Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι «θρυλικές» νίκες του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το ευρύ 3-0 απέδειξε ότι τη φετινή χρονιά είναι ασυναγώνιστος.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το ευρύ 3-0 απέδειξε ότι τη φετινή χρονιά είναι ασυναγώνιστος. Η καθολική υπεροχή των παικτών του Μαρτίνς έφεραν πολλά χαμόγελα στους φιλάθλους, που έζησαν μια μεγάλη νίκη απέναντι στο «δικέφαλλο του βορρά» από τον οποίο πλέον έχουν 15 βαθμούς διαφορά.

Με αφορμή τη μεγάλη νίκη των Πειραιωτών το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει τις… θρυλικές νίκες στους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Από το μακρινό 1989 έως και σήμερα ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 5 μεγάλες νίκες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν «υγιεινό» περίπατο ήταν το 2013.

Δείτε αναλυτικά τις μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού όπως τις παρουσιάζει το ΑΠΕ – ΜΠΕ

10/11/2013 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0
Ο Ολυμπιακός έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Τζόελ Κάμπελ σημείωσε μία σπουδαία νίκη με 4-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Ο Κώστας Μήτρογλου είχε ανοίξει το σκορ στο 36’, ενώ ο Σαβιόλα στο 60’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Φουστέρ (74’) και Κάμπελ  (80’), έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πειραιωτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρομπέρτο δεν χρειάστηκε να πραγματοποιήσει καμία αξιόλογη απόκρουση.

21-11-2010 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0
Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ και ήθελε τη νίκη στο Καραϊσκάκη. Ο Μιραλάς που ήταν στα… ντουζένια του εκείνη την περίοδο σημείωσε δύο κγολ στο 37’ και στο 72’, ενώ ο Ρόμενταλ στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Ο ΠΑΟΚ κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ α τετ του Σαλπιγγίδη, ενώ στο 58’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτας του Ιβιτς.

30-10-2004 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 5-1
Η μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει μείνει χαραγμένο για άλλον λόγο. Το απίστευτης ομορφιάς γκολ που πέτυχε ο Καστίγιο. Τζιοβάνι και Ριβάλντο έκαναν… πασούλες μέσα στην περιοχή του Ατματζίδη και ο Καστίγιο με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος κάτοχος της χρυσής μπάλας είχε σημειώσει δύο τέρματα, ενώ δίχτυα είχαν βρει και οι Τζιοβάνι και Τζόρτζεβιτς. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει προσωρινά με τον Σαλπιγγίδη (65’)

08-11-1999 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-1
Ο ισοπεδωτικός Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ασταμάτητοι στο πρώτο ημίχρονο όπου σημείωσαν και τα 4 τέρματα με τους:  Γιαννακόπουλο, Νινιάδη, Αμανατίδη και Τζιοβάνι, ενώ το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει με τον Φραντζέσκο.
Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο του Ντούσαν Μπάγεβιτς στους Πειραιώτες, στην πρώτη του θητεία. Λίγους μήνες μετά ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τον ΠΑΟΚ.

12-11-1989 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0
Αυτή η νίκη, όπως θα θυμούνται οι παλιοί, έχει πανηγυριστεί περισσότερο από κάθε άλλη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του βορρά» είχε πάρει τον «αέρα» του Ολυμπιακού και σημείωσε κάποιες από τις μεγαλύτερες νίκες στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων.  Συμπεριλαμβανομένου και το εμφατικό 6-1 στις 6/12/87 στο γήπεδο των Σερρών. Ο Ολυμπιακός έψαχνε χρόνια μια μεγάλη νίκη και τελικά ήρθε με ηγέτη τον Αναστόπουλο, που σημείωσε δύο γκολ. Επίσης δίχτυα βρήκαν και οι Αλεξίου, Μητρόπουλος

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button