ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Έσπασαν» τα δοκάρια στο Αγρίνιο! / Πολύτιμος βαθμός για τη Λαμία!

Πέντε δοκάρια σε έναν αγώνα για τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Λαμία σε έναν αν μη τι άλλο πολύ ενδιαφέρον αγώνα με πέντε δοκάρια, ανάμεσα σε δύο ομάδες που «παλεύουν» για την παραμονή τους στην SuperLeague 1. #slgr1 #PANLAM #ΠΑΣΛαμία #matchreport

Πέντε δοκάρια σε έναν αγώνα για τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Λαμία σε έναν αν μη τι άλλο πολύ ενδιαφέρον αγώνα, ανάμεσα σε δύο ομάδες που «παλεύουν» για την παραμονή τους στην SuperLeague 1.

Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Λαμία στο Αγρίνιο, σε αγώνα που είχε ώρα έναρξης στις 17:15.

Δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος αγωνίστηκε στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Δύο δοκάρια για τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, ένα με τον Μπα και ένα με τον Τζανετόπουλο, ενώ άλλα τρία είχαν οι γηπεδούχοι!

Αναγκαστικές αλλαγές για Μπα και Αραμπούλι, χάνει Σκόνδρα και Μπεχαράνο η Λαμία λόγω καρτών.

Πως ξεκίνησε η Λαμία

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε τον αγώνα παίζοντας με το γνωστό 4-2-3-1 έχοντας τους Επασί στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Σκόνδρα, αριστερά τον Μαρτίνεθ ενώ στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Αντέτζο και Τζανετόπουλος.

Στο κέντρο ως αμυντικά χαφ άρχισαν οι Τζανδάρης και Μπεχαράνο ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο έπαιξε ο Ταϊρόν. Στα άκρα της επίθεσης για τη Λαμία δεξιά ήταν ο Ανταμά Μπα, ενώ αριστερά έπαιξε ο Ρόμανιτς. Μοναδικός προωθημένος ο Γεωργιανός Μπατσάνα Αραμπούλι.

Με αλλαγές ο Δέλλας

Ο Κνετ ξεκίνησε στο τέρμα για τον Παναιτωλικό, ενώ στην τετράδα της άμυνας ο Δέλλας επέλεξε από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Λιάβα, Κωνσταντόπουλο, Τσότσαλιτς, Περέιρα. Οι Τσιγγάρας και Ταχάρ αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ, ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Μάζουρεκ. Στη μία πλευρά της επίθεσης ήταν ο Μπαρμπόσα και στην άλλη ο Ντίαζ. Στην κορυφή μόνος του ο Βέργος.

Το ματς:

Πρώτη καλή φάση στο ματς, μόλις στο 2΄όταν ο Μπαρμπόσα απο τα δεξιά εκτέλεσε το φάουλ, που κέρδισε ο ίδιος από τον Μπεχαράνο, γέμισε στην περιοχή της Λαμίας και εκεί βρέθηκε ο Βέργος για να κάνει το σουτ και να στείλει τη μπάλα το αριστερό κάθετο δοκάρι του Επασί.

Αρκετά βαρύς ο αγωνιστικός χώρος στο Αγρίνιο με το γήπεδο να έχει αρκετό νερό κρατημένο, κάτι που δυσκόλευε και τις δύο ομάδες να παίξουν με κάτω τη μπάλα.

Πιο δυνατά στο παιχνίδι μπήκαν οι γηπεδούχοι, έχοντας την κατοχή και προσπαθούσαν κυρίως από τα άκρα να επιτεθούν και να δημιουργήσουν δυσκολίες στην άμυνα του ΠΑΣ.

Από δύο δοκάρια για Παναιτωλικό και Λαμία

Καταπληκτική φάση για τη Λαμία στο 8΄. Ο Αραμπούλι κέρδισε φάουλ από τον Κωνσταντόπουλο λίγο έξω απο την περιοχή του Κνετ και σε πλάγια θέση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπα, ο οποίος εκτέλεσε απευθείας, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι ενώ μετέπειτα αυτή χτύπησε στο κεφάλι του Αυστριακού τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και πέρασε κόρνερ. Το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Από το 7΄και έπειτα η Λαμία ήταν αυτή που έκανε παιχνίδι στο Αγρίνιο, παίζοντας ψηλά και έχοντας ανακτήσει την κατοχή της μπάλας. Αρκετά κινητικός ο Μπα στα πρώτα του λεπτά ως βασικός στο σχήμα της Λαμίας, με τον Μαυριτανό να παίρνει αρκετές ατομικές ευκαιρίες. Μάλιστα, ήταν και ο βασικός εκτελεστής όλων των στημένων φάσεων του ΠΑΣ, έχοντας πολύ καλές εκτελέσεις.

Η ατυχία χτύπησε ξανά τη πόρτα του ΠΑΣ Λαμία

Και ενώ η Λαμία μετρούσε ήδη μία απουσία από τον σημερινό αγώνα στα άκρα της επίθεσης, καθώς ο Μίλος Ντέλετιτς ήταν τιμωρημένος και δεν αγωνίστηκε. ο Ανταμά Μπα αποχώρησε τραυματίας πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μαυριτανός ήταν ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής της Λαμίας και δυστυχώς αποχώρησε μόλις στο 33΄του αγώνα. Στη θέση του πέρασε ο Τάσος Καραμάνος.

Στο 34΄ο Μάζουρεκ έστρωσε ωραία τη μπάλα στον Βέργος και αυτός με δυνατό πλασέ απείλησε τον Επασί, ο οποίος έπεσε και έσωσε την ομάδα του. Η Λαμία απάντησε με μία ανεπανάληπτη φάση με πρωταγωνιστή τον Καραμάνο. Ο Σκόνδρας στο 37΄ανέβηκε από τα δεξια, γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού, εκεί όπου ήταν ο Καραμάνος. Ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε αλλά ο Τσότσαλιτς έβαλε το πόδι του και έδιωξε τη μπάλα σωτήρια πάνω στη γραμμή κρατώντας το 0-0. Πολύ ωραία επίθεση για τον ΠΑΣ και αυτή ήταν η πρώτη τελική ευκαιρία για την ομάδα του Μιχαλη Γρηγορίου σε κανονική ροή αγώνα και όχι από στατική φάση.

Πολύ καλύτερα στημένη η ομάδα της Λαμίας στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας κλείσει τους χώρους σωστά και έχοντας απομονώσει την επιθετική τετράδα του Παναιτωλικού από την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που δεν άφηνε τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν παιχνίδι και τελικές ευκαιρίες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ φάση στο 43΄και πάλι για τον ΠΑΣ Λαμία. Ο Επασί βρίσκει με βολέ τον Καραμάνο, αυτός με κεφαλιά προς τα πίσω δίνει ασίστ στον Ρόμανιτς, ο οποίος πάτησε περιοχή, σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ. Δυστυχώς μία ακόμη τελική φάση για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έπαιζαν ξεκάθαρα πιο ορθολογικά στο πρώτο 45λεπτο σε σχέση με τους αντιπάλους τους.

Το ταμείο του ημιχρόνου

Αν και ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας το δοκάρι του Βέργου στο 2΄ από το 7΄και μετά μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Λαμία. Εκτός από το δοκάρι του Ανταμά Μπα στο 9΄ο ΠΑΣ είχε άλλες 5 τελικές ευκαιρίες με τις 3 να καταλήγουν στο τέρμα του Κνετ. Ωραίες συνεργασίες, κάθετες μπαλιές και ορθολογικό παιχνίδι από την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου αδικούσε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει προβάδισμα στο σκορ.

 

Repeat του πρώτου ημιχρόνου και από ένα δοκάρι για Λαμία και Παναιτωλικό


 

Στην επανάληψη ξανά ο Παναιτωλικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων με την Λαμία αυτή τη φορά να βλέπει το δοκάρι του Κνετ να σταματά την προσπάθεια του Τζανετόπουλου. Στο 53′ ο Ταϊρόν εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στα πόδια του Τζανετόπουλου ο οποίος πλάσαρε στον αέρα τον Κνέτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι με τον αμυντικό των κυανόλευκων στην επαναφορά να κάνει φάουλ.

Ο Παναιτωλικός δεν άφησε αναπάντητο το δοκάρι της Λαμίας και έπειτα από ατομική προσπάθεια του Μάζουρεκ, ο παίκτης του Παναιτωλικού έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων! Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μία καλή στιγμή να φτάσουν στο γκολ όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα πέρασε άουτ.

 

Συνέχισε με ….δοκάρι ο Παναιτωλικός!


Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Παναιτωλικός επισκεπτόταν όλο και περισσότερο την περιοχή της Λαμίας, με τους κίτρινους μάλιστα να σημαδεύουν για 3η φορά και 5η συνολικά στο παιχνίδι το δοκάρι του Επασί. Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το κόρνερ, ο νεοεισελθών Αζάντι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Επασί!

Ο Γρηγορίου προσπάθησε να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή καθώς ο βαρύς αγωνιστικός χώρος όπως ήταν λογικό έφερε συσσωρευμένη κόπωση στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι ήδη επιβαρυμένοι από το αγωνιστικό πρόγραμμα. Ο Πίτι στο 79’΄πήρε χρόνο στη θέση του Ταϊρόν και ο Αραμπούλι πέρασε εκτός αναγκαστικά αφήνοντας την θέση του στον Προβυδάκη ο οποίος πήγε να παίξει ως δεξί εξτρεμ με τον Καραμάνο να προωθείται στην κορυφή της επίθεσης. Παρ’ όλα αυτά και πάλι η Λαμία δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να βγει από το δικό της μισό.

Στο 86′ η κεφαλιά του Κωσταντόπουλου από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα δεν είχε στόχο με την Λαμία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να χάνει σπουδαία ευκαιρία. Ωραία κίνηση του Ρόμανιτς, απέφυγε 3 αντιπάλους όμως το σουτ του κόντραρε και η μπάλα πέρασε κόρνερ το οποίο στη συνέχεια δεν απείλησε.

Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να κλέψουν τη νίκη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως ο Αζάντι αστόχησε με το κεφάλι, με το 0-0 να είναι το τελικό σκορ.

Oι συνθέσεις: 

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τσιγγάρας, Τσότσαλιτς, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα, Λιάβας, Ντίαζ, Ταχάρ, Μπαρμπόσα, Μάζουρεκ, Βέργος

Αναπληρωματικοί: Μελίσσας, Αζάντι, Αρσούρα, Αριγίμπι, Μαλής, Μανθάτης, Τζανακάκης., Γιακολις, Νταλσιο

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου):  Επασί, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς, Μπα, Ταϊρόν, Αραμπούλι

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Ζιούλης, Σαραμαντάς, Βλάχος, Γκούγκα, Βασιλακάκης, Μπιάρνασον, Πίτι, Καραμάνος, Προβυδάκης

Διαβάστε επίσης

Back to top button