Άλλα αθλήματα

Ανώτερος σύμβουλος στη Williams ο Μπάτον

Ο Τζένσον Μπάτον επιστρέφει ως ανώτερος σύμβουλος στη Williams, στην ομάδα που άρχισε την καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα το 2000, καθώς η βρετανική ομάδα συνεχίζει την αναδιοργάνωσή της υπό τη νέα ιδιοκτησία.

Ο Τζένσον Μπάτον επιστρέφει ως ανώτερος σύμβουλος στη Williams, στην ομάδα που άρχισε την καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα το 2000, καθώς η βρετανική ομάδα συνεχίζει την αναδιοργάνωσή της υπό τη νέα ιδιοκτησία.

Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capital αγόρασε πέρυσι την ομάδα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τις ηγετικές θέσεις τους ο ιδρυτής της Williams, Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, και η κόρη του, Κλερ. Μετά την αποχώρησή τους, καθήκοντα επικεφαλής ανέλαβε προσωρινά ο Σάιμον Ρόμπερτς, ο οποίος στη συνέχεια… μονιμοποιήθηκε, την ώρα που ο πρώην επικεφαλής της McLaren, Γιοστ Καπίτο, διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Και σήμερα η ιστορική ομάδα ανακοίνωσε την επιστροφή, με πολυετή συμφωνία, του Μπάτον, ο οποίος οδήγησε το μονοθέσιο της Williams ως 20χρονος «ρούκι», ενώ το 2009 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Brawn GP. «Στο πλαίσιο του ρόλου του στη Williams, ο Τζένσον θα μπορέσει να επικαλεστεί τα περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό για να προσφέρει συμβουλές και καθοδήγηση στην ομάδα στο Γκρόουβ (σ.σ. εκεί βρίσκεται η βάση της ομάδας), μαζί με το να βοηθήσει στην υποστήριξη και την εξέλιξη τόσο των οδηγών αγώνων, όσο και των οδηγών της ακαδημίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στη διάρκεια της σεζόν του 2021, ο Μπάτον, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα «έτρεξε» ακόμη για λογαριασμό των Benetton, Honda και McLaren, θα παραστεί σε αρκετά γκραν πρι με τη Williams, θα μετάσχει σε ορισμένες εκδηλώσεις της ομάδας στην Αγγλία και θα υποστηρίξει επίσης τις δραστηριότητές της αναφορικά με ΜΜΕ και μάρκετινγκ.

Από την πλευρά του, ο 41 ετών Βρετανός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι χαρούμενος που γι’ ακόμη μια φορά μπορώ να πω ότι έχω υπογράψει στη Williams. Όταν ήμουν 19 ετών, ήταν μια στιγμή που άλλαξε τη ζωή μου και, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια, ήδη αισθάνομαι ότι στην πραγματικότητα δεν έφυγα ποτέ. Ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς έδειξε πίστη σε μένα, για την οποία θα είμαι αιώνια ευγνώμων, και είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να επιστρέψω και να βοηθήσω την ομάδα. Υπάρχει πολύ σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι το μέλλον είναι απίστευτα λαμπρό γι’ αυτή τη φανταστική ομάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσω».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button