Α΄ ΦθιώτιδαςΒ΄ ΦθιώτιδαςΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο | «Α1», «Α2» και «Γ Εθνική» οι κατηγορίες μετά την αναδιάρθρωση

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο από τον κ.Αυγενακή.

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο από τον κ.Αυγενακή. Εκτός των άλλων περιλαμβάνει και την αναδιάρθσρωση των κατηγοριών της οποίες ονομάζει Α1, Α2 και Γ εθνική. Φυσικά οι επαγγελματικές κατηγορίες (Α1, Α2) μπορούν να ονοματιστούν διαφορετικά (πχ. Super League 1 και 2, όπως είναι τώρα).

Το νομοσχέδιο θα αναφέρει:

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο

1. Κάθε έτος διεξάγονται, ύστερα από προκήρυξη της οικείας διοργανώτριας αρχής, τα ακόλουθα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου:

(α) Το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και

(β) Το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2).

2. Στα πρωταθλήματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου συμμετέχουν αποκλειστικά ομάδες ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών (Π.Α.Ε.) που αποτελούνται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρου 85. Για τις ομάδες που συμμετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2) τουλάχιστον το ήμισυ των δηλωθέντων σε κάθε φύλλο αγώνα ποδοσφαιριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος πρέπει να πληρoί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας».

3. Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ανδρών, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα και σε αυτό συμμετέχουν αποκλειστικά ομάδες ποδοσφαιρικών σωματείων, αποτελούμενες από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Κάθε σωματείο, η ομάδα του οποίου ανέρχεται, κατά τους οικείους κανονισμούς, από τη Γ` Εθνική Κατηγορία ανδρών στη Β΄ Εθνική Κατηγορία ανδρών, υποχρεούται να μετατραπεί σε Π.Α.Ε. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, άλλως αποβάλλεται.

πηγή: insports.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button