Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

Αποφασίζουν κυβέρνηση-λοιμωξιολόγοι: Στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες του αθλητισμού αν ανάψουν κόκκινο

Έτοιμη να ρίξει τίτλους τέλους είναι η Volley League γυναικών αν στη σύσκεψη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, δεν δοθεί το πράσινο φως σε συνεργασία με την κυβέρνηση, μια απόφαση που θα οδηγήσει στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες.

Έτοιμη να ρίξει τίτλους τέλους είναι η Volley League γυναικών αν στη σύσκεψη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, δεν δοθεί το πράσινο φως σε συνεργασία με την κυβέρνηση, μια απόφαση που θα οδηγήσει στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες.

Σε λουκέτο οδηγείται το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών που παραμένει στον «πάγο» εδώ και τρεις μήνες. Αν και τις τελευταίες εβδομάδες υπήρχε μία αισιοδοξία για άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε συνδυαμό με τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Αττική οδηγούν τις αθλητικές δραστηριότητες σε εκ νέου αναστολή.

Όπως όλα δείχνουν μόνο με θαύμα θα παρθεί η απόφαση για την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους των υπόλοιπων αθλημάτων. Το πρόβλημα με το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών, σε αντίθεση με χάντμπολ και πόλο αλλά και τις μικρότερες κατηγορίες στο βόλεϊ, είναι ότι τα χρονικά περιθώρια για ολοκλήρωσή του είναι στενά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η κορυφαία κατηγορία γυναικών θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 10 Απριλίου. Στις 5-7 Μαΐου ορίστηκαν οι αγώνες του Α΄γύρου του προκριματικού ομίλου και μάλιστα θα γίνουν στη Λάρισα.

Ο χρονικός αυτός περιορισμός δεν υπάρχει στα άλλα σπορ που μπορούν να αποφασίσουν παράταση της αγωνιστικής περιόδου ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Αντίθετα, στη Volleyleague γυναικών αυτό δεν μπορεί να συμβεί οδηγώντας στο λουκέτο το φετινό πρωτάθλημα και στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες.

Μην ξεχνάμε ότι από τα πρωταθλήματα τίθεται θέμα επιβίωσης αθλητών, αθλητριών αλλά και δεκάδων ανθρώπων που βιοπορίζονται μέσα στα σωματεία και στους αγωνιστικούς χώρους που μένουν κλειστοί για μήνες.

Αν μέχρι την Παρασκευή δεν ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, το σενάριο οριστικής ματαίωσης της σεζόν στη Volleyleague γυναικών είναι πιο πιθανό από ποτέ. Μην ξεχνάμε ότι τόσο τα σωματεία όσο και οι αθλήτριες έχουν κάνει δεκάδες εκκλήσεις προς τους αρμόδιους για επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι η αγωνιστική δράση στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης συνεχίζεται κανονικά στο βόλεϊ.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button