Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Στο CAS και ο Πανιώνιος!

Δεν είναι μόνον ο ΠΑΟΚ και ενδεχομένως ο Ολυμπιακός που θα προσφύγουν στο CAS, ζητώντας από το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης να εξετάσει την ορθότητα της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση αυτή εκτός των άλλων συνιστά νίκη και για την ΠΑΕ Πανιώνιος, καθώς έκανε δεκτή την έφεσή της και μάλιστα ομόφωνα την έκρινε βάσιμη τόσο τύποις όσο και κατ’ ουσίαν.

Μάλιστα, η Επιτροπή Εφέσεων εξαφάνισε εν μέρει την απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super Leagie κατά το μέρος που απορρίφθηκε η κύρια παρέμβαση που άσκησε πρωτοδίκως η ΠΑΕ Πανιώνιος, κράτησε και δίκασε επί της ως άνω παρεμβάσεως και δέχθηκε κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμη την κύρια παρέμβαση της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Τι σημαίνουν όλα αυτά σε πρακτικό επίπεδο; Ότι με τον πιο επίσημο τρόπο η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αναγνώρισε έννομο συμφέρον στον Πανιώνιο και ιδιότητα διαδίκου, δίνοντας δικαίωμα και στους Νεοσμυρνιώτες να προσφύγουν στο CAS στον βαθμό που θεωρούν ότι αδικούνται επί την απόφαση. Η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη μέσω του προέδρου της Γιάννη Δάρα ότι θα κυνηγήσει νομικά όσο πάει την υπόθεση, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο την παραμονή της ομάδας στην Super League (που δείχνει να έχει χαθεί με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια).

Στον Πανιώνιο θεωρούν ότι αδικούνται από το γεγονός ότι για το ίδιο παράπτωμα των παραβιάσεων που αναγνώρισε η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ εκείνοι τιμωρήθηκαν με -6 βαθμούς ενώ η Ξάνθη μόνο με πρόστιμο, επειδή αυτό προβλέπουν οι κανονισμοί για τέτοιου είδους παραβάσεις που ανακαλύπτονται ενώ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Βέβαια, η Ξάνθη έφαγε -12 από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Super League στην βάση του πορίσματος της ΕΕΑ, αλλά στον Πανιώνιο υποστηρίζουν ότι αυτό αφορά διαφορετικά παραπτώματα και προσθέτουν ότι η ποινή όφειλε να είναι μεγαλύτερη.

Ακόμα, στον Πανιώνιο πιστεύουν ότι η τροπολογία της κυβέρνησης που αντικατέστησε την ποινή του υποβιβασμού με αφαίρεση βαθμών ήταν χαριστική, φωτογραφική και αντισυνταγματική. Προσθέτουν επιπλέον ότι ακόμα και αν υποτεθεί ότι ορθά εφαρμόζεται η τροπολογία της κυβέρνησης, η ΕΕΑ έχει αφαιρέσει το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ Ξάνθη στην Super League και αυτό θα όφειλε να σημαίνει την αυτόματη αποβολή της από το πρωτάθλημα, όπως έχουν ζητήσει μάλιστα και με εξώδικο στην διοργανώτρια αρχή της Super League.

Στο σχόλιο ότι όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS η ανάκληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης έχει παγώσει με την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, μέχρι να εκδικαστεί στο σύνολό της η υπόθεση ενώπιόν του, από τον Πανιώνιο απαντούν ότι ούτως ή άλλως η προσφυγή αυτή παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και η Ξάνθη αν δεν υποβιβαστεί για την ανάκληση του πιστοποιητικού της, θα πρέπει να υποβιβαστεί για τον συγκεκριμένο λογο.

Τέλος, αναφορικά με το πόσο ηθικό είναι αυτό, από τον Πανιώνιο απαντούν ότι έτσι κι αλλιώς η βαθμολογική συγκομιδή των ομάδων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα καθώς εκείνοι αγωνίστηκαν με έναν βραχνά που επηρέαζε όλη την χρονιά την ψυχολογία της ομάδας, ενώ προσθέτουν ότι ειδικά σε σχέση με την Ξάνθη, ο Πανιώνιος φέτος έχει αποδείξει ότι και αγωνιστικά διαθέτει καλύτερο σύνολο καθώς στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια μετράει μία νίκη στα Πηγάδια και μια λευκή ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη.

Δεδομένων όλων αυτών και κυρίως της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που δικαιώνει την ΠΑΕ Πανιώνιος στην έφεσή της, άνθρωπος των Νεοσμυρνιωτών υποστήριζε ότι η προσφυγή στο CAS για την προστασία των συμφερόντων της ομάδας είναι αναφαίρετο δικαίωμα της ομάδας και από την στιγμή που το νομικό επιτελείο του συλλόγου θα ανάψει το πράσινο φως, από την διοίκηση υπάρχει η πρόθεση προσφυγης στο CAS με στόχο την δικαίωση εκεί και την παραμονή του Πανιωνίου στην Super League 1 σε βάρος της Ξάνθης.

πηγή:thrakisports.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button