Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

SuperLeague 2: Φουλ δράση με ντέρμπι κορυφής!

Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της SuperLeague 2, θα πραγματοποιηθούν σήμερα έξι αγώνες, με το Ιωνικός - Εργοτέλης να «κλέβει» την παράσταση μιας και μιλάμε για το ντέρμπι κορυφής. Εντός με τον Καρϊσκάκη ο Λεβαδειακός, τον Απόλλων Λάρισας υποδέχεται η Ξάνθη, με τον Μπάμπη Τεννέ να κάνει «ντεμπούτο»!

Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της SuperLeague 2, θα πραγματοποιηθούν σήμερα έξι αγώνες, με το Ιωνικός – Εργοτέλης να «κλέβει» την παράσταση μιας και μιλάμε για το ντέρμπι κορυφής. Εντός με τον Καρϊσκάκη ο Λεβαδειακός, τον Απόλλων Λάρισας υποδέχεται η Ξάνθη, με τον Μπάμπη Τεννέ να κάνει «ντεμπούτο»!

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

3/3/21 15:00 ERTSPORTS 3
3/3/21 14:00 ERTSPORTS 5
3/3/21 13:30 ERTSPORTS 4
3/3/21 15:30 ΕΡΤ 3
3/3/21 15:00 ERTSPORTS
3/3/21 15:00 ERTSPORTS 2

Οι προαναγγελίες των αγώνων

Τρίκαλα Παναχαϊκή

Ισοφαρίζοντας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με το νεαρό Βασίλη Ευθυμίου μέσα στην Πάτρα την Παναχαϊκή, τα Τρίκαλα ξεκίνησαν μια εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα, με τέσσερα παιχνίδια χωρίς ήττα, ενώ μετά από τις επτά πρώτες αγωνιστικές είχαν μια ήττα. Ωστόσο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια η θεσσαλική  ομάδα γνώρισε τρεις ήττες και πλέον είναι στο κάτω μισό της βαθμολογίας.

Η Παναχαϊκή νίκησε την Ξάνθη στο ντεμπούτο του Χρήστου Παρασκευόπουλου στον πάγκο της, και θα επιδιώξει να μπει και πάλι σε τροχιά κορυφής. Ωστόσο χρειάζεται γκολ και εκτός έδρας. Στις τρεις τελευταίες εξόδους της δεν έχει σκοράρει, αν και στο αμέσως προηγούμενο είχε πετύχει τρία στη Λάρισα επί του Απόλλωνα!

Η Παναχαϊκή είναι αήττητη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της με αντίπαλο τα Τρίκαλα. Οι Θεσσαλοί νίκησαν για τελευταία φορά στις 28 Φεβρουαρίου 2016, 3-0 στην έδρα τους. Στην Α’ Εθνική η Παναχαϊκή έχει εντυπωσιακή παράδοση με τρεις νίκες σε τρεις επισκέψεις στα Τρίκαλα, δύο το 1972 και μια το 2000.

ΞάνθηΑπόλλων Λάρισας

Το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου για την Ξάνθη σηματοδοτεί και το νέο ξεκίνημα με το Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της. Για τον έμπειρο τεχνικό θα είναι η 17η ομάδα της καριέρας του, όπου έχει περισσότερους από 800 επίσημους αγώνες. Εργάζεται 30 χρόνια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ανελλιπώς, έχοντας απουσιάσει μόνο τη σεζόν 2001-02, όταν δούλεψε στην Κύπρο!

Η Ξάνθη με ένα παιχνίδι της να εκκρεμεί από τον πρώτο γύρο, παίζει μόλις το πέμπτο παιχνίδι στην έδρα της, όπου έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Κάτι που σημαίνει ότι στη συνέχεια τα αποτελέσματα εκεί θα είναι καθοριστικά.

Ο Απόλλων Λάρισας έχει την πιο αδύναμη επίθεση με πέντε γκολ, ενώ δεν έχει σκοράρει ακόμα στα πέντε παιχνίδια του εκτός έδρας, όπου έχει πάρει πάντως δύο ισοπαλίες 0-0. Ήδη έχει στον πάγκο του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τον Κώστα Φρατζέσκο, νέο προπονητή στην κατηγορία, που ως ποδοσφαιριστής έχει πετύχει στην καριέρα του επτά γκολ σε βάρος της Ξάνθης.

Το πρόσφατο παρελθόν τους περιορίζεται στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, 1-1 (90′ αυτογκόλ Θυμιάνης – 16′ σουτ Μπριλάντε) και στην περσινή συνάντησή τους στους “32” του Κυπέλλου, όπου η Ξάνθη προκρίθηκε χάνοντας 2-1 στη Φιλιππούπολη και νικώντας 3-0 στην Ξάνθη.

ΙωνικόςΕργοτέλης

Με ντέρμπι κορυφής ξεκινάει ο δεύτερος γύρος, καθώς ο Ιωνικός υποδέχεται τον Εργοτέλη. Η ομάδα της Κρήτης τερμάτισε τον πρώτο γύρο ένα βαθμό πάνω από τον Ιωνικό, αν και ο τελευταίος πέρασε με νίκη 1-0 (6′ κεφαλιά Κάστρο) στην πρεμιέρα από το Παγκρήτιο.

Από τότε ο Εργοτέλης δέχτηκε άλλα τρία γκολ και με τέσσερα παθητικό έχει την καλύτερη άμυνα. Έτσι χάρη στις επτά νίκες του, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, είναι στην κορυφή. Έχει χάσει μόνο ένα από τα εννέα τελευταία, αυτό στη Δράμα, έχει τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία, και έχει δεχτεί ένα γκολ, αυτό στη Δράμα στα έξι τελευταία παιχνίδια του.

Ο Ιωνικός είναι αήττητος στην έδρα του, αλλά και οι τρεις νίκες του ήλθαν στο δεύτερο ημίχρονο. Τη μοναδική φορά που προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, τον ισοφάρισε ο Λεβαδειακός! Ο Ιωνικός έχει πετύχει 12 γκολ, τα επτά από αυτά με τον Ματίας Κάστρο! Ο Αργεντίνος επιθετικός έχει χαρίσει στον Ιωνικό με τα γκολ του 11 βαθμούς, αφού έχει τρία νικητήρια, ενώ ισοφάρισε στο 90′ τα Τρίκαλα και τον Διαγόρα. Μάλιστα έχει βοηθήσει τον Ιωνικό να είναι η μοναδική ομάδα, που έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της ως τώρα.

Η τελευταία τους συνάντηση στη Νεάπολη ήταν στις 9 Οκτωβρίου 2016 για την Γ’ Εθνική, με τον Ιωνικό να νικά 2-0 (17′ πέναλτι Καραλής, 64′ Αργυρίου), αλλά τον Εργοτέλη να κερδίζει τελικά την άνοδο, με ένα βαθμό μπροστά από τον Ιωνικό, μετά από συναρπαστική κούρσα.
Αμέσως προηγούμενο παιχνίδι τους ήταν για τη Σούπερ Λιγκ στις 7 Ιανουαρίου 2007, Ιωνικός – Εργοτέλης 1-3 (68′ κεφαλιά Νατσούρας – 31′ σουτ Ογκνιένοβιτς, 75′ κεφαλιά Ζούνιορ, 85′ φάουλ Χάτζι).

ΛεβαδειακόςΑΕ Καραϊσκάκης

Στην πρεμιέρα της φετινής Super League 2, στις 16 Ιανουαρίου, το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος πανηγυρίστηκε στο γήπεδο Αγίων Αναργύρων Άρτας. Ήταν από το Νέστορα Μυτίδη στο 7ο λεπτό και ο Λεβαδειακός πέτυχε την πρώτη νίκη της σεζόν, με 2-0 στην έδρα της ΑΕ Καραϊσκάκης.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε εντυπωσιακά εκτός έδρας με τρεις σερί νίκες, ενώ ήταν αήττητος στα επτά πρώτα παιχνίδια του. Ωστόσο μετά από τρία παιχνίδια χωρίς νίκη και μία μόνο ήττα, αντικαταστάθηκε ο Σωτήρης Αντωνίου από τον Τζιουζέπε Σανίνο στον πάγκο των Βοιωτών.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης έκλεισε τον πρώτο γύρο στην 11η θέση και με μια νίκη. Έχει χάσει τα πέντε από τα επτά τελευταία, μετά από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες. Μάλιστα σε αυτά τα επτά τελευταία, έχει πετύχει ένα γκολ, το νικητήριο με τα Τρίκαλα! Στα μισά του γύρου και η ΑΕ Καραϊσκάκης έφερε το Γιάννη Μάγγο στον πάγκο της.

Και τα δύο περσινά παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες έληξαν 1-1. Στη Λιβαδειά ο Βαγγέλης Μάντζιος άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 41′ και ο Ζήσης Χατζηστραβός ισοφάρισε με σουτ στο 51′.

Διαγόρας Ρόδου – Ο.Φ Ιεράπετρας

Στη Ρόδο ο Διαγόρας υποδέχεται τον ΟΦ Ιεράπετρας, αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με μια μόνο ήττα, κάτι που μόνο αυτός και ο Λεβαδειακός κατάφεραν. Ωστόσο οι πολλές ισοπαλίες τους κρατούν στην τρίτη θέση.
Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες, όλες με 1-0. Στην έδρα της κέρδισε τα δύο τελευταία με 1-0, αφού έφερε τρεις ισοπαλίες στο ξεκίνημα, όλες με 1-1.

Ο ΟΦ Ιεράπετρας αναζητά την πρώτη του νίκη, στην παρθενική του σεζόν στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και τον πρώτο βαθμό εκτός έδρας. Και αυτό γιατί έχει ως τώρα πέντε ήττες, τις τέσσερις τελευταίες με ένα γκολ διαφορά, ενώ και στις πέντε ήταν ισόπαλος στο πρώτο ημίχρονο.

Πάντως ο ΟΦ Ιεράπετρας στην τελευταία επίσκεψή του στη Ρόδο, στις 26 Ιανουαρίου 2020 για τη Φούτμπολ Λιγκ, είχε πάρει ισοπαλία 0-0. Είναι η δεύτερη φορά που πηγαίνει στην έδρα του Διαγόρα. Στις 15 Απριλίου 2007, ο Διαγόρας είχε επικρατήσει 1-0 (44′ Παφιάκης). Στον πρώτο γύρο, όπου ο ΟΦ Ιεράπετρας έκανε το παρθενικό του παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο, ήλθαν 1-1 (70′ σουτ Γκίνη – 14′ πέναλτι Μπαστακός).

Δόξα Δράμας – Χανιά

Μετά από ένα πρώτο γύρο, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ για την ιστορία της κατηγορίας, γίνεται και το ξεκίνημα του δεύτερου. Μέσα σε 44 ημέρες οι ομάδες έπαιξαν από 11 αγώνες, πλην των δύο της Δόξας Δράμας που εκκρεμούν.

Χρονικά η σέντρα του δεύτερου γύρου γίνεται στη Δράμα, όπου 13.30 ξεκινά ο αγώνας της Δόξας με την ΠΑΕ Χανιά, δύο ομάδες ισόβαθμες στην 8η θέση.

Η ΠΑΕ Χανιά δεν πρόλαβε πέρσι να ταξιδέψει στη Δράμα με τη διακοπή του πρωταθλήματος και έτσι παίζει για πρώτη φορά εκεί με το νέο της όνομα. Σαν Κισσαμικός είχε πάρει ισοπαλία 1-1 τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ η Δόξα είχε επικρατήσει 1-0 τον Ιανουάριο του 2019.

Ο προπονητής της ΠΑΕ Χανιά Νίκος Παπαδόπουλος, που θα είναι για δεύτερο παιχνίδι στον πάγκο της, θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην ακριτική πόλη, αφού στις 10 Φεβρουαρίου είχε ταξιδέψει και με την Παναχαϊκή εκεί, σε παιχνίδι που τελείωσε 0-0.

Η Δόξα Δράμας ξεκίνησε με ήττα στην έδρα της από τον Διαγόρα, αλλά στη συνέχεια δεν έχασε τέσσερα, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Μάλιστα νίκησε τους δύο πρώτους της βαθμολογίας του πρώτου γύρου, Εργοτέλη και Ιωνικό! Αφού έχασε και τα τρία πρώτα παιχνίδια που έδωσε, η Δόξα έχει τώρα μια ήττα στα έξι τελευταία.

Η ΠΑΕ Χανιά προέρχεται από δύο ήττες, ενώ εκτός έδρας ξεκίνησε με τέσσερις ισοπαλίες, πριν χάσει από τον Απόλλωνα Λάρισας, όπου ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο της.

Διαβάστε επίσης

Back to top button