Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Χούλι: Ο πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης και φαν της Μπαρτσελόνα που απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο gazzetta.gr

Ο Χούλι πέρασε από την Ελλάδα για τον Αστέρα και στα 39 του ήταν αρχηγός σ' ένα ποδοσφαιρικό θαύμα: Στον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης από μια ομάδα Γ' κατηγορίας, την Αλκογιάνο.

Ο Χούλι πέρασε από την Ελλάδα για τον Αστέρα και στα 39 του ήταν αρχηγός σ’ ένα ποδοσφαιρικό θαύμα: Στον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης από μια ομάδα Γ’ κατηγορίας, την Αλκογιάνο. Ο Χούλι μίλησε στο gazzetta.gr.

Τη σεζόν 2011-2012, ο Αστέρας φέρνει τον Χούλι στην Τρίπολη ως δανεικό. Έναν επιθετικό που προερχόταν από την Ράγιο Βαγιεκάνο.

Σήμερα, στα 39 του χρόνια, αποτελεί μέρος ενός (ποδοσφαιρικού) θαύματος. Εζησε από μέσα και έβαλε το… ποδαράκι του στον ιστορικό αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Αλκογιάνο, την ομάδα της πόλης των 59.000 κατοίκων.

Ο ίδιος μίλησε στο gazzetta.gr για το έπος της Αλκογιάνο. Δήλωσε οπαδός της Μπαρτσελόνα, ενώ δεν δίστασε να πει ότι παρά την τεράστια διαφορά των δυο ομάδων, άπαντες πίστευαν ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι σπουδαία. Και να που τα κατάφεραν, αποδεικνύοντας πως τα όνειρα είναι μόνο για όσους πιστεύουν ότι μπορούν να τα πραγματοποιήσουν.

Με 1.800 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους η Αλκόι, αποτελεί την πόλη που χτυπήθηκε όσο καμία άλλη στην Ισπανία. Κι αυτό το έπος ήρθε για να δώσει ώθηση στους ντόπιους. Να τους δώσει μια ψυχική ανάταση.

«Είναι μία από τις σπουδαιότερες νίκες, είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μερικές εξ αυτώ αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει αυτό τη νίκη ξεχωριστή.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, παίξαμε πολύ πολύ και θέλουμε πραγματικά να το απολαύσουμε», δηλώνει στο gazzetta.gr ο Χούλι, με τη σκόνη από το παγκόσμιο αυτό επίτευγμά τους να μην έχει ακόμη καταλαγιάσει.

Αυτό το κατόρθωμα ήρθε σε μια φάση όπου η πόλη ταλαιπωρείται όσο καμία άλλη από την πανδημία.

«Πρόκειται για μια πολύ κακή περίοδο για την Αλκόι και σίγουρα αξίζαμε ένα κατόρθωμα αυτού του μεγέθους».

Γιατί σε μια τόσο μικρή πόλη, που ακολουθεί τις οδηγίες των λοιμοξιολόγων, έχει τόσα πολλά κρούσματα; 

«Δεν γνωρίζουμε γιατί υπήρξαν τόσα πολλά κρούσματα κορονοϊού». 

Δικοί σου άνθρωποι… χτυπήθηκαν από τον ιό;

«Έχω κάποιους γνωστούς που ήταν θύματα της πανδημίας, στην οικογένειά μου – ευχαριστώ τον Θεό – όλα είναι καλά».

Ο πρόεδρός σας δεν έζησε από κοντά το θαύμα, λόγω του ότι ταλαιπωρείται από κορονοϊό.

«Δεν μπορούσε να είναι μαζί μας κι αυτό τον πόνεσε, αλλά είναι χαρούμενος για τη νίκη μας και τη δουλειά που κάναμε».

Στα αποδυτήρια, πριν από το ματς, κάνατε κάποιο είδους πλάκα για τη διαφορά στα μπάτζετ των δύο ομάδων;

«Όχι. Εννοείται ότι υπάρχουν πολλές διαφορές αλλά αντιμετωπίσαμε αυτήν την πρόκληση με μεγάλο ενθουσιασμό.

Γνωρίζαμε φυσικά ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, αλλά γνωρίζαμε επίσης ότι θα είχαμε και τις πιθανότητές μας. Και έτσι συνέβη. Είχαμε μεγάλες ελπίδες ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι υπέροχο».

Ξεκίνησες την καριέρα σου στην Αλκογιάνο και σήμερα, όντας προς τη Δύση της καριέρας σου, παίζεις εκεί. Υποστηρίζεις κάποια άλλη μεγάλη ομάδα; 

«Ξεκινώντας την καριέρα μου, ως νέος, έπαιζα στην Αλκογιάνο και τώρα επέστρεψα για να συνεχίσω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει η Μπαρτσελόνα».

Τι θυμάσαι από τον Αστέρα;

«Εχω υπέροχες αναμνήσεις από τον Αστέρα Τρίπολης, είχα μια πολύ καλή χρονιά εκεί από κάθε άποψη. Μου άρεσε πολύ εκεί». 

Εχεις επαφές σήμερα με ανθρώπους της ομάδας;

«Αυτή τη στιγμή με λίγους ανθρώπους έχω επαφή, ένας απ’ αυτούς είναι ο Νίκος Γαλανακόπουλος, ενώ ο Σίτο είναι πολύ καλός μου φίλος».

Το μήνυμά σου στον κόσμο και στους φίλους του Αστέρα;

«Θέλω να πω στους φίλους του Αστέρα να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα τους και σε όλο τον κόσμο να προσέχει τον εαυτό του τώρα με την πανδημία».

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button