ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Super League 1 – play out: Τι χρειάζεται η κάθε ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία

Η 5η αγωνιστική των play out της Super League 1 τελείωσε και τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Κοιτώντας κανείς τη βαθμολογία των play out διαπιστώνει πως πρακτικά έμειναν τρεις.

Η 5η αγωνιστική των play out της Super League 1 τελείωσε και τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Κοιτώντας κανείς τη βαθμολογία των play out διαπιστώνει πως πρακτικά έμειναν τρεις.

ΠΑΣ ΓιάννιναΑστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός έχοντας 30 βαθμούς δεν ανησυχούν πια. Ναι μεν ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία, αλλά ο κίνδυνος πέρασε. Στα δύο παιχνίδια που απομένουν ένας βαθμός είναι αρκετός για όλους τους ώστε να σωθούν. Η παραμονή μπορεί να έρθει και με δύο ήττες. Ωστόσο, μία ισοπαλία είναι αρκετή για να σφραγίσει πως οι τρεις επαρχιακές ομάδες θα είναι και του χρόνου στη Super League 1.

Το ενδιαφέρον κυρίως περιστρέφεται γύρω από τους ΛαμίαΙωνικόΛεβαδειακό. Μεταξύ τους θα παιχτούν τα πάντα, ενώ η Λαμία αντιμετωπίζει και τους δύο τις επόμενες αγωνιστικές. Πρώτα υποδέχεται τον Λεβαδειακό και μετά πηγαίνει στη Νίκαια.

Αρχικά, η Λαμία αν νικήσει τον Λεβαδειακό, ίσως και να εξασφαλίσει την παραμονή της. Αρκεί να μη νικήσουν στην Κρήτη οι Νικαιώτες. Εφόσον οι Φθιωτοί έρθουν ισόπαλοι με τον Λεβαδειακό, θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία στη Νίκαια. Εάν χάσουν, όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική. Πάντως, με τα τωρινά δεδομένα η Λαμία έχει την ισοβαθμία με τον Λεβαδειακό και για να τη χάσει, πρέπει αν ηττηθεί με διαφορά δύο τερμάτων και παραπάνω.

Ο Ιωνικός είναι στο -2 από τη Λαμία. Εάν δε νικήσει τον ΟΦΗ και νικήσει η Λαμία, υποβιβάζεται. Εάν δεν νικήσει τον ΟΦΗ και έρθει ισόπαλο το Λαμία – Λεβαδειακός θα παίξει τα ρέστα του με τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική. Εάν κάνει διπλό ο Λεβαδειακός και δεν περάσουν νικηφόρα οι Νικαιώτες από την Κρήτη, τότε την τελευταία αγωνιστική ίσως δεν τους φτάνει η νίκη με τη Λαμία.

Τέλος, ο Λεβαδειακός το πιθανότερο είναι πως τα χρειαστεί δύο νίκες στη συνέχεια για να ελπίζει. Ίσως δεν φτάσουν ούτε αυτές, αν κάνει το 2/2 και ο Ιωνικός. Οι Βοιωτοί σε περίπτωση που δεν πάρουν διπλό στη Λαμία, υποβιβάζονται. Εάν νικήσουν εκεί και φέρουν ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, υπάρχει ένα σενάριο που τους σώζει. Ο Ιωνικός θα πρέπει να χάσει από τον ΟΦΗ, να νικήσει τη Λαμία και έτσι να ισοβαθμήσει με τους Βοιωτους στους 28. Οι «πράσινοι» έχουν την ισοβαθμία γιατί στα μεταξύ τους ματς έχουν μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

Οι επόμενες αγωνιστικές των πλέι άουτ

Σάββατο (6/5, 20:00)
Ατρόμητος – Παναιτωλικός

ΟΦΗ – Ιωνικός Νίκαιας

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης

Λαμία – Λεβαδειακός

 

Σάββατο (13/5, 20:00)

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος

Ιωνικός – Λαμία

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

Παναιτωλικός – ΟΦΗ

Η βαθμολογία των πλέι άουτ της Super League 1

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button