Άλλα αθλήματα

Εκτός έδρας «μονομαχία» για τον Παναθηναϊκό!

Εκτός έδρας αποστολή πράξη τέταρτη για το «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται εκτός των τειχών για τέταρτη φορά εφέτος στην Euroleague, στην πόλη όπου στο τέλος της αναμέτρησης καλείται να αναφωνήσει «εις το επανιδείν», τη Βιτόρια.

Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν απόψε  (21:30) στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα», την έδρα που θα φιλοξενήσει το εφετινό φάιναλ φορ της διοργάνωσης, απέναντι στην Μπασκόνια, για την 9η αγωνιστική, με μοναδικό στόχο την τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις μακριά από το «σπίτι» τους.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας προέρχονται από μία πειθαρχημένη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με την οποία βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 5-3. Στον αντίποδα, οι Βάσκοι θα δώσουν τον πρώτο τους αγώνα ενώπιον του κοινού τους υπό τις οδηγίες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, του προπονητή που το 2016 τους είχε οδηγήσει στο φάιναλ φορ, και ευελπιστούν σε μία νέα αρχή με την επιστροφή του νέου τεχνικού, καθώς μέχρι στιγμής… παραπαίουν με ρεκόρ 2-6.

Η φροντ λάιν του Παναθηναϊκού καλείται να ανταπεξέλθει και να δείξει χαρακτήρα απέναντι στην ισχυρή γραμμή ψηλών της Μπασκόνια, ενώ οι «πράσινοι» θα πρέπει να πιάσουν ανάλογη απόδοση στην άμυνα με αυτή στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, αν θέλουν να επιβιώσουν κόντρα σε μία ομάδα που αρέσκεται στο σκοράρισμα, στο γρήγορο ρυθμό και παίρνει δύναμη από την έδρα της. Ο Στεφάν Λάσμε έδειξε στην τελευταία ευρωπαϊκή αναμέτρηση να βρίσκει ρυθμό, αλλά το έργο του μόνο εύκολο δεν κρίνεται απέναντι στον κατά δέκα χρόνια νεότερο του, Βενσάν Πουαριέ, ο οποίος μέχρι στιγμή έχει καταγράψει τρία νταμπλ νταμπλ, και τον πολύτιμο και αναντικατάστατο, Τορνικέ Σενγκέλια.

Το ζευγάρι Μπασκόνια-Παναθηναϊκός, εμφανίζει πολλές ομοιότητες, καθώς και οι δύο ομάδες βασίζονται στο βάθος πάγκου, με τους «πράσινους» όμως να υπερέχουν, καθώς καμία άλλη ομάδα την Euroleague δεν παίρνει τόσους πόντους από τις… αλλαγές, όσο ο Παναθηναϊκός. Για παράδειγμα, ο ΝτεΣόν Τόμας, ο οποίος δεν είναι βασικός και προερχόμενος από τον πάγκο έχει μέσο όρο 9.8 πόντους, αριθμός που τον χρίζει δεύτερο σκόρερ των «πράσινων». Την ίδια στιγμή και οι δύο σύλλογοι δεν έχουν πείσει εφέτος με την ευστοχία τους από τα 6.75, με τους Βάσκους να είναι τρίτοι από το τέλος στη λίστα ευστοχίας των ομάδων με μόλις 31.2% και τον Παναθηναϊκό στην προτελευταία θέση με το «φτωχό» 30.06%.

Βασικό «όπλο» του Παναθηναϊκού, πάντως, θα είναι η διάθεση που δείχνει στο επιθετικό ριμπάουντ (μ.ο. 12.3) και αν καταφέρει να δώσει συνέχεια σε αυτή του την έφεση στη Βιτόρια, τότε θα μπορεί να ονειρεύεται ένα πολύτιμο «διπλό», κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ολοκληρώνει τη… διαβολοβδομάδα χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, τη στιγμή που ο Τζέισον Γκρέιντζερ έχει απουσιάσει από τις δύο τελευταίες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των Βάσκων με τραυματισμό στον αστράγαλο.

Διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί οι Λουίτζι Λαμόνικα, Μπόρις Ρίζικ και Πιοτρ Παστουσιάκ, ενώ οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα από το NOVASPORTS 2HD.

Στις αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική στη Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

EUROLEAGUE

    

9η Aγωνιστική (22-23/11)

========================

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)     88-93
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)                  88-83
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)    70-74
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)  74-89

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Κίμκι (Ρωσία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
ΤΣΣΚΑ Μόσχας       8-0
Ρεάλ Μαδρίτης      8-1
Φενερμπαχτσέ       8-1
Αναντολού Εφές     7-2
Αρμάνι Μιλάνο      6-2
Μπαρτσελόνα        5-3
Παναθηναϊκός       5-3
Ολυμπιακός         5-4
Μπάγερν Μονάχου    4-5
Ζαλγκίρις Κάουνας  3-5
Μπασκόνια          2-6
Κίμκι              2-6
Γκραν Κανάρια      2-7
Μπούντουτσνοστ     1-7
Μακάμπι Τελ Αβίβ   1-8
Νταρουσαφάκα       1-8

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button