Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Κόμπι Μπράιαντ: Αξέχαστος, με όλους τους τρόπους

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος που η μοίρα πήρε από κοντά μας τον Κόμπι Μπράιαντ. Όμως εκείνος θα μείνει αξέχαστος για αμέτρητους λόγους.

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος που η μοίρα πήρε από κοντά μας τον Κόμπι Μπράιαντ. Όμως εκείνος θα μείνει αξέχαστος για αμέτρητους λόγους.

Εβδομήντα χρόνια πριν, το 1951, ο Νατ Κινγκ Κόουλ ηχογραφούσε το Unforgettable, ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια όλων των εποχών.

Η ζωή του Κόμπι Μπράιαντ θα μπορούσε να είναι το video clip, γιατί όπως αναφέρεται και στους στίχους, αν και έφυγε σαν σήμερα πριν έναν χρόνο από τη ζωή, θα είναι αξέχαστος. «Unforgettable in every way and forever more, that’s how you’ll stay», που λένε και οι στίχοι.

Αξέχαστος, με κάθε τρόπο, για πάντα και για πολλούς λόγους. Γιατί…

* Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα. Και παρότι αρκετοί ήταν δύσπιστοι στα τρία πρώτα (2000-2002), όταν μοιραία βρέθηκε στην τεράστια σκιά του Σακίλ Ο’ Νιλ, εκείνος έδειξε πως μπορεί και ως πρώτο βιολί και αδιαμφισβήτητος ηγέτης να οδηγήσει ένα τεράστιο franchise όπως οι Λέικερς στον τίτλο (2009, 2010).

 

* Υπήρξε ένα από τα πληρέστερα επιθετικά «πακέτα» όλων των εποχών. Από τη νίκη του στον διαγωνισμό καρφωμάτων το 1997, μέχρι και τα δώδεκα εύστοχα τρίποντα απέναντι στους Σόνικς το 2003, τα έκανε… όλα. Είχε απεριόριστο ρεπερτόριο, που άρχισε στα νιάτα του με απίθανες «πτήσεις», συνεχίστηκε με διαρκή βελτίωση στο σουτ και συνέχισε να συμπληρώνεται μέχρι τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, όταν πήρε ιδιαίτερα μαθήματα κινήσεων στο ποστ από τον κορυφαίο του είδους, Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος τον χαρακτήρισε καλύτερο μαθητή που είχε ποτέ.

* Πέραν όλων των άλλων, πρόσφερε και μερικές από τις κορυφαίες παραστάσεις στην ιστορία του ΝΒΑ. Είχε 122 παιχνίδια με 40+, 25 με 50+ και 6 με 60+ πόντους σε βραδιές που έδειχνε να ξεπερνά τη γήινη μορφή και να μοιάζει με ανώτερη μορφή ζωής. Αποκορύφωμα οι 81 πόντοι του στις 22 Ιανουαρίου του 2006 σε μια νίκη επί των Ράπτορς (122-104). Ο Τζέιλεν Ρόουζ, ένας από τους παίκτες που κλήθηκαν να τον μαρκάρουν εκείνο το βράδυ, είχε δηλώσει: «Όλοι με πειράζουν πως τη βραδιά που τον μάρκαρα έβαλε 81 πόντους. Εγώ λέω πως στην κατάσταση που ήταν τότε ο Κόμπι, ήταν επιτυχία που τον κρατήσαμε κάτω από τους 100…».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button