Τοπικές Ειδήσεις

Λαμία : 466 νέα τεστ κορωνοϊου σε Ανθήλη και Φιλίας – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Εκατοντάδες δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής.

Εκατοντάδες δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στην τοπική κοινότητα της Ανθήλης (στο χωριό) στον καταυλισμό των Ρομά της Ανθήλης (και πιο συγκεκριμένα στα άτομα τα οποία είχαν νοσήσει το προηγούμενο διάστημα στον καταυλισμό).

Επίσης έλεγχοι έγιναν και στην οδό Φιλίας εξω από την ΠΕΛ όπου πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Όσον αφορά την περιοχή της Ανθήλης πραγματοποιήθηκαν 113 έλεγχοι σε κατοίκους του χωριού και βρέθηκαν όλοι αρνητικοί όπως και την προηγούμενη φορά.

Επίσης 69 τεστ πραγματοποιήθηκαν στις οικογένειες των Ρομά πού διαμένουν στον καταυλισμό της Ανθήλης και εκεί βρέθηκε ένας θετικός. Συμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για άτομο το οποίο νοσούσε η οικογένειά του και στον προηγούμενο έλεγχο είχε βγει αρνητικός, ωστόσο αφού η οικογένεια του αρνητικόποίθηκε στα σημερινά τεστ ο ίδιος βρέθηκε θετικός με αποτέλεσμα και ο ίδιος και το περιβάλλον του να τεθούν και πάλι σε 14 ήμερη καραντίνα.

Όσον αφορά τους Ρομά που βρίσκονταν στο Νοσοκομείο Λαμίας, αρνητικοποιηθηκαν.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ερωτήματα για το λόγο που επιβλήθηκαν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα από την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας ως τις 25 Ιανουαρίου στην Ανθήλη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από το δήμο λαμιέων προς τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση οπως συνέβη και στην περιοχή της Σπερχειάδας.

Τέλος 284 τεστ πραγματοποιήθηκαν στην οδό φιλίας έξω από την πανελλήνια έκθεση Λαμίας και σύμφωνα με την ενημέρωση όλα ήταν αρνητικά.

Μια ευχάριστη έξελιξη που αποτυπώνει το χαμηλό επιδημιολογικό ποσοστό της περιοχής μας και εγείρει μεγάλα ερωτήματα για την επέκταση του Lockdown στην Άνθηλη.

Πηγή: Lamianow.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button