Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πένθος στον Πλατανιά Χανίων!

Ενα πολύ δυσάρεστο γεγονός "σκεπάζει" τον ουρανό του χανιώτικου ποδοσφαίρου με την απώλεια του Γιώργου Φατζικμανώλη. Ο εκλιπών έδωσε με αξιοπρέπεια μια πραγματικά άνιση όπως αποδείχτηκε μάχη για τη ζωή του τα τελευταία χρόνια, "φεύγοντας" από τη ζωή την Τρίτη το απόγευμα σε ηλικία 59 ετών.

Ενα πολύ δυσάρεστο γεγονός “σκεπάζει” τον ουρανό του χανιώτικου ποδοσφαίρου με την απώλεια του Γιώργου Φατζικμανώλη.

Ο εκλιπών έδωσε με αξιοπρέπεια μια πραγματικά άνιση όπως αποδείχτηκε μάχη για τη ζωή του τα τελευταία χρόνια, “φεύγοντας” από τη ζωή την Τρίτη το απόγευμα σε ηλικία 59 ετών.

Ο Γιώργος Φατζικμανώλης, γνωστός και ως “Εντελβάις”, ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος η καλοσύνη και η ευγένεια ήταν τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν. Δυστυχώς, στη ζωή του προέκυψε να είναι πολύ άτυχος. Πριν από δύο χρόνια διαγνώστηκε με ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο τον χτύπησε πολύ δυνατά… Αρχικά άρχισε να δυσκολεύεται στην ομιλία, στη συνέχεια καθηλώθηκε στο κρεβάτι και όσο περνούσε ο χρόνος η κατάσταση του χειροτέρευε με ραγδαίους ρυθμούς.

Ειδικότερα τον τελευταίο καιρό, ο Γιώργος συνεννοούταν μονάχα κουνώντας τα βλέφαρα του. Για όσους τον θυμούνται, τον έχουν ζήσει στα γήπεδα, ίσως να μην μπορούν να πιστέψουν ότι ο Γιώργος Φατζικμανώλης “καταλήγει” με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, όσο σκληρό κι αν είναι, ίσως ο θάνατος να είναι η λύτρωση του σε όλα αυτά που περνούσε ειδικότερα τους τελευταίους, πολύ δύσκολους μήνες.

Ο Εντελβάις ήταν ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια φρόντιζε το γήπεδο Περιβολίων. Πολύ συχνές οι αναρτήσεις του από την αγάπη με την οποία περιποιούταν το χορτάρι στα Περβόλια. Μεγάλη και η αγάπη του για τις ομάδες των Χανίων και ειδικότερα για τον Πλατανιά… Εργάστηκε άλλωστε στην ΠΑΕ την περίοδο που η ομάδα μετείχε στην Σούπερ Λιγκ. Ηταν το παιδί για όλες τις δουλειές, ο άνθρωπος που θα έτρεχε πάντα για την ομάδα, οποιαδήποτε στιγμή και αν του ζητούσαν κάτι τέτοιο.

Ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε στον Θησέα, στον οποίο έτρεφε επίσης πολύ μεγάλη αγάπη.

πηγή: athlitiko.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button