Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Γερή “σφαλιάρα” από την Αταλάντα στη Μίλαν!

Η Αταλάντα ήταν κλάση πάνω από την Μίλαν και απόλυτα δίκαια πέρασε με 0-3 από το San Siro, την ώρα που η Ιντερ έμενε στο 0-0 στο Ούντινε και άφηνε τους Rossoneri πρωταθλητές χειμώνα.

Η Αταλάντα ήταν κλάση πάνω από την Μίλαν και απόλυτα δίκαια πέρασε με 0-3 από το San Siro, την ώρα που η Ιντερ έμενε στο 0-0 στο Ούντινε και άφηνε τους Rossoneri πρωταθλητές χειμώνα.

Μερικές μέρες πριν παίξουν μεταξύ τους στο Coppa Italia, Μίλαν και Ιντερ δεν μπόρεσαν να πάρουν νίκες με αποτέλεσμα η ομάδα του Στέφανο Πιόλι να αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα. Οι απουσίες είχαν αντίκτυπο στους 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης, που ηττήθηκαν στην έδρα τους με κάτω τα χέρια από μια εκπληκτική Αταλάντα, όμως αυτό δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν οι Nerazzurri που παραχώρησαν λευκή ισοπαλία εκτός έδρας στην Ουντινέζε, σε ένα ματς στο οποίο ο Αντόνιο Κόντε αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στο φινάλε.

Η Αταλάντα έδειξε από την αρχή στην Μίλαν ότι έχει πάει στο San Siro για πλάκα και με πίεση πολύ ψηλά δεν επέστρεπε στους Rossoneri να κάνουν πολλά πράγματα. Ο Χάτεμπερ είχε δύο καλές στιγμές, ο Ιλιτσιτς και αυτός μία πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά και τελικά στο 26’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ όταν ύστερα από σέντρα του Γκόσενς, ο Καλούλου έχασε τον Κρίστιαν Ρομέρο και εκείνος με κεφαλιά έκανε το 0-1. Η Μίλαν δεν κατάφερε ποτέ να αντιδράσει, στο 39’ ο Ντοναρούμα έβαλε stop στο φάουλ του Ιλιτισιτς και αστο 41’ ο Ζλάταν είχε την καλύτερη φάση των γηπεδούχων με γονατιά άουτ μετά το φάουλ του Τονάλι.

Στην επανάληψη, η La Dea άμεσα πήρε καθαρό προβάδισμα και δεν άφησε τους τρεις βαθμούς να είναι ένα συζητήσιμο θέμα. Στο 51’ ο Κεσί έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο του Ιλιτσιτς στην περιοχή και ο Σλοβένος από τα 11 βήματα έγραψε το 0-2. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι… πετούσαν και έχασαν δύο τρομερές ευκαιρίες, όμως ο Ζαπάτα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ (62’) και ίδια κατάληξη είχε το διαγώνιο δεξί του Ιλιτσιτς (68’). Ο Πιόλι έδωσε ντεμπούτο στον Μάντζουκιτς (70’), όμως τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει για τους γηπεδούχους, που γλύτωσαν στο 74’ από την κεφαλιά του Ζαπάτα στο δοκάρι, όμως ο Κολομβιανός στο τετ-α-τετ τρία λεπτά μετά, έκανε τη δουλειά για το τελικό 0-3.

Στο άλλο ματς που έγινε την ίδια ώρα, η Ιντερ δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Ουντινέζε εκτός έδρας και έμεινε στο 0-0 στο Dacia Arena. Οι Nerazzurri είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Λαουτάρο Μαρτίνες στο πρώτο μέρος και δύο φάσεις με τον Χακίμι στην επανάληψη, όμως έμειναν στο -2 από την Μίλαν και αν η Γιουβέντους πάρει τα δύο ματς που χρωστάει, θα βρεθεί εκείνη στο -2. Αποβλήθηκε λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης ο Αντόνιο Κόντε για διαμαρτυρία.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button