Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ελεύθεροι: Από τους Ντε Χέα, Μάτα, Λίνγκαρντ, Παστόρε και Ντιέγκο Κόστα μέχρι τους Μανωλά, Εμβιλά, Λε Ταλέκ και Ετέμπο

Σε περίπου 72 ώρες θα πέσει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές και στην αγορά υπάρχουν πολλά «καυτά» ονόματα free agents.

Σε περίπου 72 ώρες θα πέσει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές και στην αγορά υπάρχουν πολλά «καυτά» ονόματα free agents.

Περίπου 72 ώρες απομένουν μέχρι να κλείσει στην Ελλάδα και η αγορά των ελεύθερων, καθώς την Παρασκευή (9/2) θα πέσει η αυλαία της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και για τους free agents.

Ας δούμε τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών που θα έχουν μέχρι τότε δικαίωμα να υπογράψουν σε κάποια ομάδα της χώρας μας

Τερματοφύλακες

Το όνομα που «δεσπόζει» στη σχετική λίστα είναι του Νταβίντ Ντε Χέα, καθώς ο 33χρονος διεθνής Ισπονός πορτιέρε παραμένει free agent από το περασμένο καλοκαίρι οπότε και έφυγε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην περίπτωσή του… περιττεύουν οι συστάσεις, ενώ την ίδια στιγμή ελεύθερος είναι και ο συμπατριώτης του Σέρχιο Ασένσιο που στο παλμαρέ του έχει, μεταξύ άλλων, τρία Europa League (δύο με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ένα με τη Βιγιαρεάλ).

Στη σχετική λίστα μάλιστα υπάρχουν και ορισμένα πρώην «δικά μας παιδιά», καθώς αυτή τη στιγμή που μιλάμε χωρίς ομάδα είναι οι Τόμας Βάτσλικ, Ντέβις Επασί, Μπόγιαν Σαράνοφ, Λαουρέντιο Μπρανέσκου, Ζερόμ Πριόρ που πέρσι ή και ευρύτερα στο πρόσφατο παρελθόν έπαιζαν στη Stoiximan Super League. Ο πρώτος πάντως που υπερασπίζονταν την εστία του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την ισπανική Αλμπαθέτε.

Αμυντικοί

Το πιο «hot» όνομα free agent αμυντικού διεκδικεί ο Κώστας Μανωλάς, καθώς ο Ελληνας στόπερ βρίσκεται χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από την Σάρτζια των ΗΑΕ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως για χάρη του κινούνται αρκετές ομάδες της Serie A (ΣαλερνιτάναΒερόνα κτλ) και όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει στην Ιταλία.

Την ίδια στιγμή ελεύθερος είναι και ο 33χρονος αριστερός μπακ Ντάλμπερτ που μεταξύ άλλων έπαιξε παλαιότερα σε ΙντερΦιορεντίνα, όπως και ο δεξιός οπιοσθοφύλακας Νταμιάν Σουάρεθ των 324 αγώνων στη La Liga με τις ΕλτσεΧετάφε.

Χωρίς συμβόλαιο παραμένει και ο Φιλ Τζόουνς, πάλαι ποτέ στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μαμαντού Σακό που ήταν στη Μονπελιέ, όπως και ο δεξιός μπακ Τζίνο Περούτζι, τρεις φορές πρωταθλητής Αργεντινής με την Μπόκα Τζούνιορς.

Από πρώην Σουπερλιγκάτους βρίσκουμε τους στόπερ Ντάνι Σουάρεθ (ΑτρόμητοςΑστέρας Τρίπ.), Τόμας Χάγιεκ (Πανσερραϊκός) και τον μπακ Αντρέι Ράντου (ΠΑΣ Γιάννινα).

Κεντρικοί μέσοι

Στον άξονα ένα πολύ «βαρύ» όνομα που φιγουράρει ως ελεύθερος είναι αυτό του γνώριμού μας Γιαν Εμβιλά, ο οποίος δεν έχει πάει σε κάποια ομάδα από τη στιγμή που αποχώρησε, το περασμένο καλοκαίρι, από τον Ολυμπιακό. Free agent είναι και ο Νίκολα Βούκσεβιτς, 52 φορές διεθνής με το Μαυροβούνιο, που στο παρελθόν έπαιξε, μεταξύ άλλων, σε ΜπράγκαΧετάφε, όπως και ο 32χρονος Πελέ, πρώην των ΜονακόΜπενφίκαΡέντινγκ.

Σε πιο «δημιουργικά» «6αρο-8άρια» βλέπουμε τον Τσέκα που ήταν μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι στη Ρενς, τον Μάτι Λόνγκσταφ από τη Νιουκάστλ και τον Χοσέ Καμπάνια που έχει παίξει σε ΠόρτοΣεβίλληΝυρεμβέργηΚρίσταλ ΠάλαςΛεβάντεΣαμπντόρια.

Χωρίς ομάδα παραμένει και ο Αλέξανδρος Καρτάλης, όπως και οι «γνώριμοί» μας Μπαντού Εντιαγέ (Αρης), Ματίας Γιόχανσον (Παναθηναϊκός), Τζακ Ιπαλίμπο (Κηφισιά), Νταμιάν Λε Ταλέκ (ΑΕΚ), Πέτερ Ετέμπο (Αρης).

Μεσοεπιθετικοί

Στο κομμάτι των μεσοεπιθετικών το πιο «καυτό» όνομα που παρατηρούμε είναι εκείνο του Τζέσι Λίνγκαρντ, του 31χρονου πρώην ακραίου των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νότιχγαμ Φόρεστ που έχει φορέσει 32 φορές τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας και από το περασμένο καλοκαίρι παραμένει χωρίς ομάδα.

Σε ανάλογο καθεστώς, free agent, είναι και «μεγάλος» Μάτα (Euro και Μουντιάλ με την Ισπανία το 2010 και τιο 2012 αντίστοιχαπου αποχώρησε πρόσφατα από την Βίσελ Κόμπε της Νοτίου Κορέας, ο Χαβιέρ Παστόρε που έφυγε πριν από μερικούς μήνες από το Κατάρ, αλλά και οι ΧέσεΑλεξέι Βιδάλ που έχουν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. O τελευταίος μάλιστα πέρασε από τα μέρη μας για τον Πανθρακικό.

Στη σχετική λίστα ξεχωρίζουν και οι περιπτώσεις του Αρμπερ Ζένελι («κολώνα» της Εθνικής Κοσόβου), Ανουάρ Ελ Γκάζι (από Μάιντζ), Κάρλος Βέλα του Μεξικό (για χρόνια στην Αρσεναλ), του Ρομπέρτο Σοριάνο, διεθνής Ιταλός, των 300 plus εμφανίσεων σε Serie A, La Liga, του Οβιέ Εχαρία (πρώην των ΡέιντζερςΛίβερπουλ), του Ελντερ Κόστα με θητεία σε ΜπενφίκαΛιντςΒαλένθια και του Αλεξ Τεσέιρα με σπουδαία καριέρα παλαιότερα σε Σακχτάρ Ντόνετσκ και Μπεσίκτας.

Για την ιστορία χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι του 2022 παραμένει και ο Χατέμ Μπεν Αρφά.

Ελεύθερος είναι από δικά μας παιδιά ο Θοδωρής Βασιλακάκης, όπως και οι «πρώην» κάτοικοι Ελλάδος Ντιέγκο Λόπες (Παναιτωλικός), Στεφάν Ασκόφσκι (Λαμία), Ζερβίνιο (Αρης), Κουεντίν Κορνέ (Βόλος), Ιζέτ Χαϊροβιτς (Αρης).

Photo Credits: ΠΑΕ Άρης / arisfc.gr

Επιθετικοί

Για τη θέση του φορ free agent είναι εδώ και μερικές ημέρες ο Ντιέγκο Κόστα, που μέχρι πρότινος έπαιζε στην Μποταφόγκο της χώρας του και τον γνωρίζουμε όλοι από την τεράστια καριέρα που «έγραψε» ως παίκτης, μεταξύ άλλων, των Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι.

Ελεύθεροι είναι επίσης οι Σάντα Μίνα (πρώην των ΒαλένθιαΘέλτα), Χάρις Βούκιτς (πρώην των ΝιούκαστλΣαραγόσαΡέιντζερς), Αλεσάντρο Πάτο (πρώην της Μίλαν) ενώ χωρίς ομάδα παραμένει ο Τάσος Καραμάνος, όπως και οι Βίνταρ Κιάρτανσον, Σάμουελ Μραζ, Σαϊντ, Γιόζεφ Εφορντ που έπαιζαν παλαιότερα σε ΑτρόμητοΒόλοΠανσερραϊκόΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.

πηγή: Gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button