Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Από το κακό στο χειρότερο η Ρόμα, ανεβαίνει η Λάτσιο (vids)

Η Ρόμα έχασε με 2-0 στην έδρα τη Μπολόνια και αγνοεί τη νίκη από τις 19 Αυγούστου, ενώ αντίθετα, η Λάτσιο κέρδισε με 4-1 την Τζένοα και μετρά τρεις σερί νίκες.

SERIE A’-5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΡΟΜΑ: 2-0

Γήπεδο: Ρενάτο Νταλ Άρα

Δε λέει να σηκώσει κεφάλι η Ρόμα… Οι «τζιαλορόσι» γνώρισαν την ήττα με 2-0 στην έδρα της  Μπολόνια, έχουν να νικήσουν πάνω από ένα μήνα κι έμειναν πίσω από νωρίς.

Στο 5ο λεπτό το σουτ του Ντζεμαϊλί εκτός περιοχής, πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 9’ οΣκορούπσκι είπε όχι σε κεφαλιά του Φάτσιο όπως έκανε και στο επόμενο λεπτό μετά από σουτ του Κλάιφερτ. Στο 14’ η κεφαλιά του Σανταντέρ έφυγε μόλις έξω, ενώ στο 17’ ο κίπερ της Μπολόνια είπε όχι σε σουτ του Ντζέκο και στο 25’ η νέα κεφαλιά του Φάτσιο, έξυσε το δοκάρι των «ροσομπλού». Και τελικά στο 36’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Όλσεν, ο Ματιέλο από δεξιά έφερε την μπάλα στο αριστερό και με άπιαστο σουτ έκανε το 1-0. Η Ρόμα άγγιξε το γκολ στο 42’, αλλά ο Σκορούπσκι είπε ξανά όχι σε κεφαλιά του Φάτσιο. και στο 45+1’ ο κίπερ της Μπολόνια έκανε τραγική έξοδο, ο Πελεγκρίνι τον πρόλαβε αλλά πλάσαρε άστοχα σε κενό τέρμα.

Η Μπολόνια μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 59ο λεπτό, ο Φαλτσινέλι βρήκε με μπαλιά τον Σανταντέρ κι εκείνος νίκησε τον Όλσεν σε τετ α τετ κι έκανε το 2-0. Στο 68’ ο Ντζέκο από κοντά έστειλε άουτ την μπάλα, ενώ στο 69’ ο Σκορούπσκι απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Φλορέντζι κα σε δεύτερο χρόνο ο Παστόρε αστόχησε. Στο 71’ ο Οκουόνκουο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Σκορούπσκι, Ντε Μαϊό, Ντανίλο, Ματιέλο, Καλαμπρέζι, Ντζεμαϊλί, Νάγκι, Κρέιτσι, Σβάνμπεργκ (61’ Μ’Μπαγέ), Φαλτσινέλι (68’ Οκουόνκουο), Σανταντέρ (82’ Ντέστρο)

ΡΟΜΑ: Όλσεν, Μανωλάς, Μαρκάνο, Φάτσιο (64’ Κολάροβ), Ντε Ρόσι, Φλορέντζι, Κριστάντε (54’ Παστόρε), Πελεγκρίνι, Ντζέκο, Περότι, Κλάιφερτ (59 Ουντέρ).

ΛΑΤΣΙΟ-ΤΖΕΝΟΑ: 4-1

Γήπεδο: Ολίμπικο

Μετά από τις ήττες στα ντέρμπι με Νάπολι και Γιουβέντους, η Λάτσιο πήρε τα πάνω της. Οι «λατσιάλι» κέρδισαν εύκολα την Τζένοα με 4-1 και μετρούν τέσσερις σερί νίκες σε Ιταλία και Ευρώπη, έχοντας μαζέψει 9 βαθμούς στο Καμπιονάτο.

Η Λάτσιο μπήκε δυνατά στο ματς και στο 7ο λεπτό έφτασε στο γκολ. Ο Γουάλας έκανε το γέμισμα, ο Σάβιτς από δεξιά με κεφαλιά έκανε το γύρισμα και ο Καϊσέδο από κοντά με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0. Και μάλιστα στο 23’ μετά από κλέψιμο στο κέντρο, ο Παρόλο πέρασε με τη μία στον Ιμόμπιλε, που πλάσαρε από αριστερά κι έκανε το 2-0. Στο 30’ ο Ατσέρμπι έβαλε σωτήρια την κόντρα σε σουτ του Μεδέιρος και στο 41’ ο Μάρουσιτς σέντραρε, π Παρόλο πήρε την κεφαλιά αλλά ο Λούλιτς δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή.

Η Τζένοα μπήκε στο ματς στο 46’ καθώς ο Κουαμέ έφυγε στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Πιάτεκ που πλασάρε για το 2-1, αλλά στο 52’ ο Λούλιτς σέντραρε από αριστερά και ο Σάβιτς με κεφαλιά έκανε το 3-1. Στο 56 μάλιστα η Λάτσιο έχασε κι άλλη ευκαιρία με τον Μαρκέτι να λέει όχι σε πλασέ του Καϊσέδο, ενώ στο 60’ το πλασέ του Σάβιτς κόντραρε και πέρασε κόρνερ και από το κόρνερ ο Ιμόμπιλε έβαλε από κοντά την προβολή αλλά αστόχησε. Στο 64’ ο Παρόλο σούταρε άστοχα από κοντά  και στο 79’ η Λάτσιο έχασε ακόμη μια ευκαιρία με τον Κορέα. Και στο 89’ ο Μαρκέτι είπε όχι σε σουτ του Κορέα αλλά ο Ιμόμπιλε από κοντά έγραψε το 4-1.

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσια, Κάσερες, Ατσέρμπι, Μάρουσιτς (86’ Πάτρικ), Γουάλας, Λέιβα, Λούλιτς, Σάβιτς (72’ Μπαντέλι), Παρόλο, Καϊσέδο (62’ Κορέα), Ιμόμπιλε

ΤΖΕΝΟΑ: Μαρκέτι, Μπιράσκι, Σπόλι (27’ Κουαμέ), Ζουκάνοβιτς, Ρόμουλο (57’ Λάζοβιτς), Μπέσα, Χίλιεμαρκ, Γκίντερ, Κρισίτο, Μεδέιρος (62’ Σάντρο), Πιάτεκ.

ΚΙΕΒΟ-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: 0-2

Γήπεδο: Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι

Μεγάλο διπλό με 2-0 πέτυχε η Ουντινέζε στην έδρα της Κιέβο και την άφησε στον πάτο της βαθμολογίας με -1 βαθμό!

Στο 5ο λεπτό ο Μπίρσα εκτέλεσε όμορφα το φάουλ με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω, ενώ στο 12’ ο Σαμίρ πρόλαβε σωτήρια τον Κατσιατόρε και στο 23’ ο Ντε Παούλ έδωσε για τον Πουσέτο, που κατέβασε όμορφα κι έκανε το σουτ αλλά ο Σορεντίνο έσωσε. Το ματς άνοιξε κι άλλο και στο 18ο λεπτό ο Μπίρσα με όμορφη εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι του Σκούφετ και στην επαναφορά ο Στεπίνσκι έκανε νέο σουτ που κόντραρε σε σώματα ενώ στο 31’ και η Ουντινέζε είχε δοκάρι με τον Φοφανά. Στο 39’ μετά από κόρνερ του Μπίρσα, ο Σκούφετ δεν βγήκα σωστά και ο Τόμοβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Το ματς στην επανάληψη δεν είχε καλό ρυθμό αλλά στο 71’ ο Σκούφετ είπε όχι σε σουτ του Ροσετίνι και  τελικά στο 76’ ο Ντε Παούλ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1. Στο 90’ η Κιέβο έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζιακερίνι αλλά στην κόντρα ο Ντε Παούλ βρήκε όμορφα τον Λαζάνια, που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ της Κιέβο και πλασάρε για το 0-2.

ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Τόμοβιτς, Κατσιατόρε, Ριγκόνι, Μπίρσα (74’ Λέρις), Μπάρμπα, Μπάνι (68’ Ροσετίνι), Ραντοβάνοβιτς, Όμπι (79’ Πελισιέ), Τζιακερίνι, Στεπίνσκι

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Σκούφετ, Λάρσεν, Νούιτινκ, Σαμίρ, Εκόνγκ, Μπεχράμι, Φοφανά, Ντε Παούλ, Πουσέτο (62’ ματσίς), Μαντραγκόρα (89’ Μπαράκ), Τεόντορτσικ (67’ Λαζάνια)


 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button