Β΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Μακρακώμη : Ψάχνουν νεαρούς βάνδαλους που προκάλεσαν ζημιές στο “Λ. Γιαννέλος” (Φωτό)

Καταστροφές στο Δημοτικό Γήπεδο “Λεωνίδας Γιαννέλος” στην Μακρακώμη προκάλεσε τις προηγούμενες ώρες ομάδα νεαρών βάνδαλων.

Καταστροφές στο Δημοτικό Γήπεδο “Λεωνίδας Γιαννέλος” στην Μακρακώμη προκάλεσε τις προηγούμενες ώρες ομάδα νεαρών βάνδαλων.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες του Νικόλα Καραπατή, οι δράστες αφού έκοψαν την πόρτα και την σίτα, εισήλθαν στο εσωτερικό του γηπέδου προκάλεσαν φθορές στην δημόσια περιουσία σε τοίχους και καθίσματα ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν και τα “Yton”.

Κάποια στιγμή έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους και τράπηκαν σε φυγή. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και πιο συγκεκριμένα το Α.Τ Σπερχειάδας από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Λιάσκας, και διενεργούνται έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν οι νεαροί βάνδαλοι.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία για την φθορά δημόσιας περιουσίας 

1. Όποιος καταστρέφει ή βλάπτει ξένο (ολικά ή εν μέρει) πράγμα ή με άλλον τρόπο καθιστά ανέφικτη τη χρήση του τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή και αν το πράγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ή τοποθετημένο σε δημόσιο χώρο με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Αν το πράγμα είναι μικρής αξίας ή η ζημία που προκλήθηκε είναι ελαφρά, ο υπαίτιος τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας.

2. Με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή τιμωρείται ο υπαίτιος αν το αντικείμενο της πράξης που προβλέπεται στο εδάφιο α΄ της προηγούμενης παραγράφου είναι πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος ή καλλιτεχνικό ή ιστορικό μνημείο ή αν η φθορά έγινε με φωτιά ή με εκρηκτικές ύλες.

Φωτογραφίες: Νικόλας Καραπατής

πηγή: LamiaNow.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button