Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Εύκολη νίκη και προβάδισμα για τον Βόλο!

Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βόλος κέρδισε 2-0 τον κάκιστο ΟΦΗ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Δύο βασικοί σκόραραν, όμως ο Άνχελ Λόπεζ έκανε όλη τη δουλειά.

Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βόλος κέρδισε 2-0 τον κάκιστο ΟΦΗ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Λένε οι παίκτες παίζουν και οι προπονητές κοιτάζουν. Οι παίκτες κερδίζουν και οι προπονητές χάνουν.

Μερικές φορές, όμως, οφείλεις να δεις και τα παιχνίδια που τα παίρνει ο πάγκος… Ο Άνχελ Λόπεζ μπορεί να κυκλώσει αυτό το παιχνίδι ως νίκη από τον πάγκο, τόσο για τις αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο – προσώπων και θέσεων – οι οποίες μεταμόρφωσαν την ομάδα του και άλλαξαν την εικόνα του αγώνα, όσο και για τη φάση του δεύτερου γκολ.

Εντολή να γίνει η αλλαγή, εντολή να περάσει ο Σωτήρης Νίνης στο ματς, εντολή να εκτελέσει εκείνος το φάουλ και… εντολή πρόκρισης. Το 2-0, με τον τρόπο που διαμορφώθηκε στο 85ο λεπτό γέρνει συντριπτικά την πλάστιγγα υπέρ του Βόλου και αφήνει τον ΟΦΗ δέσμιο της φετινής του μοίρας.

Οι Κρητικοί σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν κάκιστοι, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αόρατοι και προδίδονται διαρκώς από παιδικά, ατομικά λάθη, όπως εκείνο που έκανε ο Νέιρα στο ξεκίνημα της φάσης που κατέληξε στο σουτ του και το γκολ του Νίκο Μαρτίνεζ όσο – κυρίως – στο δεύτερο γκολ, όταν Μπαλογιάννης και Σωτηρίου μπερδεύονται και επιτρέπουν στον Γεράσιμο Μήτογλου να πετύχει το πρώτο γκολ της επαγγελματικής του καριέρας. Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι, το οποίο στα πρώτα 45 λεπτά δεν είχε αυτή την εικόνα για τους φιλοξενούμενους και κόντρα σε μια ομάδα που πριν 2,5 μήνες είχαν διασύρει στο ίδιο γήπεδο με 4-1.

Μπαίνοντας στον αγώνα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν διάθεση για τρέξιμο και το πρώτο δεκάλεπτο άφησε υποσχέσεις για ένα ματς γεμάτο φάσεις και γκολ… Όμως έμεινε στις υποσχέσεις. Σύντομα ο ρυθμός έπεσε, η τακτική επικράτησε, ο Γιάννης φοβήθηκε ξανά το θεριό και το θεριό έτρεμε τον Γιάννη και πηγαίναμε στη λογική του 0-0 ή σε παιχνίδι του ενός γκολ.

Οι δύο ομάδες, που σε γενικές γραμμές παρατάχθηκαν με το βασικό τους σχήμα, αναλώθηκαν στο να περιορίσουν η μία την άλλη και στις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησαν έλειπε η καλή τελική προσπάθεια.

Ο Βόλος περίμενε τις εμπνεύσεις του Φεράρι, ο ΟΦΗ του Στέρτζεον, αμφότεροι είχαν διάθεση, όμως χρειαζόταν κάτι περισσότερο για να μπορέσουν να φτάσουν στην επίτευξη ενός γκολ.

Αυτά τα παραπάνω που βρήκαν οι γηπεδούχοι από τον πάγκο τους, αυτά τα παραπάνω που λείπουν φέτος από τον ΟΦΗ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button