Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς… ο επιχειρηματίας!

Επιχειρηματικό μυαλό ο σούπερ σταρ της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. #SerieA #Μίλαν #Zλάταν

Επιχειρηματικό μυαλό ο σούπερ σταρ της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. #SerieA #Μίλαν #Zλάταν

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μπορεί να γιορτάσει ένα νέο ορόσημο που πέτυχε, την ιταλική startup εταιρεία Buddyfit στην οποία συμμετέχει και η οποία έκλεισε επίσημα ένα δεύτερο γύρο επιτυχημένων επενδύσεων, αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η startup, που δημιουργήθηκε από τους Τζοβάνο Τσίφερι, Στέφανο Μαντσόνι, Στέφανο Κορτέζε και ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έγινε παγκόσμιος πρέσβης και συνεργάτης, και την πασίγνωστη τηλεοπτική παρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών Ντιλέτα Λεότα, έχει κάνει ρεκόρ τους πρώτους μήνες στην αγορά.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους ανθρώπους να προπονούνται στο σπίτι, ακολουθώντας ένα μάθημα σε ροή μέσω smartphone, υπολογιστή ή «έξυπνη» τηλεόραση. Σε αντίθεση με τις κλασικές εφαρμογές γυμναστικής που παρέχουν πρόγραμμα προπόνησης, το Buddyfit προσφέρει μια ζωντανή προπόνηση με έναν επαγγελματία (προσωπικό γυμναστή ή αθλητή), που ακολουθείται και από άλλα συνδεδεμένα άτομα, για να αλληλεπιδράσουν.

Από την αρχή, αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με την ποικιλία της προσφοράς (από ποικίλα μαθήματα γυμναστικής έως γιόγκα, από πιλάτες έως μαθήματα αφιερωμένα σε παιδιά) κέρδισε τους θαυμαστές όλων των ηλικιών, δημιουργώντας μια πραγματική κοινότητα γύρω από το brand.

«Δημιουργήσαμε το Buddyfit για να φέρουμε επανάσταση στον κόσμο της προπόνησης στο σπίτι, προσφέροντας μια προσιτή και διασκεδαστική λύση και η αγορά ανταποκρίθηκε πολύ καλά, ξεπερνώντας τις πιο τρελές προσδοκίες μας. Ζούμε στην εποχή της οικονομίας των συνδρομών, και στο φίτνες έχει δημιουργηθεί επίσης μια πολύ ευρεία ευκαιρία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζοβάνι Τσίφερι.

«Το όνειρό μας είναι να γίνει αντιληπτή ως η πλατφόρμα ροής αναφοράς για τη φυσική κατάσταση. Η λήψη ενθουσιωδών μηνυμάτων από τους χρήστες μας, που μας λένε πώς μοιράζονται την υπηρεσία με την οικογένεια και τους φίλους, μας ενθουσιάζει κάθε φορά», πρόσθεσε.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον και οι αριθμοί που μεγαλώνουν καθημερινά, επέτρεψαν στο Buddyfit να κλείσει μια γεφυρωτική επένδυση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, συγκεντρώνοντας κεφάλαια από διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους, μάνατζερ και στρατηγικούς επιχειρηματίες. Πρόσφατα η startup ανακοίνωσε τη σημαντική επένδυση της εταιρείας αθλητικών ειδών Diadora, η οποία έχει γίνει τεχνικός χορηγός.

«Χάρη στο πάθος και τον ενθουσιασμό που έχει δείξει η κοινότητά μας στο σχέδιο, έχουμε επιτύχει τόσο σημαντική ανάπτυξη. Από την πρώτη μέρα οι χρήστες μας έχουν απολαύσει την πλατφόρμα που μας βοηθά να διαδίδουμε και να μοιραζόμαστε τις επιτυχίες μας», υπογράμμισε ο Τσίφερι.

Γι΄ αυτόν τον λόγο, η εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει την αύξηση κεφαλαίου στην κοινότητά της, ξεκινώντας μια εκστρατεία crowdfunding μετοχών στην πλατφόρμα Backtowork. Η καμπάνια αργότερα θα επεκταθεί και στα μέλη της πύλης crowdfunding ekuity.

«Είμαστε φιλόδοξοι και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έναν σπουδαίο παίκτη σε αυτήν την αγορά. Χάρη σε αυτούς τους νέους πόρους, έχουμε το κεφάλαιο για να ξεκινήσουμε τη διεθνοποίηση και να συνεχίσουμε τη διαδικασία ανάπτυξης του Buddyfit», κατέληξε ο Τσίφερι.

Τα σχέδια ανάπτυξης επομένως δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και συνεπάγονται αύξηση της προσφοράς, όσον αφορά τα διαθέσιμα μαθήματα και τα χρονοδιαγράμματα, αλλά όχι μόνο. Έχοντας παγιώσει την επιτυχία της στην Ιταλία, η Buddyfit ετοιμάζεται να κοιτάξει πέρα από τα σύνορα: στην πραγματικότητα, το άνοιγμα της υπηρεσίας σε μια δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του έτους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button