Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το αδιέξοδο της Super League 2 και οι ομάδες που δεν «ψήνονται» να παίξουν

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε γραπτές εγγυήσεις από τις ομάδες και το κόστος για τα μέτρα ανεβαίνει αρκετά, ενώ ορισμένοι από τους συμμετέχοντες δεν... καίγονται και να συνεχίσουν το πρωτάθλημα.

Οι ομάδες της Super League έχουν αρχίσει σιγά σιγά τα τεστ και τις ατομικές τους προπονήσεις, με την πολιτεία να δίνει το «ΟΚ» για να μπορέσει και αυτή να τσεκάρει εάν είναι πιθανό να υπάρξει επανέναρξη των διοργανώσεων.

Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή κουβέντα για την Super League 2 (αλλά και την Football League), δεν το υπολογίζει κανείς. Την ώρα που θέλουν να το λένε «επαγγελματικό πρωτάθλημα», δεν ασχολούνται και αναιρούν τα ίδια τους τα λόγια. Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, το μόνο που έκανε ήταν να ζητήσει γραπτές εγγυήσεις από τις ομάδες, ότι θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και θα εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Ποια ομάδα, όμως, από τις 12 μπορεί να το κάνει αυτό; Ποια μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των όσων συμμετέχουν, ποια έχει την οργάνωση και πάνω από όλα τα χρήματα για να κάνει τεστ στους παίκτες, να τους θερμομετρεί, να τους κάνει αιματολογικές και όλα αυτά και από δύο φορές, μάλιστα; Εδώ παρακαλούσαν το καλοκαίρι για κάτι… ψιλά τη δημόσια τηλεόραση και μερικές από αυτές δήλωσαν τους παίκτες της να πάρουν το 800αρι της κυβέρνησης. Τα τεστ θα κάνουν και θα εξασφαλίσουν ιδανικές συνθήκες για τους εργαζόμενούς τους;

Εδώ ακούστηκε ακόμα και να υπογράφουν οι παίκτες υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν ευθύνη οι ομάδες! Ναι, καλά ακούσατε. Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης το είχε αναφέρει στο «Metropolis» προ ημερών σαν σενάριο… Δηλαδή, όταν λέει κάτι τέτοιο ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης που κατά τα άλλα έχει στους υπαλλήλους του υποδειγματικές συνθήκες, τότε τι θα πούνε αυτοί της Κέρκυρας, του Απόλλωνα Πόντου και άλλων ομάδων;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότερες ομάδες δεν θέλουν να ξεκινήσουν. Δεν έχουν τα χρήματα, αλλά και να τα έχουν δεν… ψήνονται ιδιαίτερα να τα δώσουν σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει έσοδα, αλλά και λιγοστό κόσμο και η αξιοπιστία του έχει πέσει στα τάρταρα. Οι σύλλογοι έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, ίσως να έσπρωξαν και αυτές για να φτάσει σε αυτό το σημείο η κατηγορία.

Γιατί λέμε μόνο για διακοπή του πρωατθλήματος; Επειδή η μοναδική περίπτωση και σκέψη για επανεκκίνησει, είναι για να πάρουν το τελευταίο πακέτο των χρημάτων από την δημόσια τηλεόραση και μόνο. Ούτε νοιάζονται για το ποδόσφαιρο, ούτε για τίποτα. Οι περισσότεροι, να μην τους τσουβαλιάζουμε όλους.

Η αναδιάρθρωση είναι πιθανό σενάριο, αλλά θα το δεχτούν μόνο με όρους. Να μην πέσει κανείς, γλιτώνοντας ομάδες όπως η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου που έκαναν τραγικές σεζόν, ενώ ίσως να πέσεις στο τραπέζι και η ένωση με την Football League. Φυσικά, θα ζητήσουν πλάνο στήριξης από την κυβέρνηση, μεγάλο ποσό στα τηλεοπτικά δικαιώματα και πάλι θα… τρέχουν μέχρι τον Οκτώβρη. Ξεκάθαρο πλάνο δεν υπάρχει από κανέναν στην Super League 2, ούτε και από τον Λευτέρη Αυγενάκη που δεν υπολογίζει και ιδιαίτερα την κατηγορία. Και το πρωτάθλημα συνεχίζει να απαξιώνεται, όχι αδίκως…

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button