Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κουπτσίδης: «Με την ΕΠΟ έχουν αλλεργία στο Υπουργείο Αθλητισμού. Εχθρική αντιμετώπιση…»

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Δημοσθένης Κουπτσίδης αναφέρθηκε στη στάση του υφυπουργείου Αθλητισμού απέναντι στην Ομοσπονδία. «Ο Ζαγοράκης είναι ένα πρόσωπο αποδεκτό από πολλούς. Οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι στο ποδόσφαιρο κολλάει αλλά στο μπάσκετ και στο βόλεϊ δεν κολλάει;»

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Δημοσθένης Κουπτσίδης αναφέρθηκε στη στάση του υφυπουργείου Αθλητισμού απέναντι στην Ομοσπονδία. «Ο Ζαγοράκης είναι ένα πρόσωπο αποδεκτό από πολλούς. Οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι στο ποδόσφαιρο κολλάει αλλά στο μπάσκετ και στο βόλεϊ δεν κολλάει;»

Στη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη απέναντι στην ΕΠΟ αλλά και για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, αναφέρθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης, με δηλώσεις του σε τηλεόραση της Πέλλας.

Ακόμη αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα Ζαγοράκη τονίζοντας ότι… «είναι ένα πρόσωπο αποδεκτό από πολλούς και μπορεί να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των Ενώσεων και να είναι υποψήφιος, δεν μπορεί όμως να τον επιβάλει κανείς υφυπουργός αθλητισμού».

Τέλος, για το «λουκέτο» στις μικρές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο, λόγω κορωνοϊού, είπε: «Στην Ελλάδα και σε μια αφρικανική χώρα δεν ξεκίνησαν όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο. Οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι στο ποδόσφαιρο κολλάει αλλά στο μπάσκετ και στο βόλεϊ δεν κολλάει;».

Οι δηλώσεις του:

«Από τον Αύγουστο ο κ Αυγενάκης δεν άκουγε κανέναν. Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θέταμε το καλοκαίρι ήταν η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και ενώ η σεζόν τώρα είναι σε εξέλιξη να λέμε ότι θα συγχωνευτούν οι κατηγορίες; Έπρεπε να έχει ξεκινήσει η Footbal League. Στην Ελλάδα και σε μια αφρικανική χώρα δεν ξεκίνησαν όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο. Γίνονται αγώνες σε κλειστά γήπεδα και σε ανοιχτούς χώρους απαγορεύεται. Οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι στο ποδόσφαιρο κολλάει αλλά στο μπάσκετ και στο βόλεϊ δεν κολλάει; Έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα εκτός από το γυναικείο ποδόσφαιρο. Δηλαδή οι λοιμωξιολόγοι είπαν να παίξει το βόλεϊ και το μπάσκετ γυναικών σε κλειστούς χώρους και όχι το ποδόσφαιρο γυναικών σε ανοιχτούς χώρους; Ακόμη δεν απάντησαν οι τέσσερις υπουργοί που έλαβαν επιστολές για την χορήγηση ράπιντ τεστ από φορείς της πολιτείας, ώστε να γίνουν τα Πρωταθλήματα καθώς οι ομάδες της Football League, της Γ Εθνικής αλλά και των τοπικών δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν αυτά που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλα αυτά αν θέλουν να παίξουν (να γίνουν οι αγώνες). Αν δεν θέλουν, να πουν από τώρα μην κάνετε προσπάθειες, μην ξοδεύεστε- διακοπή των Πρωταθλημάτων και συνεχίζουμε του χρόνου».

Για τα δημοτικά σχολεία και τις ακαδημίες, είπε: Τα δημοτικά σχολεία άνοιξαν και έστω με ανοιχτά παράθυρα τα παιδιά κάνουν τα μαθήματα τους. Τα ίδια παιδιά τα είχαμε και στις ακαδημίες αλλά εκεί και σε ανοιχτούς χώρους δεν μπορούν να είναι. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι σε κλειστές αίθουσες δεν μεταδίδεται ο ιός και μεταδίδεται σε ανοιχτά γήπεδα για τα ίδια παιδιά. Κοντεύουμε να τρελάνουμε τα παιδάκια που έχουν μια διέξοδο να κάνουν ένα άθλημα σε ανοιχτούς χώρους και τα κλείνουμε στα σπίτια.

Για τη Γ’ Εθνική: Η προϋπόθεση είναι να ελαφρύνουμε τις ομάδες από τα rapid test. Ζητήσαμε ραντεβού με τους κ.κ. Βορίδη, Πέτσα, Αυγενάκη, τον υφυπουργό οικονομικών αλλά δεν προχώρησε τίποτε και δεν ξέρω γιατί. Πολλές ομάδες δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα και κάποιος θα έχει την ευθύνη. Πηγαίνουμε σε πολυκαταστήματα, σε εμπορικά κέντρα, αλλά σε ανοιχτούς χώρους κολλάει ο κορωνοιός και μεταδίδεται ακαριαία. Σε άλλα πράγματα δεν μεταδίδεται. Κάποιες ομάδες της Γ’ Εθνικής έχουν στόχους και θέλουν να ανέβουν, ή να μείνουν στην κατηγορία. Υπήρχαν προτάσεις αλλά δυστυχώς δεν μας ακούνε. Δεν συζητάνε. Με την ΕΠΟ έχουν αλλεργία στο Υπουργείο Αθλητισμού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η εχθρική αντιμετώπιση απέναντι στην ΕΠΟ. Την απαξιώνουμε. Δεν θέλουμε να μιλάμε με την ΕΠΟ. Ότι και να κάνει είναι κατακριτέο. Δεν καλούμαστε σε κανένα διάλογο. Θέλουν να την συρρικνώσουν; Θέλει να γίνει πρόεδρος στην ΕΠΟ; Ας γίνει. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το πληρώνει το ποδόσφαιρο, γιατί κάποιους από εμάς δεν μας γουστάρει.

Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Θα μπορούσαν να γίνουν Πρωταθλήματα ενός γύρου. Δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις της πολιτείας. Θα μπορούσε το υπουργείο να αναλάβει τα τεστ για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Να γίνονται κάθε Παρασκευή και να μπορούν να παίζουν. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το συρρικνώνουμε με το μητρώο. Θα πρέπει να γίνει αλλά να δώσει ευκαιρίες προς όλους. Υπάρχουν σωματεία που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, που έχουν ιδρυθεί το 1928 όπως ο Πυρσός Γρεβενών και η Κοζάνη και πρέπει να βρουν το ιδρυτικό τους καταστατικό. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό; Σε μια εποχή που όλα απλοποιούνται ζητάμε να παραθέσουν μια σειρά δικαιολογητικών. Θέλουμε να διώξουμε τους πάντες από το ποδόσφαιρο; Πρέπει να πληρώσεις λογιστή, δικηγόρο για να τρέξεις κάποια πράγματα. Ο Πυρσός Γρεβενών ιδρύθηκε το 1928 και δεν πήρε αναγνώριση. Είναι σωματείο σφραγίδα; Έστω και ο ίδιος πρωθυπουργός να λάβει γνώση αυτών που συμβαίνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να πάρει την πρωτοβουλία και να προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Έπρεπε να είναι πιο απλοποιημένη η διαδικασία για το μητρώο. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που από το υστέρημα τους έδιναν χαρά στις τοπικές κοινωνίες. Δεν έχουν έσοδα. Τους υποχρεώνουμε να κάνουν και έξοδα για να πάρουν την ειδική αθλητική αναγνώριση. Να έδιναν προκαταβολή σε όλους τους εν ενεργεία συλλόγους και από κει και μετά στους υπόλοιπους που θα μπουν.

Για τα γήπεδα και το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων: Λέμε στις ομάδες που δεν είναι στο μητρώο ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιείται τις δημοτικές εγκαταστάσεις. Ζούμε σε μια χώρα που θα απαγορευτεί η χρήσης της δημοτικής αθλητικής εγκατάστασης; Είναι δυνατόν η Πολιτεία να λέει αυτό το πράγμα; Αποφασίζουμε και τους στέλνουμε στα αζήτητα».

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο: Τη θητεία του Γραμμένου την κρίνω απόλυτα θετική. Μετά από πολλά χρόνια δεν ξέραμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ποιος θα πάρει το κύπελλο. Υπήρχαν και παραλείψεις. Κενά θα υπάρχουν, μπήκε όμως το πρώτο λιθάρι για να μπουν τα επόμενα λιθάρια στο οικοδόμημα που πρέπει να χτίσουμε. Ο Γραμμένος είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ισορροπιστής, μπόρεσε σε αυτή τη δύσκολη μεταβατική περίοδο να φτάσει σε ένα σημείο που μπορούμε να πατήσουμε ως αφετηρία για να πάμε στα επόμενα βήματα. Ήταν μια περίοδος πολύ εκρηκτική λόγω της αντιπαράθεσης και της αντιπαλότητας των μεγάλων σωματείων.

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναβάλλονται οι εκλογές τέσσερις φορές. Έγιναν εκλογές στους δικαστές με πάνω από 1000 άτομα και η ΕΠΟ που έχει 69 εκλέκτορες και κάποιους αναπληρωματικούς δεν μπορεί να κάνει ΓΣ. Προφανώς κάποιοι δεν θέλουν να διεξαχθούν οι εκλογές μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες και να φτάσουν στο όποιο επιθυμητό αποτέλεσμα

Για τα ηλικιακά όρια για πρόεδρο της ΕΠΟ: Όταν ο Πλατηνάρχης είναι 78 ετών και μπορεί να διοικήσει, ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να είναι κάτω από 70 ετών; Τα όρια φωτογραφίζουν κάποιους που θέλουμε να αποκλείσουμε. Ο υποψήφιος πρόεδρος θα πρέπει να προταθεί από οχτώ Ενώσεις. Ο Ζαγοράκης είναι ένα πρόσωπο αποδεκτό από πολλούς και μπορεί να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των Ενώσεων και να είναι υποψήφιος, δεν μπορεί όμως να τον επιβάλει κανείς υφυπουργός αθλητισμού. Δεν είναι δυνατόν το κόμμα μου να λειτουργήσει έτσι.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button