Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το Μάντσεστερ στην καρδιά της μεταγραφικής αγοράς

Στο Μάντσεστερ «χτυπάει» η καρδιά της μεταγραφικής αγοράς στις δέκα τελευταίες περιόδους (καλοκαίρι-χειμώνας).

Στο Μάντσεστερ «χτυπάει» η καρδιά της μεταγραφικής αγοράς στις δέκα τελευταίες περιόδους (καλοκαίρι-χειμώνας).

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, από το καλοκαίρι του 2005, η Μάντσεστερ Σίτι κατέγραψε τις πιο αρνητικές καθαρές μεταγραφικές δαπάνες (-611 εκατ. ευρώ), ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πίσω της στη δεύτερη θέση, βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (-560 εκατ.), ενώ τρίτη είναι η Μπαρτσελόνα (-471 εκατ.).

Τα στοιχεία αναφέρονται, στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεση του CIES Football Observatory, διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του πανεπιστημίου της πόλης, το οποίο μελέτησε τα μεταγραφικά δεδομένα στους συλλόγους των Top-5 πρωταθλημάτων από το καλοκαίρι του 2005 έως σήμερα.

Τρεις ομάδες από τη γαλλική Ligue 1 βρίσκονται στο αντίθετο άκρο του πίνακα: Λιλ (+235 εκατ.), Μονακό (+202 εκατ.) και Λιόν (+167 εκατ.), τη στιγμή που η Παρί ΣΖ είναι 4η πιο αρνητική στο σχετικό πίνακα (-424 εκατ.), Ιντερ (5η) και Μίλαν (8η), είναι επίσης μεταξύ των δέκα συλλόγων με τις πιο αρνητικές καθαρές μεταγραφικές δαπάνες, με – 84 εκατ. ευρώ και -291 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Καμία ομάδα της αγγλικής Premier League δεν έχει θετικό υπόλοιπο κατά την εξεταζόμενη περίοδο. Οι λιγότερο αρνητικές καθαρές δαπάνες καταγράφηκαν για τη Σαουθάμπτον (-41 εκατ.), μπροστά από τη Νιουκάστλ (-69 εκατ.) και την Μπέρνλι (-70 εκατ.). Τα πιο θετικά υπόλοιπα στην Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία καταγράφηκαν για Σαμπντόρια (+147 εκατ.), Χοφενχάιμ (+87 εκατ.) και Βαλένθια (+68 εκατ.).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button