Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

VolleyLeague: Ξεχωρίζει το ντέρμπι ΠΑΟ – ΠΑΟΚ!

Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ (18:00, ERTFlix) δεσπόζει στο πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής της Volley League.

Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ (18:00, ERTFlix) δεσπόζει στο πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής της Volley League.

O Παναθηναϊκός και ο Φοίνικας είναι αήττητοι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα αλλά για τους πράσινους είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν και μάλιστα απέναντι στην ομάδα που απέκλεισε στους ημιτελικούς της σεζόν 2019-20 ανοίγοντας το δρόμο για τον τίτλο μετά από 10 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει 11 βαθμούς και με τρίποντο θα διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Φιλίππου Βέροιας με 3-0 σετ.

Οι πατρινοί άσσοι του «τριφυλλιού» Παναγιώτης Πελεκούδας και Αλέξανδρος Ράπτης σε δηλώσεις τους στο pao1908.com αναφέρθηκαν σχετικά με το ματς και το πρωτάθλημα.

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας ανέφερε: «Στη Βέροια κερδίσαμε ένα ματς που δείξαμε ότι είμαστε φαβορί και δεν μείναμε μόνο στο θεωρητικό κομμάτι. Είναι δύσκολο και για τον Παναθηναϊκό αλλά και για τις άλλες ομάδες με τα απανωτά παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή. Εμείς δεν έχουμε παίξει κάποιο ματς με τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου ωστόσο σαν Παναθηναϊλός οφείλουμε για το καλύτερο δυνατό αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Αν θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να είμαστε αήττητοι στην έδρα μας. Η ομάδα μας είναι ακριβώς η ίδια με πέρυσι, αλλάξαμε μόνο το λίμπερο και πήραμε ένα εξίσου καλό λίμπερο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Αλέξανδρου Ράπτη που τόνισε: «Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σίγουρα είμαστε ένα από τα φαβορί, ο στόχος μας είναι να επαναλάβουμε την πορεία που ακολουθήσαμε πέρυσι. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρυσι ήμουν ΜVP αλλά πάλι θα προτιμούσα να κατακτήσει η ομάδα μου το πρωτάθλημα και ας μην ήμουν MVP».

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την ήττα από τον Φοίνικα στην έδρα του. Ο δικέφαλος θέλει με κάθε τρόπο να επιστρέψει στις νίκες και κυρίως να μη δημιουργηθεί μεγάλη απόσταση από τον Παναθηναϊκό. Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με τον ΟΦΗ που ακόμα δεν έχει οριστεί.

Για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο κεντρικός της ομάδας, Αντρί Αγκάνιτς δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr: «Το πρόγραμμα μας είναι απαιτητικό και έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα δυνατό τεστ. Δουλέψαμε σκληρά για να διορθώσουμε όποια λάθη κάναμε απέναντι στον Φοίνικα Σύρου. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το διπλό».

Στο άλλο ματς της ημέρας ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Φίλιππο Βέροιας με τις δύο ομάδες να έχουν ως στόχο την πρώτη τους νίκη μέσα στη σεζόν.

Η ομάδα της Κρήτης προέρχεται από καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό και όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Άκη Φλαούνα ο οποίος δήλωσε για τον αγώνα: «Είναι απο τα παιχνίδια που κυνηγάμε. Είναι απο τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε ώστε να πάρουμε πόντους. Να έχουμε το αβαντάζ έναντι της Βέροιας. Αυτό το παιχνίδι, αλλά και το επόμενο με το Μίλωνα, είναι πολύ σημαντικά για μας. Δουλεύουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα μας, στους πόντους που παίρνουμε απο το μπλοκ-άμυνα. Εκεί χρειαζόμαστε παραπάνω πόντους για να κερδίζουμε και σετ».

Ο κεντρικός του ΟΦΗ, Νίκος Καρατζάς, ανέφερε: «είναι ένα ντέρμπι για μας. Πρέπει να μπούμε δυνατά και να κερδίσουμε το παιχνίδι, γιατί χρειαζόμαστε τους πόντους. Για άλλη μία φορά θα αγωνιστούμε στο Λίντο όμως σε άδειο γήπεδο, είναι πολύ δύσκολα για όλους τους αθλητές να βρουν ρυθμό. Εχουμε συνηθίσει ο κόσμος να μας αγκαλιάζει και μας δίνει άλλη ώθηση, αλλά θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε».

Ο Φίλιππος για άλλη μία φορά θα στερηθεί των υπηρεσιών του Στέλιου Τζιουμάκα και το κενό του θα καλυφθεί εκ των ενόντων:

Ο προπονητής του Φιλίππου Σωκράτης Τζιουμάκας δήλωσε: «Επειτα από 4 παιχνίδια με ισάριθμα φαβορί για τον τίτλο, έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια, που πρέπει να τα κερδίσουμε. Στην Κρήτη είναι μία μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες με τους ίδιους στόχους από την αρχή του πρωταθλήματος, που θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την τελευταία θέση. Τους περισσότερους ξένους παίκτες της κρητικής ομάδας, δεν τους ξέρουμε, δεν έχουν ξαναπαίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα και κάποιους άλλους τους γνωρίζουμε. Παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου μας και πρέπει να φύγουμε από το Ηράκλειο με βαθμούς. Βλέπουμε τις αδυναμίες που έχουμε και θα προσπαθήσουμε να τις καλύψουμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ο διαγώνιος Γιώργος Τζιουμάκας που αναμένεται να σηκώσει το βάρος της επίθεσης δήλωσε: «Είναι ένα κρίσιμο ματς και πάμε στο Ηράκλειο να πάρουμε τρεις βαθμούς. Είναι ένας αντίπαλος στα μέτρα μας, η ομάδα μας χρειάζεται τη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και ψυχολογικούς λόγους και πιστεύω θα την πάρει. Δεν έχουμε παίξει ποτέ με τον ΟΦΗ, αλλά έχουμε δει τον αντίπαλο στα φετινά του ματς και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ξέρουμε τις αδυναμίες που έχει η ομάδα μας, μας λείπει ο Στέλιος (σ.σ Τζιουμάκας), ο βασικός μας ακραίος, αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο το κενό αυτό και να κερδίσουμε».

Η πέμπτη αγωνιστική

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 3-0 (25-20, 25-15, 25-15)

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
17.00: Ο.Φ.Η. – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας
18.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
18.00: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός (14-5) 13
2. Παναθηναϊκός (12-2) 11
3. Φοίνικας Σύρου (12-5) 10
4. ΠΑΟΚ (8-3) 7
5. Κηφισιά (7-7) 6
6. Μίλωνας (3-15) 1
7. ΟΦΗ (1-9) 0
8. Φίλιππος Βέροιας (1-12) 0

* Ολυμπιακός και Μίλωνας έχουν πέντε ματς

** Παναθηναϊκός, Φοίνικας, Κηφισιά, Φίλιππος έχουν τέσσερα ματς

*** ΠΑΟΚ, ΟΦΗ έχουν τρία ματς

Διαβάστε επίσης

Back to top button