Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Στην κορυφή του κόσμου με δύο ομάδες

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων... με τη φανέλα δύο διαφορετικών ομάδων.

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων… με τη φανέλα δύο διαφορετικών ομάδων.

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές, που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με τη φανέλα δύο διαφορετικών ομάδων.

Τόνι Κροος
Έχει κατακτήσει στην καριέρα του τέσσερις φορές το Champions League και πέντε (!) το FIFA Club World Cup. Κι αυτό γιατί το 2013 αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου με την Μπάγερν Μονάχου και λίγους μήνες αργότερα (καλοκαίρι του ’14) πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα», όμως, είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014, με αποτέλεσμα ο Γερμανός χαφ να είναι μέλος της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, την ίδια χρονιά. Μετά από αυτή την κατάκτηση, ακολούθησαν ακόμη τρεις για τη Ρεάλ και τον Κροος (2016, 2017, 2018), με τον ίδιο να είναι ο πολυνίκης ποδοσφαιριστής του θεσμού.

Τιάγκο Αλκάνταρα
Θα είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην καριέρα του, όμως πριν από λίγους μήνες πήρε μεταγραφή από την Μπάγερν στη Λίβερπουλ. Η πρώτη του επιτυχία ήρθε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, το 2011, με τον Ισπανό χαφ να βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Γκουαρδιόλα, στον τελικό απέναντι στη Σάντος. Τη χρονιά που η Μπάγερν κατέκτησε το Champions League, το 2013, οι δυο τους πήγαν «πακέτο» στο Μόναχο και λίγους μήνες μετά ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου. Μάλιστα, ο Τιάγκο είχε σκοράρει στον τελικό του FIFA Club World Cup, στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Βαυαρών.

Σερντάν Σακίρι
Μπορεί να μην είχε μεγάλη συνεισφορά στους τίτλους των ομάδων του, όμως ο Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν πάντοτε παρών στις μεγάλες επιτυχίες τους. Το 2013, έφτασε στην κορυφή του κόσμου με την Μπάγερν, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να του δίνει και θέση βασικού στο νικηφόρο τελικό της διοργάνωσης. Έξι χρόνια μετά, το 2019, ο Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να τον είχε στην άκρη του πάγκου της Λίβερπουλ, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Σακίρι να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου και με τους «κόκκινους».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Διαβάστε επίσης

Back to top button