ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Όρθιος» στην Τρίπολη ο ΠΑΣ Λαμία… φεύγοντας με «χρυσό» βαθμό

«Φασούλι το φασούλι»... γεμίζει το σακούλι του ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος χωρίς να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κατάφερε και πήρε την ισοπαλία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. #slgr1 #ASTLAM #ΠΑΣΛαμία #football #πρωτάθλημα #Θεόδωρος_Κολοκοτρώνης

Στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

«Φασούλι το φασούλι»… γεμίζει το σακούλι του ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος χωρίς να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κατάφερε και πήρε την ισοπαλία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. #slgr1 #ASTLAM #ΠΑΣΛαμία #football #πρωτάθλημα #Θεόδωρος_Κολοκοτρώνης

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άνταμ Τζανετόπουλο ο οποίος περιόρισε τον Μπαράλες, βγάζοντάς τον εκτός παιχνιδιού αλλά και με έναν εκπληκτικό Έλμαρ Μπιάρνασον, ο ΠΑΣ Λαμία έφυγε με έναν «χρυσό» βαθμό από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης.

Ντεπούτο στο πρωτάθλημα, για τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν και τον Τζέιμς Μάντζρεκαρ.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με μία ενδεκάδα αρκετά γνώριμή μας, καθώς μοιάζει με αυτή του εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Επασί ήταν κάτω από το τέρμα, ο Βλάχος δεξιά ο Μαρτίνεθ αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Τζανετόπουλος με τον Αντέτζο. Στο κέντρο οι Τζανδάρης και Μπιάρνασον ενώ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Πίτι. Δεξιά στα άκρα ήταν ο Ντέλετιτς, αριστερά ο Ρόμανιτς με τον Καραμάνο να είναι ο μοναδικό προωθημένος.

Από την άλλη, ο Ράσταβατς, είχε τον Τσιφτσή στο τέρμα. τους Κώτσιρα δεξιά, τον Άλβαρεζ αριστερά και τους Καστάνιο και Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας. Οι Μουνάφο και Ιγκλέσιας ήταν στο κέντρο ενώ ο Σίτο έπαιξε αριστερά, ο Κρέσπι δεξιά και ο Φερνάντεθ πίσω από τον σέντερ φορ Μπαράλες.

Το ματς:

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να κυκλοφορεί τη μπάλα έξω από την περιοχή του Αστέρα, με τον Πίτι να αναλαμβάνει το ρόλο του δημιουργού. Μόλις στο 3΄ο Ρόμανιτς κέρδισε ένα κόρνερ από τα αριστερά, το οποίο ανέλαβε ο Πίτι, με τον Τζανετόπουλο να κάνει όμως επιθετικό φάουλ.

Από το 5΄και έπειτα, ο Αστέρας πήρε την κατοχή της μπάλας, παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τον Κρέσπι και τον Σίτο να κάνουν παιχνίδι.

Καλά στημένη άμυνα από τον ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος περίμενε τον Αστέρα και με την πρώτη ευκαιρία, έφευγε στην αντεπίθεση όπου και ήταν αρκετά απειλητικός. Στα δέκα πρώτα λεπτά, η ομάδα της Τρίπολης είχε κερδίσει τρία κόρνερ τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Πρώτη τελική στο ματς, στο 15΄όπου ο Αστέρας με τον Σίτο εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά (το 4ο μέχρι εκείνο το λεπτό), οι αμυντικοί έδιωξαν, όμως η μπάλα έφτασε στον Κώτσιρα. Ο Έλληνας αμυντικός σούταρε απευθείας από καλή θέση με τη μπάλα να περνάει άουτ.

20 λεπτά… χωρίς ευκαιρία  / Ακυρωθέν γκολ!

Τα πρώτα είκοσι λεπτά πέρασαν στον αγώνα με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε πάσες, συνδυασμούς και αρκετά λάθη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουμε κάποια αξιόλογη φάση στο ματς. Ο Αστέρας είχε την κατοχή την περισσότερη διάρκεια, παρόλο αυτά η άμυνα της Λαμίας ήταν καλά διαβασμένη, κρατούσε τις γραμμές της και αντιμετώπιζε κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων.

Το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα στα πρώτα 20 λεπτά ήταν τα 7 κόρνερ των Αρκάδων, όπου κανένα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί.

Στο 24΄είχαμε επί της ουσίας την πρώτη καλή φάση στο ματς. Ο Κρέσπι έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Μπαράλες εκμεταλλεύτηκε την αληγορία στην άμυνα της Λαμίας, έκανε την κεφαλιά αλλά το δοκάρι είπε όχι στον Αργεντινό σέντερ φορ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φερνάντεθ με τον Άλβαρεζ συνεργάστηκαν άψογα, ο Άλβαρεζ έβγαλε την σέντρα και ο πρώτος σκόραρε για το 1-0. Όμως, υπήρχε καθαρό σπρώξιμο του Μπαράλες στον Τζανετόπουλο με τον διαιτητή Καραντώνη να πηγαίνει στο VAR για να δει τη φάση και ακύρωσε ορθόσωστα το γκολ!

Ένα φάουλ του Φερνάντεθ από πολύ καλή θέση, η μπάλα χτύπησε στο τοίχος και μετά το σουτ του Άλβαρεζ πέρασε άουτ. Λάθη αρκετά από τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος είχε παράπονα κυρίως από το κέντρο μπροστά όπου συχνά «πωλούσαν» τη μπάλα οι «κυανόλευκοι».

Πρώτη καλή φάση για τη Λαμία, ο Πίτι έβγαλε στα δεξιά στον Ντέλετιτς, αυτός από τα άκρα συνέκλινε προς το κέντρο της εστίας, έκανε ο σουτ αλλά ήταν αρκετά αδύναμο, με τον Τσιφτσή να μπλοκάρει εύκολα. Αυτή ήταν η πρώτη απειλητική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Στο 38΄ο Φερνάντεθ έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, με τον Μπαράλες να είναι στην μικρή περιοχή της Λαμίας, όμως ο Επασί βγήκε και μπλόκαρε. Ρόμανιτς και Καραμάνος συνδυάζονται στο επόμενο λεπτό, με τον αρχηγό του ΠΑΣ να πατάει περιοχή, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το 0-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να κρατάνε από έμα καλό πεντάλεπτο.

Το ταμείο του ημιχρόνου

Καλά στημένη άμυνα από τη Λαμία, διαβασμένος ο Γρηγορίου, όμως τα λάθη των «κυανόλευκων» έδωσαν σε δύο φάσεις την ευκαιρία στον Αστέρα να απειλήσει. Από την άλλη ο γηπεδούχος είχε 4 τελικές ευκαιρίες, μία καλή με το δοκάρι του Μπαράλες ενώ είχαμε και το ακυρωθέν γκολ του Φερνάντεθ, στο οποίο είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ.

Η ομάδα της Φθιώτιδας, αν και δημιούργησε μόλις δύο τελικές φάσεις, ήταν αρκετά καλές για να ανοίξει το σκορ, κάτοι όμως που δεν έγινε και οι δύο σύλλογοι οδηγήθηκα στα αποδυτήρια με το 0-0.

 

Άγγιξαν το γκολ με Μπιάρνασον και Ρόμανιτς οι κυανόλευκοι


Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη χάνοντας διπλή ευκαιρία στο 50 αρχικά με τον Πασαλίδη με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Επασί και δευτερόλεπτα αργότερα με τον Άλβαρες να σουτάρει και τον κίπερ της Λαμίας να μπλοκάρει και πάλι.

H Λαμία απάντησε στις ευκαιρίες στο 54′ με τον Μπιάρνασον έπειτα από ωραία πάσα του Πίτι, από το ύψος της μεγάλης περιοχής να σουτάρει δυνατά και την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιφτσή. Στο 56′ ο Φερνάντεθ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Επασί να μαζεύει σταθερά.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου βλέποντας τον Πίτι να αδειάζει από δυνάμεις και τον Ντέλετιτς να μην μπορεί να βοηθήσει επιθετικά, έριξε στο παιχνίδι τους Γκαζαριάν και Μπα ποντάροντας στα φρέσκα πόδια του Αρμένιου και την ταχύτητα του Μαυριτανού αφού τα ακραία μπακ των Αρκάδων είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στον Ντέλετιτς όσο και τον Ρόμανιτς στις πτέρυγες.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 67′ για μαρκάρισμα εντός περιοχής του Βλάχου στον Μουνάφο ζητώντας πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής Καραντώνης συμβουλεύτηκε τον VAR o οποίος διαπίστωσε πως είχε προηγηθεί οφσάιντ.

Η Λαμία μετά την ευκαιρία του Μπιάρνασον στο 54′ είχε ακόμη μία καλή στιγμή να βρει το γκολ όμως αυτό δεν ήρθε. Ο Καραμάνος πίεσε ψηλά και με το κεφάλι έστρωσε στον Ρόμανιτς ο οποίος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σούταρε δυνατά με την μπάλα να περνά και πάλι ελάχιστα άουτ.

Στο 79΄ο Σίτο υποδέχθηκε τη μπάλα μόνος από αριστερά έκανε και την παράλληλη σέντρα στον Μπαράλες ο οποίος στη μικρή περιοχή υπό την πίεση του Τζανετόπουλου σούταρε άουτ.

Καρδιοχτύπι στο φινάλε


Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την απόδοσή τους εντείνοντας έτσι την προσπάθειά τους να φτάσουν στη νίκη και μάλιστα στο 85′ κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο μετά από μαρκάρισμα του Μπα στον Ριέρα. Ο Φερνάντεθ ανέλαβε την εκτέλεσή του στέλνοντας την μπάλα στο τείχος, την ώρα που ο Μιχάλης Γρηγορίου θωράκισε την άμυνά του περνώντας τον Τζέιμς στη θέση του Ρόμανιτς.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Αστέρας αυτός που καρδιοχτύπησε την άμυνα της Λαμίας αλλά και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι στο 89΄ είδαν τον Τζανδάρη να σουτάρει δυνατά εκτός περιοχής και την μπάλα να περνά για ακόμη μια φορά εκτός εστίας.

Αποκορύφωμα η φάση του Μπα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο οποίος από την βαθιά μπαλιά του Μπιάρνασον έφυγε στην κόντρα, πήρε την μπάλα από τον Κώτσιρα και επέλεξε να πλασάρει ανορθόδοξα τον Τσιφτσή ο οποίος είχε βγει από την εστία του, στέλνοντας την μπάλα πάνω του!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Πασαλίδης, Καστανο, Μουνάφο, Κώτσιρας, Άλβαρεζ, Ιγκλέσιας, Φερνάντεθ, Ρεγκίς, Μπαραλες, Σίτο

Αναπληρωματικοί: Παπαδόπουλος, Βαλιέντε, Γκαρσία, Τιλίκα, Τασούλης, Ριέρα, Φερνάντεζ, Μπέλοκ, Χριστόπουλος

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Μπιάναρσον, Πίτι, Ρόμανιτς, Ντελέτιτς, Καραμάνος

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Βύντρα, Σαραμαντάς, Γκούγκα, Τζέιμς, Αραμπούλι, Γκαζαριάν, Μπα

Διαβάστε επίσης

Back to top button