ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ένα… και να «καίει» από τον Καραμάνο με αγάπη!

Σπουδαία εντός έδρας νίκη για τον ΠΑΣ Λαμία επί του Απόλλων Σμύρνης με σκορ 1-0. «Χρυσός» σκόρερ ο Τάσος Καραμάνος. Πολλές οι ευκαιρίες για τον ΠΑΣ, απείλησε στο τέλος η «Ελαφρά Ταξιαρχία». #slgr1 #ΠΑΣΛαμία #Φθιώτιδα #αθλητικά_νέα #Football #Στερεά_Ελλάδα #μία_πόλη_μία_ομάδα #LamiaSports

Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία φιλοξένησε τον Απόλλων Σμύρνης, στο «Αθανάσιος Διάκος».

Σπουδαία εντός έδρας νίκη για τον ΠΑΣ Λαμία επί του Απόλλων Σμύρνης με σκορ 1-0. «Χρυσός» σκόρερ ο Τάσος Καραμάνος. Πολλές οι ευκαιρίες για τον ΠΑΣ, απείλησε στο τέλος η «Ελαφρά Ταξιαρχία». #slgr1 #ΠΑΣΛαμία #Φθιώτιδα #αθλητικά_νέα #Football #Στερεά_Ελλάδα #μία_πόλη_μία_ομάδα #LamiaSports

Το ματς:

Η τακτική του Γρηγορίου

Ομάδα που κερδίζει ή τουλάχιστον αποδίδει καλά δεν την αλλάζεις και αυτό επέλεξε να κάνει και ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Έλληνας προπονητής έβαλε κάτω από τα δοκάρια τον Επασί ενώ η άμυνα έμεινε ίδια με αυτή του αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Στο κέντρο Μπεχαράνο και Τζανδάρης ενώ ως δεκάρι αγωνίστηκε ο Ταϊρόν. Δεξιά ο Ντέλετιτς, αριστερά ο Ρόμανιτς ενώ η μοναδική αλλαγή ήταν ο Καραμάνος, ο οποίος έπαιξε σέντερ φορ αντί του Αραμπούλι.

Αν και το ματς ξεκίνησε με τον Απόλλων να έχει κατοχή της μπάλας και ένα κερδισμένο κόρνερ στο πρώτο 1΄, η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν για τον ΠΑΣ Λαμία.

Στο 2΄ο Λάζαρ Ρόμανιτς, έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, προσπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν τόσο αδύναμο που την μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ιο Βέρχλουστ.

Η πίεση της Λαμίας

Η Λαμία μετά το πρώτο τρίλεπτο ανέβασε τον ρυθμό της και πίεσε ψηλά τον Απόλλωνα, έχοντας κυρίως τις επιθέσεις της από την αριστερή πλευρά, με Ρόμανιτς και Μαρτίνεθ.

Οι «κυανόλευκοι» κρατούσαν σωστά τη μπάλα, την κυκλοφορούσαν με ωραίο τρόπο και έχοντας τον Ταϊρόν ως μαέστρο προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τον ΠΑΣ και στο 12΄ο Τζανδάρης κερδίζει φάουλ από τα αριστερά και πλάγια της μεγάλης περιοχής του Απόλλωνα.

Ο Ντέλετιτς, ανέλαβε την εκτέλεση γεμίζοντας με μία μπαλιά «ξυράφι» στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα. Η μπάλα πέρασε από αρκετούς παίκτες και στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε ο Καραμάνος, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-0, στο 12΄.

Δεύτερο γκολ για τον Τάσο Καραμάνο στη σεζόν και 10ο για τη Λαμία στο πρωτάθλημα!

Γρήγορα η μπάλα, ωραίοι συνδυασμοί!

Η Λαμία έπαιζε πραγματικά πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε είχε κάνει και σε μερικά από τα προηγούμενα παιχνίδια της με τον Γρηγορίου στον πάγκο της. Γρήγοροι συνδυασμοί και η μπάλα άλλαζε αρκετά πόδια έτσι ώστε να βρεθεί ο ανοιχτός χώρος που θα δημιουργούσε την επικίνδυνη τελική για τους «κυανόλευκους».

Στο 20΄ο ΠΑΣ απειλεί ξανά από στημένη φάση. Αυτή τη φορά είναι φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Βερχλουστ και την εκτέλεση την ανέλαβε ο Μπεχαράνο. Ο Βολιβιανός εκτέλεσε απευθείας αναγκάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει τη μπάλα δύσκολα.

Το πρώτο μισάωρο πέρασε με τον Απόλλωνα να έχει για ελάχιστα περισσότερο ποσοστό την κατοχή, όμως ο ΠΑΣ ήταν αυτός που απειλούσε και δημιουργούσε. Ένα σουτ του Μπεχαράνο, μετά από απομάκρυνση των αμυντικών πέρασε αρκετά άουτ, ενώ ο Ρόμανιτς, βρέθηκε σε θέση βολής στο 29΄όμως άργησε και τον πρόλαβε ο Μπαξεβανίδης, διώχνοντας τη μπάλα μακριά.

Ορθολογικό ποδόσφαιρο… με λίγες τελικές

Η Λαμία όσο περνούσε η ώρα και φτάναμε προς το ημίχρονο δεν άλλαζε τον τρόπο παιχνιδιού της, είχε αποκόψει το κέντρο με την επίθεση του Απόλλων, κάνοντας επί της ουσίας το δικό της παιχνίδι. Η ομάδα του Παράσχου, προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα και να επιτεθεί όμως τις περισσότερες επιθέσεις δεν κατάφερε να τις ολοκληρώσει καν.

Οι γηπεδούχοι είχαν μετά από αρκετό καιρό ένα γεμάτο 45λεπτο καλού και ορθολογικού ποδοσφαίρου. Στο 43΄ο Ρόμανιτς έπειτα από πλάγιο άουτ του Σκόνδρα,στρώνει με το κεφάλι στον Τζανδάρη, ο οποίος εκτός της περιοχής έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε δυστυχώς ψηλά άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταί φάση του πρώτου ημιχρόνου. Τελικές ποοσπάθειες δεν ειχαμε πολλές για τις δύο ομάδες, όμως είχαμε το γκολ που είχε δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΣ Λαμία με 1-0 σκορ αλλά και το καλό ποδόσφαιρο από τους «κυανόλευκους».

Η επανάληψη… με αλλαγές!

Η επανάληψη ξεκίνησε για τις δύο ομάδες με αλλαγές. Ο Μιχάλης Γρηγορίου είδε τον Άνχελ Μαρτίνεθ να τραυματίζεται στο πρώτο ημίχρονο και στο τέλος του 45λεπτου και αποχώρησε για να μπει ο Βαλεντίνος Βλάχος. Ο Σκόνδρας πέρασε αριστερό μπακ μαι ο Βλάχος ως δεξί. Για τον Απόλλων ο Μάρκ Φερνάντεθ πέρασε στη θέση του

Τεράστια ευκαιρία του Ντέλετιτς στο 46΄. Ο Καραμάνος άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Σέρβο, ο οποίος πάτησε περιοχή και σούταρε για να περάσει η μπάλα λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Βέρχλουστ.

Το δοκάρι και οι ευκαιρίες

ΔΟΚΑΡΙ για τον Ντέλετιτς… Η Λαμία μπήκε αποφασισμένη να μπει στο δεύτερο ημίχρονο για να σκοράρει και δεύτερη φορά γρήγορα για να «καθαρίσει» το τρίποντο και έφτασε κοντά με τον Σέρβο. Ο Ντέλετιτς, έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή του Απόλλων, έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Βέλγο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να βλέπει τη μπάλα στο 50΄να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του.

Στο 55΄ο Ταϊρόν έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Ντέλετιτς, ο οποίος πέρασε τον Χουχούμη, αλλά ήρθε ο Λισγάρας με τα δύο πόδια να κάνει τάκλιν, στο οποίοδεν σφυρίχθηκε τίποτα απολύτως, καθώς ο διαιτητής νόμιζε πως έγνε τάκλιν στην μπάλα.

Ο ΠΑΣ αν και άρχισε μετά τη μία ώρα αγώνα να παίζει πιο πίσω, έβγαλε αρκετές αντεπιθέσεις στις οποίες όμως κάτι η κούραση και κάτι η λαθος απόφαση, δεν βρήκε οτο γκολ που έψαχνε.

Μακρινή μπαλιά του Φατιόν προς τον Ντάουντα, ο σέντερ φορ του Απόλλωνα βγήκε τετ α τετ με τον Επασί ο οποίος παρόλο πρόλαβε και βγήκε διώχνοντας αρχικά και έπειτα πήρε και το φάουλ.

Δεν είχε απειληθεί σχεδόν καθόλου

Καθώς πλησιάζαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η Λαμία κρατούσε το 1-0 με τον Απόλλωνα να μην μπορεί να απειλήσει επί της ουσίας παρά τις πολλές και κυρίως στην επίθεση αλλαγές του Παράσχου.

Μία σέντρα του Μάρκ Φερνάντεθ από τα αριστερά, πέρασε από Αντέτζο και Τζανετόπουλο και κατέληξε στο κεφάλι του Ντάουντα, ο οποίος ευτυχώς αστόχησε, στέλνοντας τη μπάλα αρκετά μακριά από τα δοκάρια του Επασί.

Απίστευτο σουτ του Φερνάντεθ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του ίδιου, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Ισπανός έπιασε ένα δυνατό σουτ και η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα του Επασί. Όμως, ο Γαλλοκαμερουνέζος γκολκίπερ έκανε εκπληκτική απόκρουση κρατωντας το 1-0.

Και εκεί που η Λαμία δεν είχε απειληθεί καθόλου, η κούραση έφερε λάθη και τα λάθη έφεραν τον Απόλλωνα σε απόσταση βολής.

ΕΥΤΥΧΩΣ δεν άλλαξε τίποτα στο σκορ, η Λαμία με το γκολ του Καραμάνου πήρε τη νίκη και τρεις πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ταϊρόν, Ρόμανιτς, Ντέλετιτς, Καραμάνος

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Βλάχος, Γκούγκα, Μπιάρνασον, Πίτι, Βασιλακάκης, Αραμπούλι

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Ντομίνγκεζ, Μπαξεβανίδης, Κολ, Λισγάρας,, Σλίβκα, Τσιλούλης, Ντάουντα, Φατιόν, Χουχούμης,

Αναπληρωματικοί: Γιαννακόπουλος, Λαγός, Κιτόκο, Μπεντινέλι, Μουνιέ, Βιτλής, Τσαμπούρης, Ιωαννίδης, Μάρκ Φερνάντεζ,

Διαβάστε επίσης

Back to top button