Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ψάχνεται στην Ελλάδα ο («αντι – Μάνταλος») Αλέις Γκαρσία

Έπειτα απ΄ το σοβαρό - προ μηνών - homework που έκανε η ΑΕΚ για λογαριασμό του, εσχάτως ο Ισπανός κεντρικός χαφ στρέφει τις…κεραίες του (και) προς το ελληνικό πρωτάθλημα.

Έπειτα απ΄ το σοβαρό – προ μηνών – homework που έκανε η ΑΕΚ για λογαριασμό του, εσχάτως ο Ισπανός κεντρικός χαφ στρέφει τις…κεραίες του (και) προς το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θυμάστε τον Αλέις Γκαρσία; Ο Ισπανός κεντρικός χαφ απασχόλησε σοβαρά την ΑΕΚ τον περασμένο Αύγουστο και συγκεκριμένα την περίοδο όπου είχαν κορυφωθεί οι συζητήσεις των «κιτρινόμαυρων» με την Αλ Νασρ για την πώληση του Πέτρου Μάνταλου.

Ο Γκαρσία έπαιξε δυνατά για το ρόλο του «αντι – Μάνταλου», ωστόσο συν τω χρόνω η Αλ Νασρ απέσυρε το ενδιαφέρον για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό με αποτέλεσμα και στην Ένωση να τραβήξουν «χειρόφρενο» για τον Ισπανό ποδοσφαιριστή που έχοντας μείνει ελεύθερος από την Μάντσεστερ Σίτι κατέληξε στη Ρουμανία για λογαριασμό της Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Εσχάτως και μόλις τρεις μήνες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την Ντιναμό, έμεινε ελεύθερος.

Οι δύο πλευρές προχώρησαν σε κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. Κάτι που συνέβη όχι για αγωνιστικούς, αλλά κυρίως για οικονομικούς λόγους, με τον Γκαρσία να γράφει στο κοντέρ 8 συμμετοχές με την ρουμάνικη ομάδα.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας και παρότι κυκλοφορεί πως η Ρεάλ Σαραγόσα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την μεταξύ τους συνεργασία, ο ίδιος στρέφει τις κεραίες του και προς Ελλάδα μεριά και «σκαλίζει» την προοπτική συνεργασίας με ελληνικό κλαμπ.

Ο Γκαρσία ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ κι έκανε 12 συμμετοχές σε ηλικία 18 ετών στην πρώτη ομάδα την σεζόν 2014-2015. Εκείνες οι συμμετοχές αποδείχτηκαν αρκετές για να τον επιλέξει το σκάουτινγκ της Μάντσεστερ Σίτι και να υπογράψει στην αγγλική ομάδα το καλοκαίρι του 2015.

Ωστόσο τις πρώτες δύο σεζόν αγωνίστηκε κυρίως με την U23 των «Πολιτών», προτού μπει στην διαδικασία των δανεισμών. Δύο συνεχείς και γεμάτες σεζόν με την Χιρόνα στην Primera Division, το 2017-18 και 2018-19, ενώ την περίοδο 2019-20 έπαιξε στην Μουσκρόν (23 συμμετοχές – 5 γκολ) στο Βέλγιο.

Ο δεξιοπόδαρος Γκαρθία έχει ύψος 1.73 και στο διάστημα που έπαιξε στην Σίτι συμμετείχε σε 4 ματς της Premier League με την φανέλα της.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button