκε στη θέση του Αραμπούλι και πήρε μάλιστα και τη θέση του. Έπαιξε ως σέντερ φορ μαζί με τον Καραμάνο, ο οποίος έπαιζε λίγο πιο πίσω.

Το σοκ της κόκκινης του Ντέλετιτς…

Από πρωταγωνιστής… μοιραίος ο Ντέλετιτς. Ο Σέρβος, στο 67΄αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα στο πρόσωπο του Μαρτίνεζ και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο εξτρέμ του ΠΑΣ είχε ισοφαρίσει το σκορ… κάνοντας το 1-1.

Έτσι, αμέσως ο Γρηγορίου προχώρησε σε εσωτερική αλλαγή, βάζοντας τον Μπα να παίξει στη θέση που έπαιζε ο σκόρερ της Λαμίας.

Από την κόκκινη και έπειτα, οι ρόλοι άλλαξαν. Η Λαμία ήταν αυτή που έκανε άμυνα, με τον Βόλο να έχει ανεβεί ακόμη πιο ψηλά με στόχο την πίεση και την επίτευξη του δεύτερου γκολ.

Στη κόντρα στη Λαμία στο 76΄με τον Καραμάνο να δίνει ωραία στον Μπα, ο οποίος έφυγε ολομόναχος στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Σκόνδρα ο οποίος άργησε τόσο, όσο ήθελε ο Μήτογλου για να πέσει και μπλοκάρει με το κορμί του το σουτ του Έλληνα αρχηγού τη Λαμίας. Μία ακόμη τελική για τον ΠΑΣ.

Τεράστια ευκαιρία του Βόλου στο 78΄. Αρχικά ο Ντεντάκης σουτάρει ολομόναχος, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Ριένστρα με τον παίκτη των γηπεδούχων να σουτάρει αλλά ο Επασί του είπε όχι, σώζοντας την ομάδα του.

Από το 80΄και έπειτα η μπάλα ήταν συνεχώς στα πόδια των παικτών του Βόλου, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν άνοιγμα στην άμυνα της Λαμίας για να φτάσουν στο δεύτερο γκολ και στη νίκη.

ΒΑΛΤΟ ΡΕ ΜΠΑ!

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Μπα έφυγε ολομόναχος στην αντεπίθεση, πέρασε στο τρέξιμο τον Φεράρι, έφτασε στο τετ α τετ με τον Κλέιμαν αλλά το πλασέ του σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα του Βόλου. Έτσι, μετά τον Αραμπούλι και τον Ρόμανιτς, ο Μπόρις Κλέιμαν είπε «όχι» και στον Μαυριτανό εξτρέμ.

Στα υπόλοιπα λεπτά που έμειναν η Λαμία αμύνθηκε σωστά έως το τέλος του αγώνα και κατάφερε, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα να πάρει ένα σημαντικό εκτός έδρας βαθμό, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο πρώτος της.

Επόμενη στάση το Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός την Κυριακή στις 24/1…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΝΠΣ Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φάουστο, Φερράρι, Σάντσες, Μήτογλου, Ριένστρα, Μπαριέντος, Ρενάτο, Δουβίκας, Περέα, Μπαρτόλο

Αναπληρωματικοί: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Κιάκος, Κολόμπο, Τέκιο, Τσοκάνης, Μαρτίνες, Νίνης, Κρητικός,

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ταϊρόν, Ρόμανιτς, Ντέλετιτς, Αραμπούλι

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Ζιούλης,Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Βλάχος, Μπιάρνασον, Γκούγκα, Βασιλακάκης, Μπα, Καραμάνος

Διαβάστε επίσης

Back to top button