Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: Η προσπάθεια για το δεξί μπακ και το μεγάλο πρόβλημα άμεσα

Η Ένωση κινείται για παίκτη, αλλά ο Μπακάκης των επτά συμμετοχών και χωρίς 90λεπτο, είναι η μοναδική επιλογή για πολύ δύσκολα ματς άμεσα.

Η Ένωση κινείται για παίκτη, αλλά ο Μπακάκης των επτά συμμετοχών και χωρίς 90λεπτο, είναι η μοναδική επιλογή για πολύ δύσκολα ματς άμεσα.

Η απόκτηση δεξιού μπακ – χαφ εξακολουθεί να είναι η βασική προτεραιότητα για την ΑΕΚ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και ταυτόχρονα η συγκεκριμένη θέση, άμεσα τουλάχιστον είναι και η πιο σοβαρή της «τρύπα». Ειδικά αν σκεφτεί κανείς τι παιχνίδια έχει να δώσει μέσα στον Γενάρη και σε δυσκολία και σε αριθμό.

Αυτή τη στιγμή όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η ΑΕΚ έχει μόνο τον Μπακάκη και ο Χιμένεθ περνάει και τον Σβάρνα ως αλλαγή στην θέση, αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο Παουλίνιο έχει ουσιαστικά τεθεί εκτός ομάδας, ενώ και ο Βασιλαντωνόπουλος έχει μπει στο περιθώριο. Ωστόσο ο Έλληνας δεξιός μπακ – χαφ αποτελεί την μοναδική εναλλακτική που θα μπορούσε να προκύψει άμεσα, καθώς το θέμα της απόκτησης παίκτη στην θέση, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα λυθεί άμεσα.

Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή έχει προτεραιότητα να πάρει παίκτη που θα καλύψει την θέση μακροπρόθεσμα. Κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το ψάξιμο, καθώς οι περιπτώσεις που εξετάζονται ως προτεραιότητα δεν είναι εύκολες.

Οι βασικοί στόχοι της Ένωσης σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, είναι υψηλού επιπέδου και τα συμβόλαια τους λήγουν το καλοκαίρι. Οπότε η προσπάθεια επικεντρώνεται στην απόκτηση κάποιου από αυτούς (δύο περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει τουλάχιστον), με όσο το δυνατό πιο συμφέροντες οικονομικούς όρους, από τώρα, με κανονική μεταγραφή.

Θα πάρει σίγουρα η ΑΕΚ κάποιον από τους παίκτες που διεκδικεί αυτή την στιγμή; Δεν μπορεί κανείς να το πει δεδομένα αυτό και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και …την στροφή κατ’ ανάγκη σε επιλογή βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα (δανεισμού) ή κάποιου που μπορεί να έρθει ως ελεύθερος, αλλά ουσιαστικά στο επόμενο διάστημα θα τσεκαριστεί το επίπεδο του και το πόσο μπορεί να καλύψει την ΑΕΚ και μακροπρόθεσμα. Όλα είναι ανοικτά.

Απλώς (απλώς που λέει ο λόγος…) το πρόβλημα είναι πως η Ένωση που ετοιμάζεται μόνο στην εβδομάδα που μπήκε να παίξει αύριο στην Λαμία, την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη και την Κυριακή με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, έχει μόνο τον Μπακάκη ενεργό. Κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Όχι λόγω αγωνιστικών δυνατοτήτων, αλλά επειδή ουσιαστικά φέτος παίζει λίγο και στα ματς που παίζει, δεν μπορεί ως τώρα να βγάλει 90λεπτο.

Ο Μπακάκης έχει αγωνιστεί σε μόλις επτά ματς της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Europa League και δεν έχει βγάλει ακόμη 90λεπτο. Εκτός από τις περιπτώσεις που έχει αντικατασταθεί και κάποιες αρκετά νωρίς, από επιλογή προπονητή, υπάρχουν ματς που έχει αντικατασταθεί πάλι νωρίς, αναγκαστικά. Λόγω ενοχλήσεων ή κόπωσης.

Ανήκει στο γκρουπ των παικτών που ο Χιμένεθ χθες (9/1), υπέδειξε ως θεωρητικά διαθέσιμους, αλλά στην πραγματικότητα η ετοιμότητα τους είναι σχετική και πρέπει κάθε φορά να φαίνεται στο γήπεδο. Και είναι η μοναδική επιλογή της ΑΕΚ αυτή την στιγμή.

Το ζήτημα εδώ είναι πως η ΑΕΚ για κάμποσο καιρό πορεύτηκε με την ιδέα πως θα προχωρούσε με τον Κώτσιρα που θα τον έπαιρνε με το που θα έμπαινε ο Γενάρης και έτοιμο από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης. Από την στιγμή που αυτό δεν έγινε, υπάρχει πλέον πρόβλημα, μέχρι να έρθει παίκτης.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button