Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το Champions League επιστρέφει με ματσάρα στη Βαρκελώνη!

Αφού ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων και το σχετικό «ξεσκαρτάρισμα», οι 16 ομάδες που εξακολουθούν να διεκδικούν το τρόπαιο του Champions League, μπαίνουν από αύριο (16/2) στην «μάχη» για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Αφού ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων και το σχετικό «ξεσκαρτάρισμα», οι 16 ομάδες που εξακολουθούν να διεκδικούν το τρόπαιο του Champions League, μπαίνουν από αύριο (16/2) στην «μάχη» για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η UEFA περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις κάθε εβδομάδα, μέχρι να προκύψουν -μέσω διπλών αγώνων- οι οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν την διεκδίκηση του κυπέλλου.

Από το πρόγραμμα στην «φάση των 16» δεσπόζει το «ζευγάρι» Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Λιονέλ Μέσι και η… παρέα του, καλούνται να αντιμετωπίσουν την ομάδα, που θεωρείται επικρατέστερη για να δεχθεί στις τάξεις της τον «ψύλλο», καθώς η φημολογία για την μεταγραφή του κορυφαίου άσου στους πρωταθλητές Γαλλίας το ερχόμενο καλοκαίρι, «φουντώνει» διαρκώς. Οι Καταλανοί δείχνουν σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης, την ώρα που η γαλλική ομάδα, παρουσιάζει αστάθεια. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο καταστρώνει τα σχέδια του, χωρίς τους τραυματίες Νεϊμάρ και Ανχελ Ντι Μαρία, οι οποίοι είναι τραυματίες. Ο Κιλιάν Μπαπέ καλείται να «βγάλει τα κάστανα από την φωτιά» και μαζί με τους συμπαίκτες τους, να πάρουν αποτέλεσμα στην Βαρκελώνη, εν΄ όψει του επαναληπτικού στο Παρίσι. Από την πλευρά του, ο Ρόναλντ Κούμαν, έχει «χωρέσει» στην 11αδα τους Μέσι και Γκριεζμάν, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη για την επιθετική λειτουργία και κυρίως για την παραγωγικότητα των «μπλαουγκράνα». Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας είναι αμφίρροπος και θα κριθεί εν πολλοίς από την «βραδυά» στην οποία θα βρεθούν τα αστέρια των δύο «μονομάχων».

Οσον αφορά στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του προσεχούς διημέρου, η ανεβασμένη Σεβίλλη είναι το λογικό φαβορί υποδεχόμενη την… παραπαίουσα Ντόρτμουντ, όπως και η Γιουβέντους, που φιλοξενείται από την Πόρτο. Τέλος, η Λίβερπουλ που φαίνεται να χάνει το «τραίνο» του τίτλου στην Αγγλία, δοκιμάζεται στην Βουδαπέστη από τη φιλόδοξη Λειψία, σε μία ανοικτή αναμέτρηση, όπως είναι και οι περισσότερες σ΄ αυτήν την φάση της διοργάνωσης.

Κοινός παρονομαστής, πάντως, της πλειονότητας των «16» είναι η αγωνιστική αστάθεια, καθώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καμμία ομάδα δεν έχει πετύχει το… φορμάρισμα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που είναι ένας από τους κύριους στόχους των προπονητών, όταν κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας σχεδιάζουν μαζί με το επιτελείο τους την χρονιά που ακολουθεί. Και υπεύθυνη γι΄ αυτό, είναι η πανδημία του κορονοϊού και οι αλυσσιδωτές επιπτώσεις που έφερε, με τις καινοφανείς συνθήκες για όλες τις ομάδες της «γηραιάς ηπείρου».

Το πρόγραμμα του προσεχούς διημέρου, έχει ως εξής:

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου (22:00)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Λειψία (Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου (22:00)

Πόρτο (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

Σεβίλλη (Ισπανία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)

πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button