ΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Γκουστάβο Μαρμεντίνι: Το who is who του Βραζιλιάνου εξτρέμ… (vids+pics)

Ξεκινάμε από τα απλά... Ο ΠΑΣ Λαμία είναι συνολικά η 10η ομάδα του Γκουστάβο Μαρμεντίνι από το 2014 που ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Ναι, μπορεί να είναι «γυρολόγος» αλλά τα στατιστικά του τα τσεκάρατε;

Ξεκινάμε από τα απλά… Ο ΠΑΣ Λαμία είναι συνολικά η 10η ομάδα του Γκουστάβο Μαρμεντίνι από το 2014 που ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Ναι, μπορεί να είναι «γυρολόγος» αλλά τα στατιστικά του τα τσεκάρατε;

Αν ΔΕΝ τα τσεκάρατε, γι΄αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας βοηθήσουμε να δείτε τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου εξτρέμ με διαφορετικό μάτι… Δεν πρόκειται να σας τον παρουσιάσουμε ως τη «μεταγραφική βόμβα» της Λαμίας… καθώς δεν είναι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, αλλά θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα στατιστικά ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος μας ήταν παντελώς άγνωστος πριν από μία ημέρα αλλά πλέον φορά τα «κυανόλευκα».

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΜΑΡΜΕΝΤΙΝΙ ΝΤΟΣ ΣΑΝΤΟΣ

Κάποια βασικά στοιχεία: Ο Μαρμεντίνι, είναι γεννημένος στις 8 Μαρτίου του 1994, είναι 28 ετών, έχει ύψος 1,79μ. και αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ.

Ως «main position» του ποδοσφαιριστή το transfermarkt, δίνει αυτή του δεξιού εξτρέμ, παρόλο αυτά ο Γκουστάβο μιας και είναι αριστεροπόδαρος παίζει άνετα και στο αριστερό άκρος της επίθεσης.

Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με το transfermarkt η ποδοσφαιρική αξία του Βραζιλιάνου ανέρχεται στις 400χιλ€, ενώ το ανώτερο που έφτασε ήταν 600χιλ€.

Η καριέρα του: Η ποδοσφαιρική καριέρα του Γκουστάβο Μαρμεντίνι ξεκίνησε από τη Β΄ομάδα της Athletico Paranaense, στην οποία πήρε προαγωγή από την Κ20 του συλλόγου. «Γέννημα-θρέμα» λοιπόν της Atletico PR και στην ομάδα αγωνίστηκε από το 2014 έως και το 2020.

Συνολικά στον βραζιλιάνικο σύλλογο αγωνίστηκε σε μόλις 9 παιχνίδια, είχε όμως 7 συν 1 δανεισμούς σε ομάδες και χώρες απ΄όλο τον πλανήτη.

Αρχικά, το 2014 έφυγε από τη Βραζιλία με προορισμό την Ινδία όπου και αγωνίστηκε στην Delhi Dynamos και μετέπειτα Odisha FC. Με την ομάδα από το Δελχί ο Γκουστάβο αγωνίστηκε σε 29 ματς συνολικά έχοντας 8 γκολ και 3 ασίστ.

Οι επόμενοι δανεισμοί ήταν εντός της Βραζιλίας. Έχουμε και λέμε: Guaratinguetá (1 συμμετοχή), Luverdense (2 συμμετοχές), Sampaio Correa (16 συμμετοχές, 2 γκολ) και GO Audax (δεν βρήκα συμμετοχές).

Τον Ιούλιο του 2017 ο Μαρμεντίνι αφήνει ξανά τη Βραζιλία αυτή τη φορά όμως για τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παίρνει μεταγραφή με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα της Pro League ονόματι Ittihad Kalba, με την οποία θα αγωνιστεί για μία σεζόν ακριβώς.

Επέστρεψε στη χώρα του, απλά για να ξαναφύγει δανεικός το 2018 αλλά αυτή τη φορά ήρθε στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα φόρεσε τη φανέλα της Alashkert FC από την Αρμενία με την οποία κατάφερε να κατακτήσει και τα πρώτα του τρόπαια ως ποδοσφαιριστής.

Σε μία σεζόν με την Alashkert FC ο Μαρμεντίνι κατέκτησε το Κύπελλο της χώρας αλλά και το Super Cup. Η περίοδος που αγωνίστηκε στην Αρμενία ήταν η πρώτη καλή σεζόν σε ομάδα όπου συνολικά αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια, έχοντας 17 γκολ και 17 ασίστ! Εξαιρετική σεζόν θα έλεγε κανείς, ειδικά όταν μιλάμε για εξτρέμ.

Οι καλές εμφανίσεις του 28χρονου στην Αρμενία «κέντρισαν» το ενδιαφέρον της Hapoel Hadera, η οποία το 2020 παίρνει τον Μαρμεντίνι από την Atletico PR και τον κάνει κάτοικο Ισραήλ. Εκτός από τον δανεισμό που είχε στην Hapoel Beer Sheva (7 συμμετοχές – 1γκολ), ο εξτρέμ από Cascavel της Βραζιλίας έπαιξε με την Hadera σε 55 παιχνίδια, σκόραρε 13 φορές ενώ μοίρασε άλλα 11 τέρματα σε συμπαίκτες του.

Όντας παίκτης της Hapoel Beer Sheva τώρα, ο Μαρμεντίνι κατάφερε να γίνει και Κυπελλούχος Ισραήλ καθώς τη σεζόν 2021-2022 κερδίζοντας την Maccabi Tel Aviv στα πέναλτι με 5-3. Ο Γκουστάβο σε εκείνο το ματς είχε μπει αλλαγή στο 83΄ενώ άξιο αναφοράς (μπορεί και όχι) είναι ότι είχε συμπαίκτη του τον πρώην αριστερό μπακ της ΑΕΚ, Έλντερ Λόπεζ!

Ένα μικρό σχόλιο: Τις καλές του χρονιές ο Μαρμεντίνι τις έχει κάνει από τη στιγμή που πήρε μεταγραφή στην Alashkert FC, δηλαδή από το 2018 και μετά. Καλό είναι… αυτό για τον ΠΑΣ Λαμία, μιας και ο ποδοσφαιριστής έχει αφήσει πίσω του τα άσκοπα δρομολόγια. Τέλος, αφού μιλάμε για ένα «καθαρόαιμο» εξτρέμ δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τα 41 γκολ και τις 33 ασίστ που έχει πετύχει στην καριέρα του.

Η καριέρα του Γκουστάβο Μαρμεντίνι σε καρτέλα:

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ:

Διαβάστε επίσης

Back to top button