Μαχητικά αθλήματαΤοπικά Σπορ

Ο Ελληνοαστραλός Καμπόσος νέος παγκόσμιος πρωταθλητής! (vid)

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Ελληνοαστραλός Τζωρτζ Καμπόσος νίκησε στα σημεία τον αήττητο μέχρι τη μεταξύ τους συνάντηση Τεοφίμο Λόπες μέσα στο "σπίτι" του και πήρε τη ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Ελληνοαστραλός Τζωρτζ Καμπόσος νίκησε στα σημεία τον αήττητο μέχρι τη μεταξύ τους συνάντηση Τεοφίμο Λόπες μέσα στο “σπίτι” του και πήρε τη ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Μπορεί όλα τα προγνωστικά να ήταν εναντίον του, ωστόσο ο 28χρονος Ελληνοαστραλός -με καταγωγή από τη Σπάρτη- ήταν ο μεγάλος νικητής, κατακτώντας τους τίτλους WBA, IBF, WBO και The Ring στην κατηγορία ελαφρέων βαρών. Μία νίκη μάλιστα που θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία της πυγμαχίας της Αυστραλίας και ήρθε μέσα στο “σπίτι” του μέχρι πρότινος αήττητου Τεοφίμο Λόπες, στο “Madison Square Garden” της Νέας Υόρκης.

H απόφαση των κριτών δεν ήταν ομόφωνη κι ο Καμπόσος αναδείχτηκε νικητής με split desicion, καθώς δύο εξ αυτών “έβγαλαν” εκείνον νικητή στα σημεία (115-111, 115-112 υπέρ και 113-114 κατά).

Όπως μαρτυράει και το σκορ, ο αγώνας ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος σε όλη τη διάρκειά του. Στο τέλος ωστόσο ο Καμπόσος παρ’ ό,τι έχασε τον 9ο και τον 10ο γύρο, κατάφερε να περάσει κάποια χτυπήματα που στο φινάλε έκαναν τη διαφορά, για να κατακτήσει τελικά τον 11ο γύρο και μαζί τη ζώνη του πρωταθλητή.

 

 

Ο Λόπες βέβαια φαίνεται πως είχε διαφορετική άποψη μετά το τέλος του αγώνα και δεν αναγνώρισε την απόφαση των κριτών, δηλώνοντας πως “εγώ κέρδισα σήμερα”!

 

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button