Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η… νέα εποχή Ζιντάν

Πολλοί παίκτες που χρησιμοποίησε ελάχιστα ο Σαντιάγκο Σολάρι, ετοιμάζονται να κερδίσουν ξανά χώρο και χρόνο στην ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την επιστροφή Ζινεντίν Ζιντάν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα L’ Equipe.

Η εφιαλτική σεζόν του Ίσκο, βασικός μόνο πέντε φορές στη LaLiga, φαίνεται να παίρνει τέλος, αφού ήταν από τους αγαπημένους παίκτες του Γάλλου προπονητή. Στις δύο πλήρεις σεζόν του Ζιντάν στον πάγκο, ο πρώην παίκτης της Μάλαγα είχε λάμψει στο πρωτάθλημα με 17 γκολ και 15 ασίστ σε 60 παιχνίδια. Και είχε ξεκινήσει στους τελικούς του Champions League που κέρδισε το 2017 και το 2018.

Ένα άλλο μέλος των Μαδριλένων, ο Μαρσέλο, μπορεί να τρίβει τα χέρια του. Αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Ρεγκιλόν και ετοίμαζε βαλίτσες για την Γιουβέντους, προκειμένου να συναντήσει ξανά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Αλλά ο Ζινεντίν Ζιντάν θα πρέπει να βασιστεί ξανά στην μεγάλη εμπειρία του Βραζιλιάνου για την αριστερή πλευρά, που θα είναι απαραίτητη για την αναγέννηση της ομάδας.

Όμως και άλλοι παίκτες ετοιμάζονται να …βγάλουν τα κεφάλια τους έξω από το νερό. Ο Μάρκο Ασένσιο, μόνο 15 φορές βασικός σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, αυτήν την σεζόν, μάλλον θα πάρει περισσότερο χρόνο.

Ερωτηματικό είναι εάν ο Κέιλορ Νάβας θα μπορέσει να αλλάξει την ιεραρχία στους τερματοφύλακες, εκτοπίζοντας τον Τιμπό Κουρτουά.  Όσο για τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο Ουαλός είχε σταδιακά χάσει την επιρροή του στο σύστημα παιχνιδιού του Ζιντάν. Ο ίδιος άλλωστε μετά τον τελικό του Κιέβου είχε παραδεχθεί ότι ήταν απογοητευμένος και η σχέση τους ήταν μόνο επαγγελματική. Όπως φαίνεται θα εγκαταλείψει γρήγορα την ισπανική πρωτεύουσα. Αυτό αναμένεται να συμβεί και με τον Ντάνι Θεμπάγιος, που το Σεπτέμβριο είχε…εκραγεί εναντίον του Γάλλου προπονητή.

Ο Μάρκος Γιορέντε, θα πρέπει να  αγωνιστεί να πείσει τον Ζιντάν, ενώ ο Χάμες Ροντρίγες δεν θα επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης, αφού αφού ο Γάλλος τεχνικός δεν ήταν ποτέ …οπαδός του.

Σχετικά με τα …δώρα που φέρεται να έχει υποσχεθεί για τη νέα χρονιά ο Φλορεντίνο Πέρεθ, προκειμένου να πείσει τον Ζινεντίν Ζιντάν να επιστρέψει στον πάγκο που άφησε μετά δέκα μήνες, τα ισπανικά ΜΜΕ, αναφέρονται κυρίως στα ονόματα των Μπαπέ, Νεϊμάρ, Πογκμπά, Αζάρ, Μανέ, Κέιν και Μιλιτάο.

Οι παίκτες που έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο:
112-Κριστιάνο Ρονάλντο
43-Μπενζεμά
40-Μπέιλ
22-Ίσκο
21-Μάρκο Ασένσιο

Οι παίκτες που έχουν τους περισσότερους αγώνες με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο:
121-Λούκας Βάθκεθ
114-Ίσκο, Κρόος, Ρονάλντο, Μπενζέμα
113-Μαρσέλο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button