Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Σαν σήμερα ο Τάισον επιστρέφει στην Ευρώπη και προκαλεί χαμό στο Μάντσεστερ

Ένα μεγάλο σόου του Τάισον στο Μάντσεστερ με έντονες αντιδράσεις για την άδεια που πήρε να "μπει" στη χώρα!

Ένα μεγάλο σόου του Τάισον στο Μάντσεστερ με έντονες αντιδράσεις για την άδεια που πήρε να “μπει” στη χώρα!

Ένα μεγάλο σόου στο ρινγκ έδωσε ο Μάικ Τάισον πριν 21 χρόνια. Στις 29 Ιανουαρίου του 2000 τέθηκε αντιμέτωπος με τον Τζούλιους Φράνσις στο Manchester Arena. Έχοντας στραμμένα 21.000 βλέμματα επάνω του ο μεγάλος, Μάικ Τάισον κατάφερε να… ξεμπερδέψει στα γρήγορα με τον αντίπαλό του ρίχνοντας τον πέντε φορές στο καναβάτσο σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά.

Αυτή ήταν η μεγάλη επιστροφή του στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά το 1990 και την ήττα του από τον Τζέιμς ‘’Buster’’ Ντάγκλας.

Στο μεσοδιάστημα, το 1992 είχε γίνει γνωστή η υπόθεση βιασμού στις ΗΠΑ, θέτοντας μέγα ζήτημα στην Βρετανική δικαιοσύνη για να αποφασίσει εάν του απαγορεύει ή όχι την είσοδό του Τάισον στη χώρα.

Στις 13 Ιανουαρίου αποφασίσουν οι δικαστικές Αρχές να επιτρέψουν την είσοδο του Τάισον στην χώρα για να μην «πληγούν πολλά επαγγέλματα» τα οποία περίμεναν πώς και πώς να γίνει το παιχνίδι για να πάρουν τεράστια κέρδη από αυτόν, αλλά και να αποτραπεί η δυσαρέσκεια από όσους έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια.

Ωστόσο οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Ανάμεσά τους και φεμινιστικές οργανώσεις που θεωρούσαν ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί στον Τάισον η είσοδος στη χώρα.

«Είστε απλώς ένα μάτσο απογοητευμένες γυναίκες που θέλετε να γίνετε άνδρες», ήταν το σχόλιο του Τάισον όταν ενημερώθηκε για τις αντιδράσεις που υπήρχαν. Φυσικά, προκαλώντας περισσότερες διαμαρτυρίες.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button