Άλλα αθλήματα

Ένας χρόνος “Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις”

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την κυκλοφορία και την βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις".

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την κυκλοφορία και την βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου “Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις”. Παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας που οδήγησε σε ματαίωση περιφερειακών εκδηλώσεων (ελάχιστες πρόλαβαν να γίνουν) και την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2020, το βιβλίο “ακούστηκε” παρά τα εμπόδια το κορονοϊού.

Προφανώς όταν υπάρξει η άρση των περιορισμών θα επανέλθουμε σε τροχιά δημοσίων εκδηλώσεων. Όλο αυτό το διάστημα η έρευνα δεν σταμάτησε λεπτό, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί επιπλέον ύλη, ικανή και για ακόμα ένα παρεμφερές βιβλίο. Αλλά έχουμε καιρό, προέχουν οι εκδηλώσεις για να περάσουμε τα μηνύματα του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Νότιος Άνεμος”.

Η χρονιά δεν μας άφησε “παραπονεμένους” από ευκαιρίες που δείχνουν τη χρησιμότητα μιας άλλης προσέγγισης του αθλητισμού. Από τα όσα καταγγέλλονται με αφορμή την υπόθεση Μπεκατώρου, έως το λουκέτο στον ερασιτεχνικό και ημιεπαγγελματικό αθλητισμό και τις πιέσεις σε βάρος των επαγγελματιών του χώρου, έως την αξία της άθλησης – ειδικά την τρέχουσα περίοδο αναδείχθηκε ιδιαίτερα – όσο και οι μεγάλες εμπορικές διοργανώσεις που παίζονται συμφέροντα σε όλα τα επίπεδα (Ολυμπιακοί αγώνες, Euro, κλπ), αλλά και το “γονάτισμα” φόρος τιμής στον δολοφονημένο Τ. Φλόιντ, που περνάει παγκοσμίως μία εικόνα καταδίκης του ρατσισμού, είναι οι “χορηγοί” επικοινωνίας του βιβλίου.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button