ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τι μπορεί να προσφέρει ο 40χρονος Πίτι στη Λαμία

Ο Ισπανός επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια και παρότι πλησιάζει τα 40, υπάρχει «εξήγηση» γιατί στον ΠΑΣ Λαμία στράφηκαν στην περίπτωσή του. #slgr1 #ΠΑΣΛαμία #Φθιώτιδα #αθλητικά_νέα #Football #Στερεά_Ελλάδα #μία_πόλη_μία_ομάδα #LamiaSports

Ο Ισπανός επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια και παρότι πλησιάζει τα 40, υπάρχει «εξήγηση» γιατί στον ΠΑΣ Λαμία στράφηκαν στην περίπτωσή του.

Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα επανήλθε ο Φρανσίσκο Πίτι, καθώς χθες (20/1) ανακοινώθηκε από τη Λαμία και πλέον καταγράφει το τρίτο του πέρασμα από την ομάδα. Στο ΔΑΚ ήρθε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017, την επόμενη σεζόν βρέθηκε για μερικούς μήνες στην ΑΕΛ, όμως τον Γενάρη του 2019 επέστρεψε για αγωνίστηκε εκ νέου με τη φανέλα της ως το φινάλε εκείνης της χρονιάς.

Ο Ισπανός συνολικά μετρά συνολικά 43 εμφανίσεις με τη Λαμία, όπου έχει πετύχει 9 γκολ και έχει μοιράσει 3 ασίστ. Σύντομα όμως θα συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας του (έχει γεννηθεί 26 Μαΐου του 1981) και εύλογα γεννιέται το «ερώτημα» αν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά. Ας προσπαθήσουμε να το απαντήσουμε…

*Γνωρίζει που πήγε και τι θέλουν από εκείνον. Η Λαμία ήταν η πρώτη ομάδα του Πίτι στη χώρα μας και έχει περάσει εκεί 1,5 σεζόν. Ξέρει τους ανθρώπους της, αρκετά από τα παιδιά που παίζουν ακόμα και εκμηδενίζεται ο παράγοντας εγκλιματισμός.

*Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Ισπανός γνωρίζει «πολλά κιλά» μπάλα και είναι ένας παίκτης που μπορεί με μία ενέργεια να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Μία κάθετη μπαλιά ή γενικότερα κάποια μεταβίβασή του είναι σε θέση να αλλάξουν τη ροή μίας αναμέτρησης. Μάλιστα στα play out όπου θα υπάρχει μεγάλος βαθμός σκοπιμότητας, η Λαμία μπορεί να αντιμετωπίσει ομάδες που θα παίζουν εναντίον της για 2 αποτελέσματα, οπότε εκείνη θα έχει την κατοχή και θα την περιμένουν στο μισό γήπεδο. Ετσι και η «μισή» πάσα μετράει.

*Διαθέτει πολύ καλά χτυπήματα στις στατικές μπάλες. Οχι μόνο σε ότι αφορά τις απευθείας εκτελέσεις φάουλ όπου έχει ήδη σκοράρει δις στην εν Ελλάδι καριέρα του, αλλά επίσης σε κόρνερ και σε στημένες φάσεις που θα κερδίζει η Λαμία γύρω από τα αντίπαλα καρέ. Η οποία μάλιστα είναι μία ομάδα που διαθέτει ψηλά κορμιά.

*Η παρουσία του Πίτι θα προσφέρει και σε ψυχολογικό τομέα. Ο Ισπανός με την παρουσία του μπορεί να προσφέρει «ηρεμία» στα αποδυτήρια, τα οποία ας μην ξεχνάμε πως βρίσκονται υπό πίεση, αφού η ομάδα κινδυνεύει με υποβιβασμό, Ποδοσφαιριστές με αντίστοιχες παραστάσεις μπορούν να επιδράσουν θετικά στους συμπαίκτες τους.

Τα παραπάνω αποτυπώνουν πως η προσθήκη του δύναται να δώσει στη Λαμία το… κάτι παραπάνω. 

Διαβάστε επίσης

Back to top button