ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Κορωνοϊός – Τζανάκης: «Lockdown για 2 μήνες με εκτίναξη – Έως 60.000 τα ενεργά κρούσματα» (vid)

Για κίνδυνο εκτιναξης του Lockdown, για τουλάχιστον δύο μήνες σε περίπτωση που υπάρξει «εκτίναξη στο ελατήριο» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Για κίνδυνο εκτιναξης του Lockdown, για τουλάχιστον δύο μήνες σε περίπτωση που υπάρξει «εκτίναξη στο ελατήριο» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Στο OPEN TV μίλησε το πρωί της Τετάρτης (20/1) ο Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Εταιρίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει Lockdown, για τουλάχιστον δύο μήνες, σε περίπτωση που υπάρξει «εκτίναξη στο ελατήριο».

«Αν το ελατήριο εκτιναχθεί, θα έχουμε πάλι κλείσιμο για δύο μήνες τουλάχιστον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Παράλληλα εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή, τα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι περίπου 50-60.000.

«Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί στα 500 με 600» ανέφερε ενώ στην συνέχεια των λεγομένων του συμπλήρωσε: «Ευτυχώς το αποτύπωμα των γιορτών δεν ήταν εκρηκτικό». Όσον αφορά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ο κ.Τζανάκης είπε ότι είναι «ευχής έργον που το μεταλλαγμένο στέλεχος, το ένα από τα δύο, είναι στην Κρήτη που διαθέτει χαμηλό ιικό φορτίο» και δήλωσε ότι «οι μεταλλάξεις δημιουργούν μικρότερη τοξικότητα στον ιό για να μπορέσει να επιβιώσει και να μεταδοθεί ευκολότερα».

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους εμβολιασμούς, για τους οποίους διευκρίνισε ότι τα εμβόλια καλύπτουν και τα μεταλλαγμένα στελέχη, ενώ τόνισε ότι: «κάθε μέρα θα πρέπει να γίνονται 50.000 έως 60.000 εμβολιασμοί για να αποκοπεί η μεταδοτικότητα», κάτι το οποίο οφείλεται στο ότι «το μεταλλαγμένο στέλεχος απειλεί με υπερμετάδοση».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button