Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Φιλικές νίκες πανηγύρισαν Κροατία, ΗΠΑ και Περού

Ο Ιβάν Ράκιτιτς από το σημείο του πέναλτυ (62΄) ήταν εκείνος που δημιούργησε  τα δεδομένα της φιλικής νίκης (1-0) της Κροατίας απέναντι στο Μεξικό, στην μεταξύ τους συνάντηση στο Τέξας.

Περισσότερο προβληματισμένοι και από την ήττα, οι Μεξικανοί είναι για τον σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό πόδι του αμυντικού τους Νέστορ Αραούχο, που εγκατέλειψε σε φορείο τον αγωνιστικό χώρο.

Με το Μουντιάλ της Ρωσίας να αρχίζει σε σχεδόν 80 ημέρες, ο τραυματισμός του Αραούχο θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τους Μεξικανούς, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την Γερμανία, την Σουηδία και την Νότια Κορέα στον όμιλό τους.

Το Μεξικό, που νίκησε με 3-0 την Ισλανδία την Παρασκευή, είδε τον Ερνάντες να συμπληρώνει 100 διεθνείς συμμετοχές.
Νίκη (1-0) για τη νεανική μάδα των ΗΠΑ κόντρα στην Παραγουάη

Ο Μπόμπι Γουντ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ (45΄) επέτρεψε στις ΗΠΑ να πανηγυρίσουν φιλική νίκη με σκορ 1-0 επί της Παραγουάης στη Βόρεια Καρολίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο αυτό το καλοκαίρι στη Ρωσία, παρουσίασαν μία νεανική ομάδα και ο 25χρονος Γουντ κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο τερματοφύλακας της Παραγουάης Φερνάντεζ, όταν σταμάτησε αντικανονικά τον Ανταμς.

Η Παραγουάη, η οποία επίσης δεν κατάφερε να προκριθεί στην Ρωσία, βελτιώθηκε μετά την επανάληψη αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Το Περού νίκησε (3-1) και την Ισλανδία

Το Περού σημείωσε τη δεύτερη νίκη επί μίας ευρωπαϊκής εθνικής ομάδας σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όταν μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε με 3-1 την Ισλανδία σε φιλικό αγώνα στο Νιου Τζέρσει.

Τάπια (3΄), Ρουιντιάζ (58΄) και ο Φαρφάν με εξαιρετικό σουτ (75΄) τα γκολ των νικητών, ενώ για τους Ισλανδούς είχε ισοφαρίσει προσωρινά (22΄) ο Φιόλουσον. Η νίκη αυτή  ήρθε τέσσερις μέρες μετά την επιτυχία (2-0) του  Περού απέναντι στην Κροατία στο  Μαϊάμι.

Το Περού επιστρέφει στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 36 χρόνια αυτό το καλοκαίρι και θα αντιμετωπίσει τη Δανία, τη Γαλλία και την Αυστραλία στον τρίτο όμιλο.

Η Ισλανδία, η οποία προετοιμάζεται για την πρώτη εμφάνισή της σε τελική φάση, αρχίζει την διαδρομή της στον τέταρτο όμιλο εναντίον της Αργεντινής στις 16 Ιουνίου πριν παίξει με Νιγηρία και Κροατία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button