Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

Φοίνικας Σύρου… για πρωτάθλημα!

Ακόμα και χωρίς τον Πρωτοψάλτη ο Φοίνικας επιβεβαίωσε ότι είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Μετά τους ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ καθάρισε με 3-0 σετ τον Παναθηναϊκό που έχασε το τρίτο σετ από 14-20!

Ακόμα και χωρίς τον Πρωτοψάλτη ο Φοίνικας επιβεβαίωσε ότι είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Μετά τους ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ καθάρισε με 3-0 σετ τον Παναθηναϊκό που έχασε το τρίτο σετ από 14-20!

Η ομάδα της Σύρου παραμένει η μόνη αήττητη στο πρωτάθλημα. Οι Συριανοί μετά τη νίκη επί του τριφυλλιού έφτασαν τους 13 βαθμούς, έχοντας όμως ματς λιγότερο. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στους 14 με την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Ο Φοίνικας Σύρου είχε μία σημαντική απουσία αφού ο Θανάσης Πρωτοψάλτης αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Ο Έλληνας ακραίος αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Κωστόπουλο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Ράτκε, Στερν, Κωστόπουλο, Μπράουν, Παπαγγελόπουλο, Ράιτς, και λίμπερο τον Γκαρά. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ξεκίνησε με τους Γιάκομπσεν, Τσάτσιτς, Ανδρεόπουλο, Ράπτη, Ρανγκέλ, Πελεκούδα και λίμπερο τον Στεφάνου.

Οι παίκτες του Φοίνικας μπήκαν στο ματς με στόχο να χτυπήσουν από την γραμμή του σερβίς «σημαδεύοντας» τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο. Με άουτ επίθεση του νεαρού ακραίου η ομάδα του Γιούρισιτς πήρε προβάδισμα τριών πόντων που διευρύνθηκε (6-2) με ωραία επίθεση του Ράιτς. Ο Παναθηναϊκός μετά το τάιμ άουτ του Ανδρεόπουλου μείωσε στον πόντο με πρώτο χρόνο του Ρανγκέλ.

Με τον Ράιτς στην γραμμή του σερβίς οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 11-8 με τον Παναθηναϊκό να μειώνει ξανά με δύο σερί πόντους του Πελεκούδα (πρώτος χρόνος, μπλοκ). Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 13-13 αλλά ο Φοίνικας πήρα ξανά προβάδισμα δύο πόντων (15-13) με λάθος επιθέσεις από Ράπτη και Τσάτσιτς. Η φάση του Μαυροβούνιου ακραίου που σφυρίχθηκε πάτημα της γραμμής των τριών μέτρων ξεσήκωσε τον πάγκο των πρασίνων.

Ο Φοίνικας με πλασέ του Κωστόπουλου έφτασε στο 18-13 με τον Παναθηναϊκό να δείχνει σημάδια αντίδρασης και να μειώνει σε 18-16 με τα καλά σερβίς του Ανδρεόπουλου. Ο Κωστόπουλος έδωσε τέλος στο «πράσινο» σερί με ωραίο χτύπημα. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ισοφάρισε σε 21-21 με άσο του Τσάτσιτς και επίθεση του Ράπτη.

Με άσο του Στέρν όμως οι Συριανοί προηγήθηκαν με 23-21 φτάνοντας στα τρία σετ μπολ (24-21) μετά από χαμένη επίθεση του Ράπτη. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο σετ (24-23) με επίθεση του Ρανγκέλ αλλά το χαμένο σερβίς του Πανταλέων τελείωσε το σετ για την ομάδα της Σύρου.

Το «τριφύλλι» πήρε με το ξεκίνημα του δεύτερου σετ προβάδισμα δύο πόντων αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα με επίθεση του Στερν. Η υποδοχή του Παναθηναϊκού εξακολουθούσε να έχει προβλήματα δίνοντας την ευκαιρία στον Φοίνικα να προηγηθεί με 11-7 με λάθος του Τσάτσιτς και 13-8 με πέρασμα του Ράτκε.

Ο Φοίνικας εξακολουθούσε να είναι εντυπωσιακός σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου φτάνοντας τη διαφορά στους επτά πόντους (15-8) μετά από δύο σερί μπλοκ του Στερν και του Μπράουν. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους τέσσερις πόντους (16-12) μετά από χαμένη επίθεση του Ράιτς.

Με νέο λάθος του Κροάτη ο Παναθηναϊκός μείωσε στους τρεις πόντους αλλά ο Κωστόπουλος με επίθεση και ο Ράιτς με μπλοκ έδωσαν την ευκαιρία στον Φοίνικα να προσπεράσει και πάλι με 19-14. Με δύο σερί λάθη από Ράτκε και Κωστόπουλο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 19-17 με τον Παπαγγελόπουλο να δίνει λύση για την ομάδα του Ιγκόρ Γιούρισιτς που με λάθος επίθεση του Ανδρεόπουλου προσπέρασε για το 21-17.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μείωσε στον πόντο (23-22) με τον Τσάτσιτς με τον Φοίνικα να φτάνει στο 24-22 μετά από λάθος του Ρανγκέλ. Με μπλοκ του Βραζιλιάνου το τριφύλλι έμεινε στο σετ αλλά μία επίθεση του Στερν τελείωσε το σετ υπέρ των Συριανών που έκαναν το 2-0 στα σετ.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 1-5 στο ξεκίνημα του τρίτου σετ με επίθεση του Ράπτη και δύο κόκκινες κάρτες στον πάγκο του Φοίνικα στην ίδια φάση. Με επίθεση του Ανδρεόπουλου το τριφύλλι έφτασε τη διαφορά στους έξι πόντους και τους επτά (6-13) μετά από χαμένο πρώτο χρόνο του Μπράουν.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν με λάθος του Τσάτσιτς αλλά μία επίθεση του Ράπτη και ένα μπλοκ του Ρανγκέλ έφτασαν τη διαφορά και πάλι στους επτά πόντους για το 10-17. Με άσο του Παπαγγελόπουλου οι Συριανοί μείωσαν σε 14-18 και επιχείρησαν την ολική επαναφορά στο σετ.

Με άσο του Στερν ο Φοίνικας έφτασε στο 18-20 με τον Τσάτσιτς να δίνει λύση στον Παναθηναϊκό. Οι Συριανοί πλησίασαν ακόμη περισσότερο (20-21) μετά από χαμένη επίθεση του Ράπτη και ισοφάρισαν σε 22-22 με επίθεση του Ράιτς. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε στο σετ μπολ μετά από χαμένο σερβίς του Μήλη αλλά ο Στερν έδωσε… παράταση στο σετ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχασε και δεύτερο σετ μπολ με τον Φοίνικα να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με δύο πόντους του Ράιτς και ένα μπλοκ του Μπράουν η ομάδα του Φοίνικα πήρε μία τεράστια νίκη απέναντι στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό χωρίς να αγωνιστεί ο Θανάσης Πρωτοψάλτης.

Τα σετ 3-0 (25-23, 25-23, 27-25)

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button