Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Poirier-McGregor2: «Πολύ διαφορετικός αγώνας από τον πρώτο. Φαβορί ο ΜακΓκρέγκορ αλλά…»

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει στο οκτάγωνο μετά από περίπου έναν χρόνο για να αντιμετωπίσει τον Ντάστιν Ποϊριέρ στο μεγάλο event του UFC 257.

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει στο οκτάγωνο μετά από περίπου έναν χρόνο για να αντιμετωπίσει τον Ντάστιν Ποϊριέρ στο μεγάλο event του UFC 257.

Όπου υπάρχει το όνομα του Ιρλανδού το ενδιαφέρον εκτοξεύεται. Και όταν αυτός τίθεται αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με τον Αμερικανό, ο οποίος παρουσιάζεται στις ΗΠΑ, ως τον μόνο αθλητή που μπορεί να κάνει την έκπληξη, τότε αυτό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Το sportfm.gr επικοινώνησε με τον ιδανικότερο άνθρωπο στη χώρα που θα μπορούσε να μιλήσει για τον αγώνα, τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου.

Ο προπονητής του μαχητή μας, Ανδρέα Μιχαηλίδη ο οποίος προ μηνών αγωνίστηκε στο UFC, έβαλε μια παύση στην προετοιμασία για το νέο ματς, για να μας μιλήσει για τον αγώνα, να τον αναλύσει αλλά και να δώσει έστω και έναν λόγο σε όλους όσοι δεν… τρελαίνονται για τα μαχητικά αθλήματα να παρακολουθήσουν τη μάχη ζωντανά.

Ποιος είναι αυτός; Ένας τρελός Ιρλανδός, έχοντας απέναντι του έναν μαχητή, του οποίου η παρουσία στο UFC, εάν νικήσει, θα μπορέσει να γίνει και ταινία…

«Ο ΜακΓκρέγκορ είναι ο πιο γνωστός αθλητής στο ΜΜΑ στον πλανήτη. Δεν έχει υπάρξει παιχνίδι του το οποίο τελειώνει βαρετά. Είναι ένας showman. Το γεγονός ότι παίζει από μόνο του είναι ένα τεράστιο γεγονός. Είναι μεγάλη προσωπικότητα.
Ο Ντάστιν Ποϊριέρ, από την άλλη πλευρά, είναι ο πρωταγωνιστής σε ένα ‘’Cinderella story’’. Είναι αυτός που έχει χάσει το πρωτάθλημα αν και έφτασε πολύ κοντά, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Και πάντα θέλουμε να δούμε έναν άνθρωπο που έχει αποτύχει αλλά προσπαθεί, βελτιώνεται και τελικά τα καταφέρνει. Και εάν τα καταφέρει με κάποιον σαν τον ΜακΓκρέγκορ τότε αυτομάτως γίνεται μια τεράστια προσωπικότητα στο άθλημα»,
 αναφέρει ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

Ο Ιρλανδός εμφανίζεται ως ο μαχητής που έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ποια είναι η γνώμη του Δημήτρη σε αυτό;

«Σίγουρα είναι φαβορί ο ΜακΓκρέγκορ για να νικήσει. Ωστόσο αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι δεν είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ίσα-ίσα… Ο ΜακΓκρέγκορ μετά την ήττα από τον Χαμπίμπ έπαιξε με τον Σερόνε. Ένα παιχνίδι που θεωρώ πως δεν ήταν για το επίπεδο του Ιρλανδού. Είχε απέναντί του έναν μαχητή που είναι καλός αλλά δεν παύει να είναι στη… δύση του.
Τώρα ο Ποϊριέρ είναι ανώτερος. Ναι, μεν έχασε από τον Χαμπίμπ αλλά έχει κάνει συνεχόμενες νίκες. Μετά την ήττα του από τον ΜακΓκρέγκορ στο πρώτο τους παιχνίδι έκανε ένα σερί νικών και έχει δείξει ένα άλλο καλύτερο πρόσωπο και έχει βελτιωθεί και έφτασε στο σημείο να παίξει μέχρι και για το τίτλο. Απέναντι στον Χαμπίμπ έπαιξε καλά, τον είχε πιάσει σε μια «γκιλοτίνα» αρκετά καλή. Έχασε όπως και όλοι έχασαν απέναντι στον Χαμπίμπ αλλά έδειξε ότι έχει γίνει καλύτερος, από το πρώτο ματς τους. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να είναι το παιχνίδι το ίδιο εύκολο όπως και το πρώτο.

Για τον ΜακΓκρέγκορ τώρα, είναι ένα καλό τεστ. Ναι μεν έχει μια απουσία μεγάλη αλλά εάν κερδίσει το ματς αυτό, εμφατικά, τότε μπαίνει σε μια τροχιά να αγωνιστεί σε ένα ματς τίτλου, ή με έναν ακόμη καλύτερο αντίπαλο του Ποϊριερ».

Τι έχει αλλάξει όμως από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδi; Εκεί που ο ΜακΓκρέγκορ το «τελείωσε» πολύ γρήγορα… Ο Ποϊριέρ;

«Όχι δεν είναι άλλος παίκτης. Πάλι striking θα δούμε στο παιχνίδι αυτό, πάλι χέρια. Όμως στο σημείο που νομίζω ότι έχει αλλάξει είναι το μυαλό του. Το πώς βλέπει πλέον ένα τέτοιο ματς. Στο πρώτο ματς θεωρώ ότι ακριβώς δεν ήξερε τι έχει να αντιμετωπίσει με αντίπαλο τον ΜακΓκρέγκορ. Δεν είχε καταλάβει το μέγεθος του Ιρλανδού. Τώρα όμως τον ξέρει. Έχει καταλάβει το μέγεθος του σαν αθλητής και πάει να τον κερδίσει με την εξυπνάδα του. Όχι ότι είναι καλύτερος ή σκληρότερος.
Ο ΜακΓκρέγκορ είναι ένας αθλητής που φαίνεται ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια του και ακρίβεια στα χτυπήματά του. Ο Ποϊριέρ δεν νομίζω ότι θα πάει σε ένα παιχνίδι χτύπημα στο χτύπημα μαζί του. Νομίζω ότι θα προσπαθήσει να του κάνει μια ζημιά. Ίσως να τον κουράσει. Πέρα από την αποχή, γενικότερα ο ΜακΓκρέγκορ δεν έχει την ίδια αντοχή στα 5λεπτα, κουράζεται, φουσκώνει. Αντίθετα με τον Ποϊριέρ που έχει αντοχή»
, τονίζει ο ‘’Mohou’’ και συνεχίσει σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για την αποχή του ΜακΓκρέγκορ από τα ματς και εάν αυτή μπορεί να κρίνει το ματς…

«Σε αυτό το επίπεδο δεν παίζει ρόλο το διάστημα της αποχής. Εξάλλου ο ΜακΓκρέγκορ δεν έχει αποχή τόσο μεγάλη και δεν ένας παίκτης που επηρεάζεται. Θεωρώ ότι ο ΜακΓκρέγκορ έχει τα πάντα για να κερδίσει. Είναι και οι δύο καλοί στράικερ αλλά ο ΜακΓκρέγκορ είναι πιο καλός. Πιο ακριβής. Και επίσης, έχει και το ψυχολογικό αβαντάζ. Γιατί όταν έχεις παίξει με έναν παίκτη στο παρελθόν και έχει νικήσει είναι σε ανώτερη θέση. Όταν έχει χάσει, θέλεις ψυχολογικά μεγαλύτερά αποθέματα για να μπορέσει να το ξεπεράσεις και να κερδίσεις. Στιλιστικά το παιχνίδι αυτό δεν είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για τον ΜακΓκρέγκορ. Στιλιστικά νομίζω ότι υπάρχουν αθλητές πιο επικίνδυνοι για τον Ιρλανδό, όπως ο Ολιβέιρα και ο Τσάντλερ, ή ο Φέργκιουσον. Έχει η κατηγορία που μπορούν να κερδίσουν τον ΜακΓκρέγκορ. Ο Ολιβέιρα δηλαδή, θεωρώ ότι μπορεί να νικήσει τον Ιρλανδό».

Τέλος ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι δεν έχει μόνο μεγάλο ενδιαφέρον μόνο το παιχνίδι, αλλά και τι θα συμβεί μετά από αυτό…

« Έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν νικήσει ο Ποϊριέρ, πόσο πιο γνωστός θα γίνει, πόσο θα μεγαλώσει η προσωπικότητά του σαν μαχητής. Είναι ένα ματς στο οποίο έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το τι θα γίνει μετά. Αν νικήσει ο Ποϊριέρ θα ανεβάσει το κασέ του, το όνομά του, και τι θα κάνει άλλο. Αν νικήσει ο ΜακΓκρέγκορ θέλουμε να δούμε τι θα κάνει. Θα σταματήσει; Θα συνεχίσει για τον τίτλο, θα ξαναπαίξει μποξ. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε πολύ και στο μετά. Αν νικήσει ο ΜακΓκρέγκορ τι θα κάνει. Και εάν νικήσει ο Ποϊριέρ πόσο μεγάλο το όνομά του θα γίνει».

Πηγή: Sport- fm

Διαβάστε επίσης

Back to top button