Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τηλεοπτικά Superleague: Καθοριστική η… Premier League και πάμε για Αύγουστο!

Το ρευστό τοπίο ακόμα και για την κεντρική διαχείριση, οι ελάχιστες πιθανότητες για τη League TV, η «μάχη» Nova – Cosmote TV για την Premier League και το σίριαλ για τα «αιωρούμενα» τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος συνεχίζεται... Των Γιάννη Σερέτη και Δημήτρη Τομαρά.

Το ρευστό τοπίο ακόμα και για την κεντρική διαχείριση, οι ελάχιστες πιθανότητες για τη League TV, η «μάχη» Nova – Cosmote TV για την Premier League και το σίριαλ για τα «αιωρούμενα» τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος συνεχίζεται… Των Γιάννη Σερέτη και Δημήτρη Τομαρά.

Περίπου δύο ώρες διήρκησαν σήμερα (Τρίτη, 15/6) οι συζητήσεις των ομάδων της Λίγκας επί των τηλεοπτικών. Μια συζήτηση που δεν ανέδειξε τελική απόφαση και γι’ αυτό η Super League δεν «επικοινώνησε» κάτι, ούτε καν ως ανεπίσημη ενημέρωση.

Ουσιαστικά η σημερινή συζήτηση ανέδειξε τρεις τάσεις: Η πρώτη από γκρουπ 6-7 ομάδων που θέλουν την κεντρική διαχείριση και θεωρούν ότι μπορούν να πορευθούν μαζί για τη νέα σεζόν. Η άλλη τάση διαμορφώνεται από κάποιους εκ των «μεγάλων» που επιφυλάσσονται και θεωρούν πως μπορούν να βρουν μόνοι τους ένα συμβόλαιο αντάξιο της δυναμικής και του ονόματός τους, χωρίς να είναι αρνητικοί.

Υπάρχει και ο τρίτος πόλος. Ο Άρης, ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ που έχουν τηλεοπτικά συμβόλαια σε ισχύ με τη Nova. Το πλάνο για τη Super League TV παραμένει στο προσκήνιο ωστόσο δεν έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις τέτοιες ώστε να μπει στην τελική του ευθεία. Και η αλήθεια είναι πως το πιο πιθανό είναι να μπει κάποια στιγμή στο «συρτάρι», διότι οι περισσότερες ΠΑΕ είναι άτολμες και συνηθισμένες στα «σίγουρα» χρήματα κάποιου καναλιού (συνδρομητικού ή της ΕΡΤ και του Alpha παλαιότερα).

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, μοιάζει απίθανο να ξέρουν οι φίλαθλοι των ομάδων πού θα παρακολουθούν τους αγώνες τους στο πρωτάθλημα πριν από τον… Αύγουστο! Πάμε ολοταχώς για σίριαλ, δηλαδή, με καθοριστικό παράγοντα την… Premier League! Γιατί; Cosmote TV και Nova δεν έχουν καταθέσει ακόμα κάποια επίσημη προσφορά στη Λίγκα. Και περιμένουν την έκβαση του διαγωνισμού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πιο ακριβού πρωταθλήματος παγκοσμίως, ενόψει της τριετίας 2022 – 2025 (μέχρι και το 2022 τα δικαιώματα ανήκουν στην Cosmote TV).

Όποιος… ηττηθεί σ’ αυτόν τον διαγωνισμό, θα καταστεί αυτομάτως και… φαβορί για τα δικαιώματα της SL1. Οχι μόνο διότι θα έχει «ανάγκη» για ένα εμπορικό στο ελληνικό κοινό αθλητικό τηλεοπτικό προϊόν, αλλά και γιατί θα έχει… στην άκρη τα εκατομμύρια ευρώ (πάνω από 15 κυκλοφορεί στην «πιάτσα») που θα τους κόστιζε η Premier League. Ποια προσφορά θα προτιμηθεί αναμένεται να το μάθουμε στις αρχές Ιουλίου, συνεπώς μέχρι τότε όλα θα παραμένουν σε στασιμότητα και απλώς θα γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων για τα μελλοντικά ενδεχόμενα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτή τη στιγμή το τοπίο είναι πολύ θολό και όλα είναι ρευστά. Και η «κεντρική διαχείριση» παραμένει στον «αέρα», διότι κάποιες ομάδες ενδέχεται να διαπραγματευτούν τελικά μόνες τους το συμβόλαιό τους, αξιοποιώντας την εμπορικότητα του κλαμπ.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button