ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία: Η προϊστορία του Κυπέλλου Ελλάδος (pics)

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί σήμερα στις 19:00 τον ΠΑΣ Λαμία, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης με την προϊστορία των δύο ομάδων στον συγκεκριμένο θεσμό. #slgr1 #ΠΑΣΛαμία #Φθιώτιδα #αθλητικά_νέα #football #Στερεά_Ελλάδα #μία_πόλη_μία_ομάδα #LamiaSports #Κύπελλο_Ελλάδος #προϊστορία #ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί σήμερα στις 19:00 τον ΠΑΣ Λαμία, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης με την προϊστορία των δύο ομάδων στον συγκεκριμένο θεσμό. #slgr1 #ΠΑΣΛαμία #Φθιώτιδα #αθλητικά_νέα #football #Στερεά_Ελλάδα #μία_πόλη_μία_ομάδα #LamiaSports #Κύπελλο_Ελλάδος #προϊστορία #ΠΑΟΚ

Η πρώτη συνάντηση για το Κύπελλο το 1972


Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας ανάμεσα σε Λαμία και ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1972 ήταν σε μονή αναμέτρηση για τα ημιτελικά του θεσμού, με την ομάδα μας να αποτελεί τον πρώτο εκπρόσωπο στην ιστορία της δεύτερης κατηγορίας που έφτασε τόσο μακριά στην διοργάνωση.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε επικρατήσει με 2-0.   Ο Σταύρος Σαράφης είχε ανοίξει  το σκορ στο 48ο λεπτό, ενώ ο Κούλης Αποστολίδης στο 56ο έκανε το τελικό 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα που του έδωσε την πρόκριση για τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου στη συνέχεια.

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων είχε τονίσει: “Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μας! Χάσαμε από έναν μεγάλο αντίπαλο.  Μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα γκολ. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να κατακτήσει το κύπελλο”

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος. Τερζανίδης, Ασλανίδης (70′ Λάζος), Σαράφης (80′ Μαντζουράκης), Αποστολίδης, Κούδας, Μπέλλης

Λαμία: Πίρτσος, Σκέντζος, Καράμπελας, Ντεσιμόνης, Αποστολόπουλος, Δριούκας, Τραχανάς, Ζέρβας (74′ Κοντέλας), Μποφίλιος, Γιαννέλος, Μάρκου

Τα διπλά παιχνίδια για το Κύπελλο του 1985


Η επόμενη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης το 1984-85, με την ομάδα της Λαμίας να  αγωνίζεται εκείνη τη σεζόν στην Γ’ Εθνική. Η πρώτη αναμέτρηση τελείωσε με 6-0 στην Τούμπα, με τους Πάπριτσα και Δημόπουλο να σημειώνουν από δύο γκολ και τους Δαμανάκη – Ιορδανίδη να συμβάλουν από ένα στο τελικό σκορ.

Μόλις στο 12ο λεπτό, μετά από σουτ του Λιάκου, ο Τικταπανίδης απέκρουσε, η μπάλα γύρισε στον Δαμανάκη και αυτός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ επτά λεπτά αργότερα (19′) ο Δαμανάκης ανατράπηκε από τον Σιλεβίστρα, ο διαιτητής Βουτσαράς έδωσε το πέναλτι και ο Πάπριτσα έγραψε το 2-0.

Στο 41’ ο Δημόπουλος σημείωσε το 3-0, στο 52’ ο Τικταπανίδης απέκρουσε το πέναλτι του Πάπριτσα μετά από ανατροπή του Δαμανάκη από τον Τριανταφύλλου.

Στο 65’ ο Μαυρομάτης βρήκε τον Πάπριτσα, αυτός πέρασε το τερματοφύλακα κάνοντας το 4-0, για να ολοκληρωθεί η σεμνή τελετή με άλλα δύο γκολ, από τον Ιορδανίδη στο 74’ (μπαλιά ο Δημόπουλος) και τον Δημόπουλο στο 87’ μετά από προσπάθεια του Ράντε Πάπιτσα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Σπανοσωτηρόπουλος, Μαυρομάτης, Σίγγας, Μαλιούφας, Δαμανάκης, Λιάκος, Πάπριτσα, Βασιλάκος (65’ Ιορδανίδης), Δημόπουλος

Λαμία: Τικταπανίδης, Λέντας Σ. Κ., Ματζίκος, Τσάμης, Τριανταφύλλου, Ζαχαρόπουλος, Καραγιώργος, Σιλεβίστρας, Αρμακός, Λέντας Σ. Ν., Καλεντέρογλου


Στη ρεβάνς ήρθε μία από τις πιο ταπεινοτικές ήττες στην ιστορία της ομάδα μας με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με το απίστευτο 9-1 στο δεύτερο παιχνίδι για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου στις 20 Φεβρουαρίου του 1985.

Σε εκείνο το ματς η ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ είχε παραταχθεί με αρκετούς αναπληρωματικούς και είχε τον Βασίλη Βασιλάκο σε μεγάλα κέφια που τον οδήγησαν και σε χατ-τρικ. Για τον ΠΑΟΚ είχαν σκοράρει ακόμη από δύο γκολ ο Ιορδανίδης και ο Μαυρομάτης, ενώ τέρμα σημείωσαν και οι Πάπριτσα, Ιωσηφίδης.

Η Λαμία έπαιξε από το 32′ (όταν το σκορ ήταν στο 2-0) με δέκα παίκτες γιατί ο Καλεντέρογλου έφτυσε τον Σπανοσωτηρόπουλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη από τον διατητή Κολοκυθά. Οι γηπεδούχοι, που είχαν αποκλείσει κατά σειρά ΑΕΚ και Καστοριά, μείωσαν προσωρινά σε 3-1 με πέναλτι του Λέντα και τρία λεπτά αργότερα είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Συλεβίστα που μπλόκαρε ο Τερζής.

Λαμία: Αλεξανδρής, Ματζίκος, Κωστόπουλος, Τσάμης, Τριανταφύλλου, Ζαχαρόπουλος, Καλεντέρογλου, Συλεβίστας, Λέντας, Καραγιώργος, Ψαρρής (59′ Ζήκας)

ΠΑΟΚ: Τερζής, Σπανοσωτηρόπουλος (38′ Αποστόλου), Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Σίγγας, Μαυρομάτης, Μαλιούφας, Βασιλάκος, Δημόπουλος (72′ Μαυροδήμος), Πάπριτσα, Ιορδανίδης

πηγή: Lamiara.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button