FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τα δεδομένα της «τελευταίας στροφής»

Η κατάσταση στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας δείχνει να ξεκαθαρίζει, με τον ΠΑΣ Λαμία να μένει ασφαλής και μακριά από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Διαχρονικά κι εκ των συνθηκών, το πιο δύσκολο για μια ομάδα που προβιβάζεται στην πρώτη κατηγορία είναι να κερδίσει εισιτήριο… διαρκείας σε αυτήν. Στον κανόνα πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως η ΑΕΚ του 2015 ή ο Άρης και ο ΟΦΗ του χρόνου, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παίξουν του χρόνου στα «σαλόνια», αλλά δεν θα λογίζονται δα και σαν… άπειροι νεοφώτιστοι!

Η Λαμία δεν ανήκε σε αυτή την κατηγορία. Μπορεί να έχει έναν προπονητή (Τεννές), που έχει «φάει» όλες τις κατηγορίες, άρα και τη Superleague, με το κουτάλι, μπορεί η πλειοψηφία των παικτών της να έχουν παραστάσεις και να μην είναι πιτσιρικάδες, όμως ο σύλλογος για πρώτη φορά βιώνει τις «δονήσεις» στην πιο απαιτητική πίστα. Πρώτη φορά έπαιξε στο «Καραϊσκάκης», στην Τούμπα, στη Λεωφόρο, στο ΟΑΚΑ. Δεν είχε ξαναζήσει συνεχόμενες ήττες, ούτε παιχνίδια στα οποία ο σκοπός είναι η τιμητική παρουσία.

Όπως είναι διαμορφωμένα αυτή τη στιγμή τα δεδομένα, η Λαμία θα παραμείνει στη Superleague και του χρόνου, αφού τα πράγματα για την Κέρκυρα θα δυσκολέψουν αρκετά στη συνέχεια και κατά πάσα πιθανότητα οι Φαίακες θα ακολουθήσουν τον Πλατανιά στη Football League,αφήνοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης και κατά δεύτερο λόγο τους Φθιωτούς «στεγνούς».

Ωστόσο, μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος μένουν 4 αγωνιστικές κι εκτός του ότι όλα γίνονται, κατά το κλισέ, αξίζει να δει κανείς τις συνθήκες που διαμορφώνονται στη Λαμία και τα «στοιχήματα» για τη φετινή χρονιά.

ΒΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σημαντικό ρόλο για όλες τις ομάδες μέσα ή πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού θα παίξουν οι αντίπαλοί τους. Ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο η Κέρκυρα φαίνεται να έχει το δυσκολότερο έργο είναι διότι στους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες  είναι ότι αντιμετωπίζει κατά σειρά τον Ολυμπιακό εκτός έδρας (16/4), τον Αστέρα Τρίπολης εντός (22/4), την ΑΕΚ εντός (29 Απριλίου) και τον Ατρόμητο εκτός (6/5).

Για την ομάδα του Τεννέ, τα πράγματα είναι πιο απλά. Τα παιχνίδια με Απόλλωνα Σμύρνης, Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ έρχονται για να συμπληρώσουν το πρόγραμμά της και να της προσφέρουν τις ευκαιρίες, ειδικά προς το τέλος, να συναντήσει αντιπάλους δίχως ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και να πάρει τους βαθμούς που θέλει, αν τους χρειαστεί.

Αναλυτικά το πρόγραμα:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΑΝΤΙΠΑΛΟΣΕΔΡΑ
14 Απριλίου27ηΑπόλλων ΣμύρνηςΜΕΣΑ
22 Απριλίου28ηΠαναιτωλικόςΕΞΩ
29 Απριλίου29ηΠΑΣ ΓιάννιναΜΕΣΑ
6 Μαΐου30ηΑΕΛΕΞΩ

ΘΕΜΑ ΤΟ ΓΚΟΛ

Το σκοράρισμα παραμένει βασικό πρόβλημα για τη Λαμία, που αν στον πρώτο γύρο έβλεπε τη γραμμή κρούσης να μην ανταποκρίνεται, στον δεύτερο τη βλέπει και… απελπίζεται. Με 12 γκολ ενεργητικό ως τον Δεκέμβριο και μόλις 5 έκτοτε, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα στη συλλογή βαθμών και οι επιθετικοί δεν βοηθούν όσο θα έπρεπε.

Μετά την αποχώρηση του Άλεξ Ντακόλ και του Μακόλεϊ Κρισάντους το χεμώνα, όσοι παίζουν λογίζονται ως… κανονικοί, αλλά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Χαρακτηριστικά, από τους «παλιούς», που ξεκίνησαν τη σεζόν στα «κυανόλευκα», ο Βάντερσον (20/1) έχει να σκοράρει από την 3η αγωνιστική στην Τρίπολη και ο Ακόστα (22/1) τα κατάφερε μόλις μια φορά, απέναντι στον Παναιτωλικό, τη 13η αγωνιστική κι έκτοτε ουδέν. Ελαφρυντικά έχει ο Τσούκαλος (12/2), που αγωνίζεται κυρίως ως αναπληρωματικός, αλλά έχει σκοράρει δυο φορές, όντας 2ος (!) σκόρερ της ομάδας . Διασωθείς είναι φυσικά ο πρώτος σκόρερ Πίτι (24/4/2 ασίστ), που όμως με τη σειρά του έχει να πανηγυρίσει από την 20η αγωνιστική κόντρα στον Ατρόμητο.

Όσον αφορά τους «νέους», που ήρθαν για να ενισχύσουν την επίθεση τον Ιανουάριο, ο Μπούντνικ (9/0) δεν έχει «κουνήσει» ακόμα το πλεκτό, αν και προσπαθεί πολύ στα παιχνίδια, συνεισφέροντας με πολλούς τρόπος στην επίθεση, ενώ ο Άστσεριτς (4/0) δεν έχει βρει τα πατήματά του.

Τόσο ο Ουκρανός, όσο και ο Σέρβος, χρειάστηκαν κάποιο καιρό για να προσαρμοστούν και έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν περισσότερο στο φινάλε. Άλλωστε είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή η Λαμία θα χρειαστεί γκολ και τη συνεισφορά όλων.

ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΑΜΥΝΑ

Τέλος, στα ζητούμενα της Λαμίας είναι η διατήρηση της καλής αμυντικής εικόνας. Τα 13 γκολ παθητικό στο δεύτερο γύρο, με όλους τους αγώνες απέναντι στους πρωτοπόρους να είναι «πίσω», η σταθερότητα στα μετόπισθεν θα παίξει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια της παραμονής. Αυτό φάνηκε και στην Κέρκυρα, όταν προς το τέλος οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα λυτρωτικό γκολ, αλλά η τελευταία γραμμή των «κυανόλευκων » και του Νίκου Παπαδόπουλου ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε.

Ψυχραιμία, βατό πρόγραμμα, βελτιωμένη επίθεση και ίδια άμυνα λοιπόν θα είναι τα όπλα των νεοφώτιστων, στην προσπάθειά τους να «ριζώσουν» στη Superleague.

πηγή: gazzetta

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button