Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Απίστευτο: Ο Βασιλακόπουλος προκηρύσσει εκλογές στην ΕΟΚ!

Στις 13 Φλεβάρη η προκήρυξη, εντός των επόμενων 45 μερών οι αρχαιρεσίες. #ΕΟΚ #μπάσκετ #εκλογές

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έδωσε εντολή να προκηρυχθούν οι εκλογές στην ΕΟΚ, έχοντας πλέον αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα που τον θέλει εκτός της επόμενης μέρας στο ελληνικό μπάσκετ. Στις 13 Φλεβάρη η προκήρυξη, εντός των επόμενων 45 μερών οι αρχαιρεσίες.

Η είδηση είναι ιστορικής σημασίας και σηματοδοτεί το τέλος μία διοικητικής θητείας που ξεκίνησε με την εκτόξευση του μπάσκετ και την ανάδειξή του σε εθνικό άθλημα στην δεκαετία του ’80 και του ’90 και μετά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, το οδήγησε στην παρηκμασμένη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα.

Παρά τις πολύμηνες και αλλεπάλληλες και προσπάθειες του «ισχυρού άνδρα» του ελληνικού μπάσκετ να βρει διοικητικό σχήμα στο οποίο θα κληροδοτήσει την επιρροή του (ώστε να έχει ρόλο στην επόμενη μέρα της ΕΟΚ), έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι πήρε απόφαση να αποσυρθεί οριστικά και να εγκαταλείψει την προσπάθεια εξεύρεσης διαδόχου.

Ως επακόλουθο, έδωσε εντολή να προκηρυχθούν εκλογές στις 13 Φλεβάρη, έτσι ώστε να είναι καλυμμένος πλήρως με το χρονικό περιθώριο των 45 ημερών, που ορίζει ο νόμος (από την ημέρα της προκήρυξης) για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών αλλά και με την τελική διορία της 31ης Μαρτίου που όριζε ρητά η τελευταία τροπολογία, διασφαλίζοντας ότι η διοίκησή του δεν θα κηρυχθεί έκπτωτη.

Εκλογές με μάξιμουμ 500 σωματεία!
Με δεδομένο ότι τα περιθώρια για την εγγραφή των συλλόγων στο αθλητικό μητρώο είναι πολύ στενά (εκπνέουν στις 22 Γενάρη), γίνεται αντιληπτό ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με υποδιπλάσια συμμετοχή σε σχέση με το τι συνέβαινε μέχρι σήμερα (με κάτι λιγότερες από 1000 ομάδες είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες). Με δεδομένο ότι μέχρι χθες τα σωματεία που είχαν εξασφαλίσει την αθλητική αναγνώριση ήταν 435, η εκλογική διαδικασία δύσκολα θα διεξαχθεί με περισσότερους από 500 συλλόγους.

Από την μέρα που θα προκηρυχθούν και επίσημα οι εκλογές (13/02), το Δ.Σ. της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης είναι υποχρεωμένο να στείλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το νέο εκλογικό σώμα, δηλαδή το αθλητικό μητρώο που θα αποτελείται από τα σωματεία που έχουν εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα της αθλητικής αναγνώρισης.

Βασιλακόπουλος: «Βρείτε μεταξύ σας, εγώ τελείωσα!»
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο επί τρεις δεκαετίες ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ εξάντλησε όλες τις πιθανότητες και εξέτασε αρκετές λύσεις, έτσι ώστε να επιλεγεί μία προσωπικότητα που θα βγει μπροστά και θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΟΚ. Συζητήθηκαν αρκετά ονόματα, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί κάποιος που θα έχει την δυναμική ώστε να έχει τύχη απέναντι στον Παναγιώτη Φασούλα και τον Βαγγέλη Λιόλιο, που βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο σε προεκλογική εκστρατεία.

Έτσι λοιπόν, ο κύβος ερρίφθη χθες το βράδυ σε συνάντηση στα βόρεια προάστια, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (ηλικιακά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής) να ανάβει το «πράσινο φως» για την προκήρυξη των εκλογών, χωρίς να έχει επιλέξει το πρόσωπο που θα ηγούνταν της προσπάθειας όσων παραγόντων και ομάδων παραμένουν ακόμη στο πλευρό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, όταν οι συνεργάτες του τον ρώτησαν «πρόεδρε, ποιος θα βγει μπροστά;», ο ογδονταενός ετών διοικητικός παράγοντας φέρεται να απάντησε «Βρείτε τα μεταξύ σας! Εγώ τελείωσα!»

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button