Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Βαθμολογία UEFA: Κράτησε την Κροατία από… κάτω η Ελλάδα μετά την ολική επαναφορά της ΑΕΚ

Η μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ ενάντια στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ κράτησε την Ελλάδα μπροστά από την Κροατία στη βαθμολογία της UEFA.

Η μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ ενάντια στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ κράτησε την Ελλάδα μπροστά από την Κροατία στη βαθμολογία της UEFA.

Η τεράστια επιστροφή της ΑΕΚ ενάντια στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ έστειλε την Ένωση στα playoffs του Champions League και παράλληλα διατήρησε την Ελλάδα μπροστά από την Κροατία στη βαθμολογία της UEFA.

Η χώρα μας παραμένει στη 19η θέση έχοντας πλέον 22.325 βαθμούς, 175 περισσότερους από τους Κροάτες. Η διαφορά μειώθηκε κατά 25, καθώς η ισοπαλία της OPAP Arena έδωσε 100 βαθμούς στην Ελλάδα αλλά 125 στην Κροατία, η οποία μετέχει με μία ομάδα λιγότερη στην Ευρώπη.

Σημαντικό είναι πως η νταμπλούχος απέφυγε την ήττα κι έτσι δεν επέτρεψε στην Ντινάμο να δώσει… 200άρι στη χώρα της, κάτι που θα έφερνε τα δύο κράτη-μέλη της UEFA ισόβαθμα.

Με δύο ομάδες πλέον στα playoffs του Champions League -μαζί με τον Παναθηναϊκό– η Ελλάδα έχει ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες για το μπόνους της εισόδου στους ομίλους του θεσμού (800 βαθμούς κάθε κλαμπ), ενώ υπενθυμίζεται πως σε Europa & Conference League υπάρχουν επίσης Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, με τους Κροάτες να συνεχίζουν μονάχα με Ντινάμο και Ριέκα.

Βαθμολογία UEFA: Πάντα 19η η Ελλάδα

Πηγή: Sport- Fm

Διαβάστε επίσης

Back to top button